Tusenvis av demonstranter møtte frem i London, og hundrevis møtte opp i andre europeiske byer som Berlin og Dresden, samt på andre siden av jordkloden i Australia.

Også konservative partiledere som Geert Wilders og en rekke prominente offentlige samfunnsdebattanter skrev på sine offentlige sosiale medier om den uretten som Robinson har blitt utsatt for.

Det kan fort ende opp med å slå sterkt tilbake på det britiske politiets handling og bli en PR-katastrofe for britiske myndigheter. Man kan rett og slett ha gått for langt i maktmisbruket mot konservative og nasjonalsinnede aktivister.

Pågripelsen og fengslingen av Robinson har blitt delt millioner av ganger på ulike sosiale nettverk og hundrevis av videoer har blitt lagt ut på blant annet Youtube om hendelsen. På Twitter finnes det egne hashtags og informasjonsaksjoner. Men det som kanskje viser best at dette fort kan bli en av de store sakene i den politiske debatten om masseinnvandring og muslimske overgrepsgjenger er underskriftskampanjen som er satt opp for Robinson.

På Change.org, som er en side for underskriftskampanjer har man på kun tre dager samlet nærmere 500.000 underskrifter for å slippe Robinson ut av fengsel.

På nettsiden, som er oversatt til et titalls språk, så kan man lese følgende om kampanjen:

Tommy Robinson har blitt arrestert og fengslet for sin rapportering om muslimske overgrepsgjenger. En jobb som han har valgt å gjøre uten hensyn til sin egen sikkerhet, ved å informere offentligheten om alle forbrytelsene som begås i Allahs navn. Under stort press rapporterer han om temaer som våre hovedstrømmedier er for redde til å snakke om.

Tommy setter viktige temaer på dagsorden som påvirker våre lokalsamfunn, og som blir feid under teppet og gjemt for offentligheten.

Det er tid for å stå sammen, stå sterke og stå ved hans side.

SLIPP LØS TOMMY ROBINSON

Det har blitt påpekt fra både Frieord og andre nye medier i Norge at ingen hovedstrømmedier har omtalt hendelsen.

Les Frieords første artikkel om saken her:

https://www.youtube.com/watch?v=ynWYeO20vG4