Skole arrangerer kjønnsdelt galla etter muslimsk masseinnvandring

USA/ISLAM

En skole i delstaten Michigan har bestemt seg for å kjønnsegregere skoleballet etter at man har opplevd en massiv innvandring av muslimer.

Segregering etter rase, kjønn og religion har blitt mer og mer populært i det flerkulturelle og inkluderende samfunnet. Under slagordet «sosial rettferdighet», så har flere og flere skoler begynt å dele inn sine studenter i grupper basert på deres identitet for å gi dem «trygghetssoner» fra hverandre.

Med målet om å skape en «trygghetssone», så gikk en skole i den svært utsatte byen Detroit ut med informasjon om at man skulle avholde et skoleball kun for jenter for å feire deres muslimske skikker.

STØTT BALLET: Muslimske elever i byen Detroit selger taco for å finansiere det kjønnsdelte skoleballet.

Bakgrunnen for det kjønnsdelte ballet er at disse jentene ellers ikke ville få lov til å delta av sine ultrakonservative muslimske familier. På ballene har man tradisjonelt tillat jenter og gutter å være i nærheten av hverandre og til og med danse med hverandre, i god gammel amerikansk tradisjon.

Hamtrack High Schools «prinsesseball» ble første gang arrangert i 2012 av fem muslimske jenter, slik at de kunne få en «trygghetssone». I 2016 dukket 230 muslimske jenter opp til ballet. I år venter man minst 250.

SHARIA: Å arrangere et ball kun for jenter følger koranens påbud og er under det som kalles «Sharia-lovene», hvor jenter og gutter ikke får lov å omgås sosialt.

Ifølge mediekanalen Michigan Live, så skal ballet «skape en trygghetssone for muslimske jenter som normalt dekker seg til med hijab og å kunne la håret falle på et arrangement uten gutter eller mobiltelefoner».

Under normale forhold, så får ikke muslimske jenter eller kvinner i tradisjonell islamsk kultur lov å vise håret sitt offentlig, blant andre strenge forbud.

TRADISJONELT BALL: USA har lange tradisjoner med skoleball, hvor gutter og jenter koser seg og danser. Nå har masseinnvandringen fra land i den tredje verden med muslimsk religion skapt religiøs- og kjønnsdelt segregasjon på skoler.

Med forbud mot mobiltelefoner, så vil ingen av dem heller kunne dele bilder fra ballet og av håret deres på sosiale nettverk som Instagram eller Facebook.

Men fordi mange av de muslimske jentene har blitt «amerikanisert» og ikke følger religionens regler strengt, så kan man ifølge Michigan Live forvente at deltakerne vil møte opp i ekstravagante kjoler, høye hæler og spektakulær sminke og hårpynt.

Det påpekes om paradokset av å «å la håret falle», noe som er naturlig for de fleste vestlige kvinner, kan bli sett på som «frigjørende» for noen som lever i en amerikansk by. Det har heller ikke kommet noen informasjon om studenter som identifiserer seg som «ikke-binære» eller transseksuelle vil få lov til å delta på ballet.