Somalisk familie flyktet fra krig – krever å få reise tilbake på ferie

MISFORNØYD: Muhamed Husein og hans familie mener de blir diskriminert av svenske myndigheter. Familien flyktet fra Somalia i 2009. Nå ønsker Husein svensk statsborgerskap slik at han kan reise tilbake på ferie. (Foto: Kristina Claesson).
ASYLMISBRUK

Mohamed Husein og hans kone kom til Sverige fra Somalia i 2009. De hevdet ovenfor svenske myndigheter at hans kone fryktet for sitt liv etter å ha blitt truet av terrorister i sitt hjemland. Nå krever Mohamed å få svensk statsborgerskap, slik at han kan få reise hjem til Somalia og besøke sin mor og bedrive forretninger.

D
VIL HJEM: Muham Husein vil reise hjem til Somalia, men trenger et pass. Nå får han hjelp av svenske medier med sin historie.

Det er den svenske avisen Skaraborgs läns Tidning som lar Mohamed Husein (40) få stå frem med sin tårevåte historie om hvordan han blir urettferdig behandlet i Sverige.

Avisen skriver blant annet at flere politikere har oppfordret myndighetene i Sverige om å gi svensk statsborgerskap til såkalte papirløse flyktninger.

Idag må såkalte «papirløse» somaliere vente en lenger periode på å kunne søke om statsborgerskap i vårt naboland, da deres hjemland ikke har et fungerende statsapparat som kan bevise eller styrke innbyggernes identitet.

Les også: Sjokktall fra Sverige: 32.800 kroner i bidrag i måneden for en innvandrerfamilie

Nå krever Mohamed på vegne av selv og de mer enn 50.000 somalierne i Sverige at noe blir gjort, slik at de får statsborgerskap i Sverige på lik linje med andre flyktninger og innvandrere.

Skaraborg läns Tidning nevner imidlertid ikke den relativt åpenlyse spørsmålsstillingen om hvorfor Mohamed i det hele tatt skal få svensk statsborgerskap, hvis han føler seg trygg på reise hjem til Somalia.

Les også: Flyktninger har rett på sosialbidrag for å dra på ferie til hjemlandet

Mohamed er derimot ikke noe unikum. Rundt 9 av 10 som innvilges asyl i Sverige oppfyller ikke FN sin konvensjonsklassifisering for status som flyktning.

Mange av somalierne i Sverige reiser jevnlig tilbake til det landet de påstår at de har flyktet fra.

Les også: «Vi vil ha Armani og Hugo Boss» – flyktninger krever merkeklær

Krever større leiligheter og jobber

Somaliere i Sverige har tidligere vært i søkelyset i forbindelse med krav om innvilgelse av statsborgerskap, jobber og større leiligheter på grunn av sine store familier. Her er en video fra en demonstrasjon arrangert av somaliere i Katrineholm hvor man krever større leiligheter og arbeide.

Relatert:

47 Comments

 1. Dette er sannheten om velferdsflyktningene! Det er ikke snakk om å flykte for sitt liv men sikre seg økonomisk uten å løfte en finger for resten av livet på bekostning av skattebetalerne!

  Hvis Muhamed føler seg trygg nok til å dra på ferie i Somalia kan han like gjerne reise tilbake for godt. Skjønner ikke at svenske skattebetalere vil være med på å fø disse parasitusene?

  Kreve større hus når de ikke duger til noe annet enn å være fødemaskiner og «berike» landets beboere som har tatt dem imot med åpne armer.

  • Jeg har lenge uten fremgang prøvd å overbevise folka på Avpixlat at det er bare selvskading at betale skatt, tror ikke dem KAN begripe det. Fagforeninger og kommuneansatte har tenkt for dem så mange generasjoner at dem rett å slett ikke har evnen lenger.
   Siden mange nysvensker rømmer forfallet og kommer hit kan man vel si at dette er et fellesinteresse, prøv du også!

   • PP

    Det er to måter å se det på. Det fins en mellom-inntekt. Et lønnsnivå som er ubrukelig. Om man derimot befinner seg over det nivået, så kan man hamstre til seg selv. Man kan investere i bolig og ta prisstigning, for å flytte ut for godt. Man kan bruke jobb, til å opparbeide seg nettverk og muligheter, også itnernasjonalt.. Men for alle som ikke har såpass god lønn, ja…. (Beskrev jeg ikke nettopp en typisk regjeringspost da ?)

 2. Bare vent. Om kort tid har Löfven & Co innvilget statsborgerskap, større bolig og reisepenger til denne familien. De kan reise på mange ferier til Somalia med Svenske skattebetaleres velsignelse. Alt annet enn det må jo være rasistisk, sant?

 3. I følge sharia er det forbudt for ikkemuslimer å bo i finere hus enn muslimer!

  Det er en grov krenking av deres religiøse rettigheter å nekte somalierne og velge hus selv.
  Jeg synes de burde kunne peke ut et valgfritt hus og bestille det av svenske myndigheter, som kaster ut de som bor der fra før.

  Det er vår plikt som vantro og urene, dessuten er det rasistisk og krig mot islam og ikke gjøre dette.

 4. I følge sharia er det forbudt for ikkemuslimer å bo i finere hus enn muslimer!

  Det er en grov krenking av deres religiøse rettigheter å nekte somalierne og velge hus selv.
  Jeg synes de burde kunne peke ut et valgfritt hus og bestille det av svenske myndigheter, som kaster ut de som bor der fra før.

  Det er vår plikt som vantro og urene, dessuten er det rasistisk og krig mot islam og ikke gjøre dette.

  • Vi bør starte et uoffisielt VM i krenking av islam. Islamister i England kjører årlige rankinglister over islamofobe individer i politisk klasse, kjendis klasse, media med mer. Jeg personlig synes disse individene bør premieres med medalje, og en detaljert beskrivelse av deres «sportslige» prestasjoner slik at de kan bli en kilde til håp og inspirasjon for alle oss som ikke er fan av profeten og hans saue.,,,unnskyld kamelflokk.

  • Har du link til den uttalelsen?
   Vet at endel muslimske land nekter ikke muslimer å eie eiendom men har ikke hørt at sharia sier at ikke muslimer ikke kan ha bedre eiendom enn muslimer.

 5. Ghetttoene fylles opp, blir større av ikke europ utsugere/lavmålere/løgnere både i Norge og Sverige.
  Det går knapt 1 dag Uten bomber blir detonert innen disse ghettoer i Sverige, og man undrer på hvem som står bak.
  Det samme gjelder i tiggerleirene, som nå blir brent ned… friatider.se
  Kan det være at svenskene selv nå gir mere och tøffere motstand siden Løfven virker nokså død/handlingslammet og med stadig nedgang på målingene, mens SD bare stiger…klare signaler…klarere finnes knappast.
  Samtidig skjer angrep på jødiske forsamlingers synagoger oftere.
  Løfven mener de er ikke verd å få god nok beskyttelse… friatider.se

 6. Send dem tilbake igjen, for søker de opphold i et annet land pga frykt for sitt eget liv, hvorfor skal de da få lov til å reise tilbake igjen? Send dem tilbake, har ikke noe her å gjør e i det hele tatt!!!!!

 7. At de reiser tilbake til hjemlandet er jo et bevis på at de ikke trenger beskyttelse,så derfor kan de jo bare reise, men de bør ikke få komme tilbake.

  De fleste muslimer lyver for å får opphold i land i europa, så når noen av dem avslører seg selv ved å reise tilbake til hjemlandet så bør de få lov til det, men alle trygder ol bør tas fra dem og de bør ikke få lov til å komme tilbake.

  Tragedien er at forræderiske politikere vil ha dem i landet, fordi de er en del av den internasjonale marxistiske revolusjon, og de gjør et viktig bidrag til å utrydde hvite europeere.

  All denne elendigheten er styrt av FN og våre politikere, sosialister og media utfører med glede dette folkemordet for FN.

  Fn laget selv definisjonen på folkemord for et annet folkeslag i 1948, nå stå dette folkeslaget og FN selv bak et folkemord på hvite europeere, og at det er folkemord etter FNs egen definisjon hindrer dem ikke.

  http://www.hrweb.org/legal/genocide.html

  Jeg vil spesielt oppfordre alle til ikke stemme på arbeiderpartiet ved valget, for dette partiet har planlagt dette folkemordet siden det ble stiftet.
  Men alle etablerte politikere og partier i europa er med på dette, så det beste er å ikke stemme på noen av dem.

 8. Er dei flyktninger og livredd kan dei vel ikkje reise dit på ferie heller? Somalia er ett av landa i verden som driver kjønslemleste av jenter og således har en innstilling til jenter og kvinner som nordiske land ikkje kan fatte og forstå.enten får dei bo her,kle seg og te seg som oss eller reise nedigjen om dei føler seg hjemme og trygg der.

 9. U-hjelp og innvandring er en direkte hindring av en naturlig evolusjon av menneskeheten. «survival of the fittest» Naturen har en naturlig måte på å fjerne svake og udugelige gener. Bare de sterkeste og smarteste skal leve videre. Alle skapninger på jorden har alltid måttet tilpasse seg for å overleve, mens de som ikke klarer det dør. Det er det vi hindrer med U-hjelp og den den jævlige innvandringen. Ikke bare hindrer vi naturlig evolusjon, men i tillegg risikerer vi at de «levedyktige» blir dradd med i fallet.

  Hvorfor skal de få menneskene som har kommet seg lenger enn apestadiet bruke sine resurser til å fø og holde liv i «ikke levedyktige» (Fjernet mod.)?

  Islam og religion generelt er en uting å bør ikke blandes sammen med politikk. Religion er rota til alt vondt, og islam er ikke forenelig med nordisk kultur og levemåte. Hvor mange flere må bli voldtatt, drept, ranet eller leve i frykt i norge før en skjønner at slike primitive skapninger må styres med hard hånd. De som ikke innretter seg etter norsk levemåte bør få en enveis billett tilbake til hjemlandet.

  Det minste som bør forventes av innvandrere er takknemlighet å iver til å bidra til samfunnet. Lære seg norsk, å jobbe til helsa svikter, å gjør en innsats for å betale tilbake til de gode nordmenn som har gitt de ett levedyktig alternativ.

  SPYR av de naive venstreekstremistene å deres systematiske undertrykkelse og destruksjon av den norske befolkningen og levestandarden.

  AP å deres høyeste ledere bør dømmes for landsvik og straffes etter de lover og regler de selv prøver å innføre, sånn som steining eller lignende.

  • Er du en «survival of the fittest»?. Tror nok en del av disse somalierne går mange av oss en høy gang når det gjelder det å overleve..:-). Men det er nå min mening, synes mange det norske samfunnet ikke akkurat er rettet etter den sterkestes rett, vi har jo tross alt mange som arbeider med psykisk syke og fysisk utviklingshemmede. Men dette er nå en bra ting ved vårt samfunn, mener nå jeg. Det er i det hele tatt en totalt latterlig avsporing du kommer med her. Men om de skal få lov til å reise til hjemlandet, det er en annet spørsmål. Jeg synes nå det, mange av mine «flerkulturelle venner» reiser til hjemlandet i ny og ne, selv om de en gang var flyktninger. Men de skal selvfølgelig ikke bli finansiert av staten, for å reise hjem. Men sparer de opp penger, så må de vel få lov til det.

   • Ser forresten at denne siden Frie ord er «rasisters ynglerede», så takker for meg. Dere får «pumpe» opp hverandre med rasisme og hat i fred, tror det er best det..:-) Må bare si en ting, og det er, jeg kan ikke fatte at folk gidder å bruke tid på å kritisere og hakke ned på andre folkegrupper. Det er alltid noen afrikanere eller muslimer som ikke er gode mennesker, og det er sikkert noen hvite også. Men vi skal alle sammen dø en dag, og det er ikke noe å være stolt av, å ha brukt tiden på å «bevare den hvite rase». Vi vet ikke hva som skal skje den dagen alt er slutt, men jeg hadde hatt en dårlig følelse inni meg hvis jeg visste jeg hadde vært hatefull mot andre mennesker.

    • Er endel ikke rasister her og.
     Jeg er ikke rasist, jeg er anti relgiøse fanatikere (uansett relgion) og snylterne.
     I denne saken her, i forhold til den info jeg pr. nu innehar så anser jeg denne familien som snyltere som ikke trenger/fortjener den svenske stats penger og/eller beskyttelse.

 10. La de reise, men pass på å nappe passet så de ikke kan returnere. Også må vi stenge grensene, for dette er bare økonomiske lykkejegere som aldri har eller ønsker å bidra med noe som helst annet en å bli oppvartet så de kan stå med ræva i været 5 ganger om dagen.

  Som Ann Coulter skriver om i sin bok «Adios America» med undertekst, «The left`s plan to turn our country into a third world hellhole». Da sikter hun til at USA er et ekstremt vellykket organisert demokratisk land med lover å forholde seg til, og som har verdens største økonomi. Det er ikke emigrantene som enkeltpersoner som sådan, men deres kultur og bakgrunn de drar med seg. Så hvorfor i alle dager skal både USA, Europa og vesten ha åpne landegrenser for en gjeng bavianhoder som ikke klarer å organiser sitt eget land hvor de kommer fra. Ikke bare er dette økonomisk helt ødeleggende, men en undergraver en kultur i vesten som er bygd opp over mange generasjoner.

  Sverige har pr. i dag verdens største gjeldsgrad i forhold til BNP, gjett èn gang hva dette skyldes.

 11. The Economist hadde en fin artikkel om inntektsbeskatning i Pakistan som forteller veldig mye. Av en befolkning på 189 millioner mennesker var det i 2011 1,1 millioner mennesker som betalte inntektsskatt! Og det enda mer interessante var når perioden 2008-2011 ble analysert, da var det kun 700 000 mennesker som hadde betalt inntektsskatt hvert år i perioden.

  Når du ikke engang forstår basisen for hvordan et samfunn er etablert, hvordan evner du da i det hele tatt forstå idiotiet i kravet.

 12. Er jo ikke til tro! Det som er lite morsomt er at det samme skjer i Norge. Trist å høre hvor lettlurte vi er. Skrekkeksempelel er Sverige. Dette går virkelig galt!

 13. På tide å sette en stopper for strømmen av asylsøkere og flyktninger som selvfølgelig ønsker å komme til Europa. Vi må sammen med EU stoppe strømmen; sende folk tilbake, fjerne piratenes båter, bygge gjerder, m.m. Dette kommer til å ende galt-bare å kaste et blikk på Sverige å se hva som har skjedd der. Islam er en intolerant, bakstreversk og aggressiv religion. Håper alle husker at AP sikret flertall for å ta imot 8000 ekstra muslimer slik at partiet kan havne langt nede ved høstens valg!

 14. Norge har akkurat det samme problemet. Og tilsvarende inkompetente byråkrater som ikke tør å si fra, i redsel for å bli kalt rasister. Og det er vi skattebetalere som betaler både skurkene og byråkratene.

 15. De får slutte å formere seg som rotter og holde seg der de kom fra…hvertfall slike svindlere som det der.

 16. First of all, thank you for the ability to read your posts in English; however, I had to copy and paste the one into Google Translate about the Somali guy wanting citizenship to go back to the country he supposedly «fled» in the first place from. Too bad. You want to go to Somalia, go. Don’t come back. Obviously you have no fear of your country anymore. This whole refugee thing is INSANE and we in the US are getting it as well. I don’t know WHAT is the matter with the Swedish government kowtowing to these people. They need to be thrown out. AND, insofar as that poor little Norwegian girl getting beaten up, if I owned the play facility I wouldn’t let ANY muslims in at all. This is getting ridiculous. These people think because they were not smart enough to fix their OWN countries they can just hop a boat or plane or crawl under or over a fence and bring their idiocy to another country that was just fine WITHOUT THEM. Makes me so angry. Glad I don’t live in Sweden, the authorities there sound like a bunch of MORONS AND IDIOTS.

 17. Når våkner egentlige svenskene fra marerittet? de må jo stille venstresiden for riksrett å fra ta dem makten

 18. Dekke krava det står på.. Fant også en syrisk dame her på øya Kos, som er veldig lite fornøyd med dagpengene og tempoet. Hun skal nemlig videre oppover i Europa og kan jo ikke bli værendes på Kos veldig lenge. Det må jo alle forstå !:

  (Mot slutten av videoen. Hun og kompisen er bra utrolige. Videoen ligger på toppen av den lenkede side)

  ca. 25 sek ut: En mann er misfornøyd. 100 euro, 1 day… Sies ikke om det var bare til ham eller familien eller hva.. Han kan nå i hvert fall få kjøpt seg mat for 100 euro i Hellas.
  ca. 30 sek ut:
  I WANT TO GOOO. I am syrian. Syrian bigger people. Syrian bigger problems. (damen har kjøpt katta i sekken)

  http://avpixlat.info/2015/08/11/kaosartade-massinvandringsrelaterade-scener-pa-kos/

  Vi kan jo ikke importere det her… Denne snutt burde vært sendt på NrK, om kanalen tok sitt samfunnsansvar seriøst, utenom lisensinnkrevingsperioden.

 19. Mye vil ha mer og fanden vil ha fler.

  Om familien er trygg nok i Somalia til å reise der på ferie og ikke minst til å kunne drive forretninger så burde de ha reist hjem og bosatt seg der. For i fare er de ei.

8 Trackbacks / Pingbacks

 1. Somalier gikk berserk i Steinkjer – politikvinne skadet - Frieord
 2. Somalisk kvinne skutt av politiet i Oslo sentrum - Frieord
 3. Asylsøkende somalisk ektepar angrep Røde Kors-ansatte med brosteiner - nå utvises de fra Danmark - Frieord
 4. Syriske flyktninger på skotsk øy sier de er deprimerte fordi det er fullt av “gamle mennesker der.” - Frieord
 5. "Vi vil ha Armani og Hugo Boss" - flyktninger krever merkeklær - Frieord
 6. 2016 - Et tilbakeblikk med Frieord.no! - Frieord
 7. Regjeringen kastet bort en HALV MILLIARD kroner på somalisk politikk - Frieord
 8. Syrisk familie fikk hus, mat, klær og trygghet fra krig - nå vil de tilbake til flyktningteltet - Frieord

Kommentarer er lukket.