Danmark ble på torsdag rystet av et brutalt knivdrap. En 17 år gammel dansk skoleelev skal ha blitt stukket ihjel utenfor sin skole under lunsjpausen. Dansk politi skal ha arrestert tre innvandrere, mistenkte for drapet. Motivet til mordet skal være et bråk på en ungdomsfest forrige helg.

Det var ved 13-tiden i går at elevene ved Hillerød Handelsskole hadde lunsjpause. Da stoppet to biler utenfor skolens hovedinngang. Tre unge menn med innvandrerbakgrunn gikk ut av bilene, men lot motorene stå på tomgang. De gikk inn på skolen og fant en 17 år gammel etnisk dansk elev ved navn Mads.

D
BLE HENTET HER: 17-årige Mads ble hentet av tre innvandrere her på handelsskolen i Hillerød. De ville ta ham med utenfor for å snakke om en krangel som hadde funnet sted helgen før. (Foto: Knord.dk).

Innvandrergjengen krevde at Mads skulle følge med dem ut av bygningen. De påstod at de ville snakke om en krangel som hadde skjedd på en fest forrige helg, der Mads var involvert. Mads sine skolevenner skal ifølge opplysninger har forsøkt å stoppe ham fra å følge med de tre innvandrerne. Mads skal da ha sagt at han ville prate med innvandrergjengen «ansikt til ansikt», og at han ikke trodde at de skulle gjøre ham noe.

D
MINNESTED: Stedet der 17-åringen ble knivdrept er fylt med brev, blomster og lys. (Foto: Privat).

Mads forlot skolen sammen med de tre innvandrermennene. Eksakt hva som skjedde etter dette er ennå uklart, men kl. 13.15 fant man Mads i en gangtunnel i nærheten av skolen. Han hadde da alvorlige skader etter knivhogg. Mads ble tatt umiddelbart med til sykehus, men hans liv sto ikke til å redde.

Danske aviser har snakket med faren til 17-åringen og han fortviler over det meningsløse drapet på sin sønn:

– Min sønn er revet brutalt fra meg. Det gjør så vondt. Mads var en kjærlig gutt, som tenkte på andre. Han og hans tvillingsøster var alt for hverandre.

D
BLE FUNNET I EN GANGTUNNEL: Den 17-årige skoleeleven ble funnet svært alvorlig såret i gangtunnelen nær skolen. Han ble kjørt til sykehuset, men livet sto ikke til å redde. Nå har dansk politi arrestert tre innvandrere for ugjerningen. (Foto: Allan Andersen).

På torsdagskvelden ble de tre som hadde hentet Mads fra skolen pågrepet, mistenkte for mordet på 17-åringen. De tre pågrepne er henholdsvis 16, 17 og 18 år gamle. Samtlige tre oppgis å ha innvandrerbakgrunn og ha bostedsadresse i Østervang, et innvandrerdominert område med dårlig rykte, i Østre Hillerød.

KOMMENTAR: Det har ikke kommet noen rapporter fra politi eller media om det skal ligge rasistiske motiv bak drapet på den danske skoleeleven. Ingen ministere eller politikere har kommet til skolen for å holde taler. Og ingen norske medier har valgt å skrive om saken. I motsetning til skoledrapssaken i Sverige sist uke, der man fulgte saken tett i dagesvis.

Relatert:

– Dansk kjærestepar mishandlet av afrikanere på julaften (Obs: sterke bilder).

– Afrikanere mishandlet kvinne på buss i Danmark – ble sparket og ranet

– Danmark: Syrisk innvandrer tilbød nabo sex med drept kvinne

– 13-årig jente voldtatt av utenlandsk ungdom i Danmark

– 15 år gammel jente på vei hjem fra fotballtrening slått bevisstløs av mørkhudede i Danmark

– 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

– Danmark: kun en av fire flyktninger i arbeid etter 10 år

– Danmark: hver fjerde ikke-vestlige innvandrer begår lovbrudd

– 80 prosent av alle som mottar sosialbidrag i Danmark er innvandrere

– Dansk politi anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

– Terroristen i Danmark var kriminell MENA-innvandrer

– Muslimsk feiring i Norge og Danmark endte i bråk, slåsskamper og skyting

– Asylsøkere i Danmark må gå på kurs for å lære seg å ikke voldta

– Hver tredje dømt for voldtekt i Danmark er innvandrer

– Asylsøker tok seg inn i familiebolig og forsøkte å voldta 8-åring

– Afrikansk serievoldtektsmann tatt i København