Sjokkerende bilder kommer nå ut fra byen Ficarolo i Italia der en 80 år gammel hotelleier får sitt hotell konfiskert av de lokale myndighetene.

I videoen kan man se Luigi Fogli fortvilet prøver å blokkere inngangen til hotellet med sine hender, men blir fjernet av politiet.

– Dette er ikke deres! Nei, de kommer ikke inn! kan man høre 80-åringen rope ut.

Politiet unnskylder sin handling, men forteller at «de kun gjør sin plikt».

Les også: Pensjonert italiensk ektepar voldtatt og drept av afrikansk flyktning

D
DETTE ER MITT HOTELL: 80-årige Luigi Fogli forteller politiet at det er hans hotell og de ikke kan konfiskere det uten hans samtykke. (Foto: Youtube).

Vil dere ta min leilighet også?

Politiet informerer så Luigi at hvis han ikke gir dem nøklene til rommene, så vil de bryte opp dørene fysisk.

– Vil dere flytte dem inn i min leilighet også? spør Luigi i det man kan se på videoen at afrikanerne fyller opp hotellobbyen og setter seg ned.

Forbausede og skrekkslagne gjester på hotellet skal også ha vært vitne til hendelsen.

Les også: Flyktningvideoene fra Europa norske medier ikke tør å vise sine lesere

D
AFRIKANERNE KOMMER: De lokale italienske myndighetene kjørte inn de nordafrikanske asylsøkerne i minibusser. (Foto: Youtube).

Måtte ringe etter ambulanse

Det rapporteres at Luigi skal ha fått et illebefinnende og besvimt som følge av den svært stressende situasjonen. Dette førte til at man måtte ringe etter ambulanse.

80-åringen skal ha drevet hotellet med sin kone i over 20 år, og har jobbet i lokalsamfunnet i over 50 år.  Nå er det usikkert om hotelleieren kan beholde sine fire heltidsansatte, da betalingen fra myndigheten er for lav til å forsvare videre drift av hotellet.

Les også: Nederlendere gikk amok mot planene om asylmottak

Lokale myndigheter tvangsflyttet inn asylsøkerne

Luigi Fogli hadde tidligere sett på muligheten for å tilby overnatting til flyktninger fra Nord-Afrika, men skal ha skrinlagt planene da det kom frem at myndighetene kun betalte 7 euro (ca. 63 kroner) per natt for hver asylsøker.

Men da var det allerede for sent. Myndighetene hadde fått blod på tann og valgte  likesågodt å konfiskere hotellet hans og tvangsflytte inn asylsøkerne.

Les også: Asylsøkere i Italia krever merkeklær: «Vi vil ha Armani og Hugo Boss»

D
FÅR STØTTE: Luigi Fogli har fått støtte fra lokalsamfunnet. De føler seg forrådt av sine myndigheter som ikke tar hensyn til hva de mener eller ønsker. (Foto: Italiensk TV).

Ikke en enestående historie

Lignende historier kommer nå ut fra Italia og andre land i Europa.

Et annet hotell i byen Ferrarra ble i april konfiskert på samme måte. Der hadde eieren stengt inngangsporten med kjetting, men politiet kom midt på natten og kappet over kjettingen.

Deretter brøt de seg inn gjennom bakdøren før de fikk åpnet hotellet og sluppet inn asylsøkerne gjennom resepsjonen.

I den nederlandske byen Leeuwarden skal 20 motstandere av en plan om å etablere et asylmottak i byen ha fått hjemmebesøk av politiet, mens andre skal ha fått beskjed om å passe på hva de skrev på sosiale medier.

Frieord skrev også i september 2015 om hvordan tyske myndigheter kastet ut syke, eldre og barnefamilier fra sine hjem.

Fra Frieord.no:

Pensjonister, syke og rusavhengige i Tyskland kastes nå ut fra et boligområde bygget for de arbeidsledige og syke på 1960-tallet. Mange ble boende der i lange perioder.

Ifølge det tyske tv-temaet som besøkte området så har mange beboere giftet seg, fått venner og etablert seg.

Nå har tyske myndigheter bestemt at noen av de 800.000 flyktningene som er ventet til landet skal bosettes i nye leiligheter og hus som bygges i området.

En av beboerne som har bodd i Ludwigshafen, hvor boligene ligger, forteller at han har bodd der i over 40 år.

– Hvor skal vi dra? Jeg har bodd her i 40 år og nå kaster de meg plutselig ut.

En annen som blir intervjuet tør ikke å fortelle hvem som skal få sitt gamle hjem.

– Ja vi må ut for å lage plass for andre. Hvem er de? Det tør jeg ikke å si.

En tredje sier:

– Jeg må flytte ut, sånn at de kan få bygge et asylmottak her? Det finner jeg meg ikke i!

En kvinne som deler 80 kvadratmeter med sine fem familiemedlemmer sier det er lite, men koselig og rent der. Hun forteller at det vil bli umulig å få leid seg noe tilsvarende for en så rimelig penge som de nå betaler.

De sosialt utsatte må gi plass for asylsøkere og innvandrere – et eksplosivt sosialt eksperiment, forteller journalisten fra tv-stasjonen. Med det store antallet flyktninger og innvandrere som årlig kommer inn i Tyskland og mangelen på sosialboliger og vanlige leieboliger, så forventer man store problemer i årene som kommer.

Må doble antall boliger

I Byer som Berlin trenger man å doble antall boliger for å klare de enorme folkemassene som ventes. Det er en umulig oppgave. Det hjelper heller ikke at mange av flyktningene er familier med mange barn, gjerne dobbelt så mange som en vanlig tysk familie har.

Allerede i dag må flyktninger vente minst tre år for å få en egen leilighet, og med de forventede 800.000 iløpet av dette året, så er kapasiteten sprengt for lenge siden.

Tilbake hos de tyske familiene, så blir tv-temaet tatt med til den tidligere intervjuede kvinnen sitt nye bosted. En kjeller uten dusj, uten sentralvarme.

Frustrasjonen er stor. Mannen i familien forteller at han ikke har noe imot flyktningene, men føler det svært urettferdig at han må flytte ned i en kjeller uten dusj, mens flyktningene får bygget nye leiligheter med kjøkken, dusj og sentralvarme.

Myndighetene tvangsovertar hus og leiligheter

Det mest sjokkerende spares til slutt i dokumentaren. I byen Thübingen forteller borgermester Boris Palmer fra Miljøpartiet, at man vil overta boliger fra eiere med tvang for å gi dem til flyktninger. Dette gjelder i all hovedsak de som eier leiligheter og hus som står tomme.

– Du kan ikke si at ‘dette er min eiendom’, når det er så mange som trenger et sted å bo.

– Hele situasjonen er feil. Ingen hadde spådd at det skulle komme så mange mennesker. Hele systemet er iferd med å kollapse. Dette er sosialt sprengstoff, avslutter Palmer i intervjuet.

Se rundt 8 minutter ut i videoen for intervjuet med politikeren som forteller at huseiere ikke lenger kan bestemme over sine egne eiendommer.

Relatert: