«Snart er det valg» – Sverigedemokraternas valgvideo for 2018

Det er et mørkt og dystert bilde av Sverige i dag som Sverigedemokraternas partileder, Jimmie Åkesson, maler i partiets første valgfilm før riksdagsvalget 2018.

Og kritikken er hard mot de som Åkesson mener bærer ansvaret for den nåværende situasjonen – sosialdemokrater, moderater og media pekes særskilt ut.

Bilder av triste og tunge forsteder i kveldsmørket, politibiler med blinkende blålys, brennende biler, glimt av terrorangrepet i Stockholm, moskeer med høye minareter, godt bevoktede boligområder med gjerder og kameraer – det er noe av det som møter seeren, sammen med tung og alvorlig musikk.

Åkesson beskriver i filmen det nye masseinnvandringens Sverige og stiller det i kontrast med det gamle trygge Sverige. Han anklager i tøffe ordelag de politikere som bærer det konkrete ansvaret for den politikken som han mener har skapt de enorme samfunnsproblemene og han anklager journalistene som har vært stille, akseptert og skjønnmalt, istedenfor å kritisk granske den førte politikken.

– Dere påstår at dere har innsett alvoret, at dere nå fører en mer ansvarsfull innvandringspolitikk. Enda fortsetter masseinnvandringen – motsvarende seks nye Rinkeby (Bydel med svært mange innvandrere red. anm.) bare i år. Dere har ikke forstått noenting, konstaterer SD-lederen.