«Vi skal skyte jødene»: Intifada utlyst fra muslimer i Malmø – brannangrep mot synagoge

I dagene etter at Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad har reaksjonene fra rødgrønne aktivister og muslimer over hele verden. Terrororganisasjonen Hamas har utlyst en ny intifada mot Israel og situasjonen er meget spent i området. Men det er ikke bare i Midtøsten at reaksjonene har vært store.

Vårt naboland Sverige har en betydelig andel muslimske innbyggere, og spesielt Malmø har en høy konsentrasjon. På fredagskveld demonstrerte en større gruppe mennesker på Möllevågstorget med palestinaflagg og sang rasistiske og hatefulle sanger mot jøder. Det rapporterer blant annet Sveriges Radio P4 Malmøhus.

«Vi har utløst intifada fra Malmø. Vi vil ha vår frihet tilbake, og vi skal skyte jødene», var et av budskapene på torget.

RASISME: Radikale muslimer var samlet i Malmø på torsdag og fredag og ropte ut rasistiske og fremmedfiendtlige slagord. Svensk politi påstår at de var tilstede, men valgte å ikke pågripe noen for brudd på rasismeparagrafen. (Skjerbilde/video).

Ett annet budskap som ble ropt ut høyt handlet om at «Jødene skal huske at Muhammeds armé kommer til å returnere».

På sosiale medier spres også en film som er datert den 7. desember, som er torsdag, og påstås å være filmet i Malmø. Også der har en gruppe demonstranter samlet seg med palestinaflagg og ifølge en oversettelse på videoen så kommer muslimene med svært hatske budskap mot jøder.

Rasismen og hatet fra muslimene virker å spredt seg utover landet til lørdagen, da et titalls maskerte menn kastet brennende objekter utenfor en synagoge i Gøteborg, rapporterer flere svenske medier.

En ungdomsfest for jøder foregikk samtidig i et nærliggende lokale og ungdommene måtte gjemme seg i kjelleren, mens bråket foregikk.

SYNAGOGEN I GØTEBORG: Et titalls maskerte ungdommer skal ha kastet brennende objekter mot synagogen i Gøteborg i natt. Tre personer skal være anholdt av politiet. Ingen medier har ønsket å informere om bakgrunnen til de som er anholdt. (Foto: Synagogues360.org).

Brannen ble slukket, men politiet har ennå ikke karakterisert hendelsen som en hatforbrytelse, ifølge DN. Svensk sikkerhetspoliti skal også være koblet inn, ifølge svenske medier.

Ifølge Allan Stutzinsky, leder for den jødiske forsamlingen i Gøteborg, skal de maskerte ungdommene ha kastet brennende objekter mot synagogens område, der det også finnes et forsamlingshus.

Politiet i byen har nå økt sin tilstedeværelse utenfor synagoger i blant annet Stockholm.

Samtidig som angrepene og demonstrasjonene foregår i Sverige så fortsetter politikerne og myndighetene i blant annet Malmø å fortsette promoteringen av masseinnvandringen gjennom videoer på Youtube. Denne blir mulig nok ikke sensurert, begrenset eller skjult, slik polske myndigheters video ble av Youtube nylig.