Somalisk flyktning bak terrorangrep mot universitet i USA – 11 skadde

USA opplevde i går nok et terrorangrep utført av en muslimsk mann.

Det var somalieren Abdul Razaq Ali Artan  (18) som i går kjørte en bil inn i en folkemengde og deretter hoppet ut og knivstakk sin ofre.

Abdul Artan skal ha vært en student ved universitetet og kom til USA med familien som flyktning fra Somalia til Pakistan i 2007 og så videre til USA i 2014, der familien fikk lovlig opphold.

Les også: Somalier ropte «Allahu akbar» og knivstakk åtte på kjøpesenter i USA

D
Abdul Razaq Ali Artan (18) var student ved Columbus State Community College. Han ble drept av en politimann i det han forsøkte å gjennomføre et terrorangrep mot sine gamle medstudenter.

Ifølge NBC News skal Abdul Artan ha lagt ut en uttalelse på sosiale medier før han gjennomførte den blodige terroraksjonen.

– USA! Slutt å blande dere inn i andre lands saker, spesielt i muslimske land. Vi er ikke svake. Vi er ikke svake, husk det, skrev Abdul Artan.

To timer før dette innlegget skrev han:

– Tilgi og glem. Kjærlighet.

Les mer: Muslimsk terrorangrep på Manhattan – 29 skadet – flere bomber funnet

D
ÅSTED: Bilder fra TV-helikopter viser bilen til Abdul Artan på skoleområdet etter at han forsøkte å kjøre ned sine medstudenter og uskyldige mennesker.

Politimann reddet livet til studentene

En politimann som var på oppdrag i forbindelse med en gasslekkasje var tilfeldigvis i nærheten da Abdul Artan forsøkte å drepe sine medstudenter.

Vitner forteller hvordan Abdul Artan skal ha kastet bilen opp på fortauet og kjørt rett inn i en gruppe mennesker.

Deretter skal han ha gått ut av bilen med en stor slakterkniv og begynt å stikke personene han forsøkte å kjøre på.

Alan Horujko (28) trakk tjenestevåpenet og drepte Abdul Artan før han fikk drept noen.

På en pressekonferanse uttalte guvernør i Ohio, John Kasich at han politimann Horujkos handling var «utrolig, fantastisk og heroisk».

Ordfører i Columbus, Andre Ginther sa at Horujko «Løp rett inn i faresonen.

– Vi hadde en dynamisk, godt trent profesjonell i dag som reddet livet til mange av våre innbyggere og studenter.

Les også: 50 mennesker drept etter muslimsk terrorangrep mot homofil nattklubb i Florida

D
REDDET MANGE MENNESKELIV: Politibetjent Alan Horujko klarte å stoppe den muslimske terroristen før noen uskyldige ble drept. I dag hylles han av både guvernør og ordfører i Ohio.

11 personer måtte legges inn på sykehus med skader etter å ha blitt truffet av bilen eller knivstukket. De er alle ventet å overleve.

Studentene ved universitetet skal også ha mottatt en alarm-melding til sine mobiltelefoner fra skolen kalt «Buckeye-alert, hvor de ble fortalt å løpe og gjemme seg, eller slåss med angriperen, som følge av en trussel/angrep mot skolen.

Den muslimske terrorgruppen IS har hyllet Abdul Artan og omtaler han som en «bror».

Oppfordrer til drap på sivile

Radikale muslimske imamer i Vesten og muslimske terrorgrupper har de siste årene oppfordret muslimer til å benytte seg av enhver mulighet for å drepe ikke-troende og kristne.

Dette har inkludert å kjøre med bil inn i folkemengder, forgifte drikkevann eller sprenge seg selv i luften på kjøpesentre eller andre offentlige plasser.

Denne sommeren drepte  Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31) 84 mennesker og skadet hundrevis da han kjørte en lastebil inn en folkemengde som feiret Bastille-dagen i den franske byen Nice.

Les også: Muslimsk terrorangrep i Nice – 84 drept – 100 skadet – muslim kjørte lastebil inn i folkemengde

Angrepet kommer kort tid etter at den nyvalgte presidenten i USA, Donald Trump, under sin valgkamp uttalte at landet bør foreta bakgrunnsjekk av muslimer som kommer til USA. Dette fordi man ikke vet hvem som kommer eller hvilken bakgrunn de har.

cyyvhfqxcae3ef3

Relatert: