«Spektakulær» fransk valgseier for Nasjonal Front

FRANKRIKE/VALG

Det franskvennlige partiet Nasjonal Front fikk store fremganger i den første valgrunden på søndag. Valgfremgangen beskrives av franske og internasjonale medier som "spektakulær", "fantastisk" og "historisk". Partileder Marine Le Pen selv sier at det politiske etablissementet i Frankrike nå er i ferd med å falle i grus.

France 24 rapporterer at valgresultatet viser at Nasjonal Front ligger foran i seks av 13 regioner i Frankrike og at Marine Le Pen «nå ligger an til å ta kontroll over minst en fransk region for første gang i partiets historie».

3_52b7c257892b4284caa0
STØRST: Marine Le Pen opplevde sitt partis beste valgresultat på søndag. Partiet ble størst i seks av 13 regioner i Frankrike. Partilederen fikk selv 40.6 prosent i sin egen valgkrets.

I de viktige regionene Provence-Alpes-Côte d’Azur och Nord-Pas-De-Calais får partiet 40,6 prosent og i nesten halvparten av alla regionene blir Nasjonal Front største parti med over 28 prosent av stemmene.

Resultatene viser at Nasjonal Front vant totalt 28 prosent av stemmene. På andre plass kom sentrum-høyre partiet republikanerne, med tidligere president Nicolas Sarkozy, med 26,9 prosent og så sosialistene med nåværende president, Francois Hollande, på tredje plass med 22.7 prosent.

Les også: Frankrikes statsminister frykter presidentvalgseier for Nasjonal Front

D
VALG-KART: Nasjonal Front fikk svært mange stemmer i valget i helgen. I enkelte regioner fikk partiet over 40% av stemmene.

– Det spektakulære resultatet er det høyeste noensinne for et innvandringskritisk og EU-skeptisk parti, og hvis det opprettholder den sterke ledelsen i neste valgrunde så kan det endre det politiske landskapet i Frankrike, skriver den britiske avisen Guardian.

Politisk kommentator i BCC, Hugh Schofield kalte Le Pens valgfremgang en «fantastisk forestilling» for et parti som for ikke lenge siden ble sett på som utenfor den politiske varmen.

Han påpekte at selv om frykten for terrorisme har vært delaktig i å motivere velgerne til å gi sine stemmer til det innvandringsskeptiske partiet, så har Nasjonal Front økt sin støtte jevnt og trutt de siste fire årene, med velgernes bekymring for økonomiske og sosiale problemer.

Søndagens valg fant sted under unntakstilstanden som myndighetene innførte etter de muslimske terrorangrepene som drepte 130 mennesker og skadet 368, hvorav nesten 100 alvorlig i sentrum av Paris den 13. november.

Les også: Marine Le Pen snakker til Frankrike etter terrorangrepene

D
TERROR I PARIS: Den islamske stat har påtatt seg ansvaret for massedrapene i den franske hovedstaden, der 130 mennesker ble drept og hundrevis ble skadet. (Foto: Avisoverskrifter i aviser dagen etter angrepet).

Marine Le Pen beskrev beskrev selv resultatet som «storslått» og la vekt på at hennes parti er fast bestemte på å «preservere vår måte å leve på» – en referanse til den massive innvandringen til Frankrike.

I nord gjorde partilederen Marine Le Pen selv et suksessfullt valg, med 40.6 prosent av stemmene, noe som er et stort forsprang på det nest største partiet, som kun fikk 25 prosent.

Hennes niese, Marion Le Pen, fikk også 40.6 prosent av stemmene i sin region, Provence-Alpes-Côte d’Azur, og knuste dermed en splittet motstand av sosialister og liberale partier.

– Det er et historisk og fantastisk resultat, nesten uventet. Vi er ekstremt lykkelige. Det gamle partisystemet ligger på sotteseng, sa Marion Le Pen til fransk TV etter at resultatene fra de første valglokalene hadde blitt presentert.

Les også: Muslimer ramponerte jødisk bydel i Paris

D
VANT: Marion Le Pen fikk hele 40.6 prosent av stemmene i sin region. – Det gamle partisystemet er iferd med å smuldre opp, sa Marion Le Pen i et intervju etter valgseieren.

New York Times skrev følgende:

Le Pen sto foran sine støttespillere og tilhengere og kalte det et fantastisk resultat og påpekte at Nasjonal Front var det eneste partiet som ville ta tilbake de tapte territoriene i Frankrike, som Calais, hvor de fikk 50 prosent av stemmene. De tapte territoriene i Calais ved den engelske kanal, har over 6.000 fastboende migranter fra Afrika og Midtøsten, som håper å komme seg over til England eller til forstedene i Frankrike, som har en svært stor muslimsk befolkning.

Les også: Jødisk par i Frankrike voldtatt og ranet av afrikanere

Le Pen har krevd en tøff linje mot islamister i Frankrike. I en tale en dag etter terrorangrepene i november, sa Le Pen at Frankrike og franskmenn ikke lenger er trygge i sitt eget land.

Det neste presidentvalget i Frankrike vil bli holdt i 2017. Den andre runden i lokalvalgene vil bli avholdt i neste uke. De rødgrønne partiene er så skremt av Nasjonal Front sin fremgang at det nå snakkes om å danne en koalisjon med republikanerne for å stoppe partiet. Dette har imidlertid lederen for det republikanske partiet, Nicolas Sarkozy, avvist.

Relatert:

 • bitten

  Gratulerer at Nasjonal Front med Marion Le Pen har fått en slik fremgang i Frankrike ,
  siden kampen mot islam er den største kampen hele Europa står ovenfor noen gang .

  • Kari Olsen

   Ja jeg krysser fingrene for henne på søndag !

 • Alfred Furuholmen

  Jeg begriper ikke hvorfor det ikke ble rent flertall.

  • LetUsAllBeFriends

   Det er 7% muslimer i Frankrike og stigende. Plusser du på alle «naive» og andre som gjerne vil ha multikultur for enhver pris så kommer du fort opp i 40%. Så flertall blir nok vanskelig. Og vanskeligere blir det ettersom den «ikke franske» befolkningen vokser raskest. Så det haster virkelig nå. Å være eller å ikke være. Det er spørsmålet europeere må stille seg.

   Det er selvfølgelig mulig å overleve på en måte ved å blende inn i den invaderende hærskare…
   Men det er ikke noe for meg. Ryggrad er vel en mangelvare hos de fleste politikere

   • Kari Olsen

    Det er det som er problemet, og derfor haster det ikke bare i F!
    Ja vi trenger folk med ryggrad og som ikke er feige.

 • LetUsAllBeFriends

  Så denne nyheten på vg.no en kort stund sent i går kveld.
  Deretter var den omtrent borte når jeg våknet i dag.
  Istedet fant jeg etter langt og lenge noe om nazitilnærming og skremselspropaganda om valget.

  Tenk at vg som liksom skal være frie subjektive journalister velger å ta side så til de grader.

 • tore

  Gode nyheter. Videre sier danskene nei til mer EU overnasjonalitet. Sverigedemokratene øker i oppslutning. Østeuropeiske land viser vei ved å tale Merkel imot. Italia og UK har sine nasjonal partier. Vi har FrP som får økt oppslutning (bra), men vi mangler et politisk parti mer til venstre med en sterk restriktiv innvandringspolitikk. Vi trenger et dansk folkeparti eller Sverigedemokratene også i Norge. Det hadde for det første kunne ha fanget opp innvandringsskeptiske velgere på venstresiden, for det andre ha ført til en sunn konkurranse om å føre den mest restriktive politikken på området. Vi er på rett vei men skulle ønske det gikk fortere før landet vårt blir helt ødelagt. Vi må si opp flyktningkonvensjonen og asylinstituttet. Starte massiv hjemsendelse og sørge for kontroll ved våre grenser.

  • Rettpa Rattata

   ..170.000 demonstrerte i Polen. .. Ungarn setter opp milelange piggtrådgjerder ..Putin utfordrer verdenssamfunnets dobbeltmoral og inkompetanse i kampen mot terror. .. Just from the top of my head. Godheten og sannheten vil alltid seire. Dette er bare starten på den kampen vår skjebne har brakt oss til, og som før vil vi seire igjen.

   http://www.liveleak.com/view?i=c69_1448748745

  • Rettpa Rattata

   ..170.000 demonstrerte i Polen. .. Ungarn setter opp milelange piggtrådgjerder ..Putin utfordrer verdenssamfunnets dobbeltmoral og inkompetanse i kampen mot terror. .. Just from the top of my head. Godheten og sannheten vil alltid seire. Dette er bare starten på den kampen vår skjebne har brakt oss til, og som før vil vi seire igjen.

   http://www.liveleak.com/view?i=c69_1448748745

  • bitten

   Norge trenger i det aller høyeste grad et nytt parti der Christian Tybring – Gjedde ,
   burde være utpekt som norges nyeste statsminister .
   Som vil sende hjem alle økonomiske immigranter , lage store flyktningsleire ,
   i nærområdet , som vil ha Norge helt ut av Schengen .
   Frp med Siv har jo tatt sterkt avstand i fra den politikken som SD fører i Sverige ,
   etter at SD gjorde det så godt til det svenske valget .
   Så hvis folk tror at Frp er fremtiden for landet så er det nok mange som blir
   skuffet , som er for både asyl – instituttet , EØS , Schengen .

   • LetUsAllBeFriends

    Mener du at Tybring Gjedde egentlig en nasjonal sosialist? Og ikke en nasjonal liberalist, slik som Siv?

    • bitten

     Christian Tybring – Gjedde er garantert ikke en nasjonal – sosialist ,
     så han er sikkert mer en nasjonal – liberalist som Siv .
     Men Christian Tybring – Gjedde tenker mye mer på norges interesser ,
     når det gjelder stenge grensene når det gjelder immigranter hit til landet.
     Han har jo gått til frontangrep mot Frp Siv sin asylpolitikk før for at Siv
     var alt for veik , og alt for handlingslammet i asylpolitikken .
     Han har jo snakket før om å starte sitt eget parti ,
     noe som Norge i det aller høyeste grad trenger .
     Så vi hadde virkelig trengt en nytt SD på stortinget ,
     som Gjedde burde fronte der .

     • Kari Olsen

      Helt enig! Vi trenger et nasjonalkonservativt parti, med TG som leder!
      Hvordan skal vi få sagt ham det??

   • Kari Olsen

    Enig, Siv er ikke den vi trodde, og den landet trenger. CTG må til!

  • Kari Olsen

   Helt enig unntatt et venstreparti som vil stoppe vanviddet – det har jeg liten tro på.
   Men vi må helt klart ut av disse konvensjonene!

  • Kari Olsen

   Helt enig unntatt et venstreparti som vil stoppe vanviddet – det har jeg liten tro på.
   Men vi må helt klart ut av disse konvensjonene!

 • Tim Hansen

  Legger merke til måten norske medier og nyhetskanaler uttaler seg i den forbindelse. Det går i noe slikt som «terroren som har rammet Frankrike i år har gitt innvandringsfiendtlige partier økt oppslutning». Jeg håper denne ordbruken ikke går det norske folk forbi.
  Men det er som alltid trist at folket venter så lenge at i stedet for å forebygge et problem ved fremsyn, velger de å la det gå så langt at det blir som å rømme fra et synkende skip. Flytter man inn i en bolig med asbest i veggene, venter man ikke til man har fått lungekreft før man gjør noe med problemet.
  Europas folk har blitt advart i mange år om hva innvandringen vil føre til, men de som har forsøkt å advare har blitt kalt for rasister og nazister. Først når man ser konsekvensene med egne øyne og selv kjenner det på kroppen, går det opp for majoriteten at «rasistene» hadde rett hele tiden.

  • Kari Olsen

   Det er absurd å si at man er rasist/nazi hvis man er mot fremmedkulturell innvandring. Og her har pressen mye å svare for!
   Heldigvis gir stadig flere europeere f i disse merkelappene.

 • spirild

  Front Nasjonals seier er naturlig.
  Fordi alle andre kan klandres for Frankrikes groteske voldsspiral og en vedvarende høy arbeidsledighet som er blitt møtt med høyere skatter og avgifter og enda mer byråkrati, har borgerne fått nok.
  I tillegg er det selvfølgelig islamiseringen av landet som nå alle vet er ute av kontroll.
  Og det ingen skriver om:
  Rom-folket, tusenvis, reisende som slår seg ned der det passer dem. De ødelegger bomiljøer, bøndenes avlinger, bedriver krypskytteri og alskens kriminelle aktiviteter. Og ingen av dem skulle vært der. Men pytt, pytt. Franskmenn håndhever jo ikke lovene sine. Så vi blir og gjør ellers som vi vil.
  Altså innvandring, islamiseringen og sikkerheten, dette er nå 3 saker som franskmenn innser er det viktigste for dem og nasjonen.
  Norske medier snakker hånlig om FN. Da snakker de hånlig om franskmenn OG det betyr rett og slett at de kolporterer videre det den oversubsidierte pressen forteller. Det forteller ikke nrk.
  Pressen er kjøpt. Fullt og helt. Hatet kommer fra dem. Husk det!

  • Kari Olsen

   Helt riktig. Den kjøpte pressen må ignoreres. Det må bli slutt på statlige penger til pressen for sånt kan misbrukes.
   Jeg lurer på hva som skal til for at rødgrønne nordmenn med pressen i spissen skal begripe at landet er i krig? Et skikkelig terrorangrep? Men de er kanskje for indoktrinerte til å snu da til og med.

   Når de ikke reagerer på alle de grusomme voldtektene av norske jenter, da må man lure på hvor mye som skal til!
   Voldtekt er nemlig også krig.

 • Sigmund

  USA bekrefter å ha drept flere IS ledere i dag.

 • kaitse8

  OT

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/asyl-debatten/neda-og-familien-anker-til-hoeyesterett/a/23575038/

  Leste at familien er dømt til å betale saksomkostninger i siste rettsinstans, men seff har de ikke råd til å betale. Er det skattebetalerne som skal betale anken dvs fakturaene til Humlen?

  Høyesterett må bare avvise anken hvis de skal ha noe troverdighet. Det er f meg ikke krig i Jordan!

  Denne familien er et godt eksempel på lykkejegere og at barna blir brukt i et kynisk spill for å parasittere på det norske samfunnet.

  • Thought Criminal

   Snakk om propaganda: På hvert eneste bilde jeg har sett av den jenta så sitter hun med tårevåte, anklagende øyne.

   • kaitse8

    Hun stiller velvillig opp når journalistene fra Venstre Gang banker på døren for å få en kommentar, LOL

    Hva er så ille med Jordan? At foreldrene må jobbe for føden?
    Blir kvalm over slike parasitter

    • Thought Criminal

     Det blir en prinsippsak og det skaper sikkert presedens også. Hvis den familien får lov til å komme tilbake, så får sikkert alle andre vi har returnert det også. Et sted må man bare dra grensen, de er ikke flyktninger heller.

     • kaitse8

      Mange spesielt innenfor oljesektoren mister nå jobbene sine. Norsk økonomi ser ikke bra ut samtidig gir man bort milliarder i bistand og importerer lykkejegere/trojansk hest.

      Er vel bare et tidsspørsmål før Norge går dukken

     • Thought Criminal

      Ja, dette kan ikke ende bra, og neste år blir nok bare langt verre. Media har allerede begynt å forberede oss mentalt på at det kan komme opptil 120 000 neste år – uten at noe blir gjort for å stoppe det. De forsøker å forme oss ved å repetere det hundre ganger så vi venner oss til tanken og aksepterer vår egen skjebne.

     • Kari Olsen

      Det er IKKE vår skjebne! Vi kan si nei, akkurat som andre land!
      Den Erna-regjeringa må vekk!

     • bitten

      Og at disse økonomiske immigrantene får en del tusen i økonomisk
      returstøtte , når disse reiser tilbake til hjemmelandet sitt også .

     • bitten

      Og at disse økonomiske immigrantene får en del tusen i økonomisk
      returstøtte , når disse reiser tilbake til hjemmelandet sitt også .

     • Kari Olsen

      Erna: GÅ AV, umiddelbart!!!
      NOK er NOK.

     • Thought Criminal

      Ernas forbilde er Merkel som slapp inn over en million lykkejegere i løpet av 2015 – det sier det meste. Hun har uttalt det selv.

     • Kari Olsen

      Ja; men nå skrives det i tyske aviser at Merkel er død politisk. Håper det! Hun sies å være Europas mest forhatte kvinnfolk.

      Hvordan kan man ha den kjerringa som forbilde; det sier alt om Erna.

     • Thought Criminal

      Her er Merkel som marsjerer med sine kommunist venner i hennes yngre dager.

      https://www.trunews.com/wp-content/uploads/2013/05/article-2328536-19EB9CC3000.jpg

     • Thought Criminal

      Det er en hårreisende uttalelse fra Erna synes jeg. De forsøkte også å skjule hennes forhold til en afrikaner som hun hadde når hun var ung. Det var seriøst, hun bodde litt i Afrika og han var også på besøk i Norge, hvis jeg husker riktig.

  • bitten

   Bare det å anke saken gang på gang til denne bløffe – familien ,
   har kostet formidable utgifter for staten i advokat – utgifter .
   Skulle ha vært helt slutt på anke , anke saker for økonomiske lykkejegere snart ,
   som skal bløffe og juge seg til oppholdstilatelse her i landet .

  • Rakija

   Støttegruppene står sikkert i kø for å hjelpe dem…. Strasbourg neste?

  • Vesperian

   Blir kvalm av å lese dette. Fy f…! Det er ikke krig i Jordan og hva er galt med å være der da? Dette blir altfor dumt. Jeg håper Høyesterett opprett holder dommen om utsendelse.

   • Kari Olsen

    Det er det samme i hele Europa: de etablerte må vekk og nye politiske krefter må ta over.
    AfD i T er nå oppe i over 20 % på bare noen få måneder. Problemet er at det ikke er valg i F, T og N før i 2017.
    Men borgerne er rasende.

    • Vesperian

     Jeg håper vi kan få til å avvæpne denne kruttønna, men jeg er sterk forberedt på at det blir krig. Jeg håper på at NPD kommer seg opp i Tyskland.

  • Kari Olsen

   Nei det er IKKE krig i Jordan, det er pengene våre de er ute etter. Den dagen vi ikke gir dem 5 øre så slipper vi dem.

 • jan erik

  Ikke overrasket nei,konsekvensene av hemningsløs muslimimport gjør att folk må gå helt til ytterste høyre eller narsjonalistiske parti for å prøve å motvirke dette.Dette er faktisk sosialdemokratene sin egen skyld.Her i Norge ser jeg ingen politiker med ryggrad engang.Det hele storting er som ett hønsehus med enkelte hjempiskete hanekyllinger.

 • Thought Criminal

  Jeg begynner faktisk å le når jeg ser denne. Det hele er så absurd.

  https://www.youtube.com/watch?v=tbZXfpKJun0

 • Rakija

  Nøff nøff, svineinfluensa på asylmottak i Vestfold, allah er stor… LOL!

  • Kari Olsen

   Det er nok bare begynnelsen.

 • Torvald Stenersen
 • Thought Criminal

  Nasjonal Front er ikke noe annet enn «Kosher opposition» dessverre, men det kan fungere som en overgang til den virkelige høyresiden.

  • Torvald Stenersen

   Thougth Criminal direkte oversatt via ‘Tor Heyerdahl’ engelsk = wannabe kriminell

   • Thought Criminal

    Thought Criminal springer ut i fra Thoughtcrime fra 1984.
    Man kan ikke ha Thoughtcrime uten en Thought Criminal.
    Du aner ikke hva du snakker om.

  • Sigmund

   Til Adolf Hitler2 ?

   • Thought Criminal

    Langt verre enn det da. Madagaskar planen feilet.

    • Sigmund

     Jaha, hvem er den høyresiden?

    • Sigmund

     Jaha, hvem er den høyresiden?

     • Thought Criminal

      Benekter du at det finnes en høyreside?

  • August P. Bjørkeng

   Overton vinduet kan flyttes iallefall.

 • Sigmund

  Synd det må til terrorangrep før folket forstår hva som foregår.

 • Sigmund

  Trump vil nekte alle muslimer å komme til USA

  nettavisen.no/nyheter/utenriks/trump-vil-nekte-alle-muslimer-a-komme-til-usa/3423168231.html

  • AMG65

   Selvfølgelig, det er det eneste fornuftige. Det store spørsmålet er hva de gjør med de som allerede er der.

   • Kari Olsen

    Repatriering.

  • Kari Olsen

   Han har helt rett! Og slik vil det komme til å bli.

 • AMG65

  Vi ser det i Sverige, og nå i Frankrike. Når sosialistene ikke lytter til folket så får vi partier som tar folk og nasjon på alvor. Det samme skjer her hjemme, hvor frp fosser frem samtidig som Janus G Støre febrilsk prøver å ro bort fra at han selv er skyld i asylinvasjonene.

  • Sigmund

   Men Sverige har et sinnsykt system der en valgt regjering kan sitte i åtte år.

   • Kari Olsen

    Det er ikke systemet. De etablerte partiene foretok et slags putsch, for å holde SD borte fra makta. Som i diktaturer!

 • Gudrun Gremnes

  Et tips til politikerne; Lytt til folket.

 • Vesperian

  Jødene i Frankrike liker ikke Front National sin fremgang: http://www.redicecreations.com/article.php?id=34889

 • Micah Geni

  Marion Le Pen. Skolebok-psycho..

  Mye å krangle om her på denne lille kvisa i universet. Poteito-potato:
  https://www.youtube.com/watch?v=ozEoF69f_SE

 • Pingback: Fransk statsminister: Kan bli borgerkrig i Frankrike hvis Nasjonal Front vinner valget - Frieord()