Sørafrikansk statsråd: «Brenn de hvite levende»

"BRENN DEM LEVENDE": Viseministeren for høyere utdanning, Mduduzi Manana, et medlem av Nelson Mandelas parti, ANC, ropte under en debatt i parlamentet om gårdsdrapene; «Brenn dem levende».” Med "dem", mente Manana de hvite familiene.
SØR-AFRIKA

Forrige fredag demonstrerte titusener av sørafrikanere med krav om at landets president Jacob Zuma måtte gå av.

Det viser at Sør-Afrika enda ikke er blitt kvitt den hvite rasismen, svarer presidenten ifølge telegrambyrået Reuters. Samtidig fortsetter de voldelige angrepene mot hvite farmere i landet for fullt.

«Mange plakater viser forestillinger som vi trodde hadde blitt gravlagt i 1994. Noen plakater viste svarte folk som bavianer. Det er klart at noen av våre hvite landsmenn anser svarte mennesker som mindre verdt eller sub-mennesker,» påstår den sørafrikanske presidenten. Ifølge Reuters var det imidlertid ikke først og fremst hvite som demonstrerte mot presidenten. Sørafrikanere av alle raser deltok i demonstrasjonene som trakk rundt 60 000 deltakere i de store byene.

Det er ikke første gang Jacob Zuma har brukt rasekortet når han har hatt problemer. Mange gir presidenten skylden for et stadig økende hat mot hvite minoriteten blant mange svarte sørafrikanere. De siste årene har det vært en bølge av vold, spesielt rettet mot hvite farmere, skriver WorldNetDaily.com. Desember 2016 var en rekordmåned i antall drap på hvite farmere og angrep på gårdsbruk eid av hvite.

OVERLEVDE: En eldre kvinne overlevde ved et mirakel et angrep på gården sin. Mange av de som blir angrepet gjør det ikke. (Foto: Facebook).

Ifølge Carte Blanche, et nyhetsprogram på sørafrikansk TV, var det registrert 16 drap i tilsammen 46 svært voldelige gårdsangrep i Sør-Afrika i februar 2016 alene.

Siden regjeringen ifølge WND ofte skjuler drap og tortur av hvite farmere under kategorien «ran» er det mulig at antallet angrep var flere. Det mener blant annet den sørafrikanske spesialetterforskeren Mike Bolhuis fra bevegelsen Project Farm Mord. Han mener tallene er så høye som to til tre drap per dag. Sør-Afrikas regjering nekter å utarbeide kriminalitetsdata basert på rase, noe han mener skjuler sannheten og omfanget av problemene.

Drapene på hvite farmere blir indirekte stimulert både av offentlige tjenestemenn og ikke minst av landets nåværende president Jacob Zuma, mener mange eksperter, ifølge WND. Presidenten er ved en anledning filmet mens han synger en kampsang som oppfordrer til folkemord på hvite. Hans regjering eksproprierer gårdsbruk eid av hvite sørafrikanere uten å betale erstatning, og mange mener det er en sammenheng mellom gårdsdrapene, ofte utført ved tortur på barbariske måter, og det politiske arbeidet med å konfiskere gårder.

Les også: Sørafrikansk firma beordret til å si opp 3.389 hvite ansatte

HATEFULL: Sørafrikas president Jacob Zuma har erstattet et Apartheid-system med et annet. Hans ønske er å totalt utrydde hvite mennesker fra Sør-Afrika. Det gjøres blant annet ved å gjennomføre svært brutale og grusomme gårdsangrep mot hvite farmere og deres familier. Ingen slipper unna, verken barn, kvinner, eldre eller dyrene på gården.

Angrepene på hvite farmer startet på 90-tallet, og statistikk fra politiet viser at det har vært over 15 000 slike angrep siden den gangen, skriver WND. Noen svarte har også blitt drept i gårdsangrep, selv om tortur og brutalitet synes å ha vært fraværende når svarte sørafrikanere er blitt rammet. Hvite sørafrikanske bønder er mellom to og tre ganger mer sannsynlig å bli drept enn selv sørafrikanske politifolk. Det er også mer sannsynlig at du blir drept dersom du er hvit farmer i Sør-Afrika, enn om du er amerikansk soldat i Irak eller Afghanistan, skriver WND.

DREPT: Ransbandene tar ingen hensyn til verken alder eller kjønn når de angriper. Bildet viser det som en gang var et barnerom, men som endte opp som en drapsplass. Man kan enda se putene dekorert med prinsesser og eventyr, mens blodet har tørket på veggen. Hele familien, inkludert Kayla (9) ble slaktet ned.

Et drap i desember 2016 fikk internasjonal oppmerksomhet fordi ofrene var britiske statsborgere. I dette tilfellet ble et ektepar torturert i timevis på deres sørafrikanske gård. De to britiske statsborgerne, 64-åringen Sue Howarth og 66 år gamle Robert Lynn, ble bundet og torturert med en blåselampe. En plastpose ble stappet ned Howarth hals og brystene ble brent til det ugjenkjennelige, mens mannen hadde en pose bundet på hodet og ble kuttet opp med kniv. Etter timer med tortur ble de to ofrene kastet på baksiden av deres pickup lastebil og dumpet på siden av veien. Begge ble også skutt.

Sue Howarth døde to dager senere på sykehus.

DØDE: Susan Howarth ble utsatt for grusom tortur og etterlatt for å dø. Hvis man ønsker penger eller verdisaker så behøver man ikke å torturere og drepe de man raner. Dette viser at det ligger dypere og mer mørke årsaker til gårdsangrepene. Vi velger å ikke publisere de mest grove bildene som finnes av ofrene for gårdsdrap av hensyn til våre lesere. (Foto: Privat).

Et annet offer som ble angrepet forrige måned var bonden Trevor Rees, som ble torturert på gården sin i Sør-Drakensberg. Han ble tvunget til å drikke blekemiddel, angrepet med tang, slått i flere dager, og til slutt skutt. I enda et gårdsangrep, denne gangen i begynnelsen av mars i fjor, ble en eldre kvinne torturert med en elektrisk drill. Angriperne boret hull i henne mens hun fortsatt var i live.

Ifølge WND synes myndighetene i Sør-Afrika ikke å være motivert for å slå ned på de brutale forbrytelsene, mens synes snarere å oppmuntre dem. Under en diskusjon om gårdsdrap i parlamentet 14. mars 2016 ropte viseministeren for høyere utdanning, Mduduzi Manana, et medlem av det regjerende African National Congress: «Brenn dem levende».”

Gregory Stanton er en tidligere anti-apartheidaktivist som besøkte Sør-Afrika i 2012 på en fact-finding-oppdrag for organisasjonen Genocide Watch. Han konkluderte den gangen med at det var “sterke indisier for statlig støtte til kampanjen for tvangsflytting og overgrep mot hvite bønder og deres familier.”

Les også: Tegneserie som vises til norske skoleelever inspirert av terrorister og massemordere

TUSENVIS DREPT: Antallet hvite gårdseiere som er drept er registrert i tusentall. I Vesten er dette et faktum som massemedia sjelden eller aldri skriver om.