Skrek «Allahu akbar» – deretter hogg han ihjel politihunden med en øks

DREPT: PÅ bildet kan vi se den polititjenestehunden som mistet livet etter å ha blitt hugget med øks av en syrisk asylsøker i Nederland.
UTENRIKS

En polititjenestehund døde på onsdag etter å ha blitt angrpeet av en mann med øks i den nederlandske byen Schiedam. Mannen, som offisielt blir omtalt som en "26-årig syrisk asylmigrant og sosialmottaker", skal ha ropt "Allahu akbar" i det han gikk til angrep på politimannen og tjenestehunden.

En syrisk asylsøker skulle pågripes som følge av bråk i en leilighet da han ble aggressiv og gikk til angrep med en øks.

Politimennene klarte å komme fra angrepet uskadde, men mannen lykkes å hugge ihjel politihunden som var med under oppdraget.

Politiet forsøkte å stoppe mannen med en elektrosjokk-pistol, men lykkes ikke. Politihunden ble ført til sykehus, men livet sto ikke til å reddes. Også den syriske øksemannen måtte til behandling på sykehus etter at politiet måtte trekke tjenestevåpen og skyte ham. Han forventes å overleve.

MÅTTE SKYTES: Den syriske mannen nektet å overgi seg og viftet med en øks mot politiet. Til slutt måtte mannen skytes for å avverge situasjonen. Det hevdes at mannen vil overleve.

Amsterdams borgermester uttalte etter dødsfallet til politihunden at den pågrepne gjerningsmannen er en syrisk migrant og tidligere godt kjent av byens sosialkontorer.

Nederlandsk politi måtte den samme dagen skyte en annen innvandrer i byen Groningen. I det tilfellet var det en irakisk asylsøker som gikk «forvirret» rundt på gaten med kniv. Politiet skjøt først et varselsskudd, men da dette ikke hjalp ble irakeren skutt i beinet før han ble pågrepet.