Sigøynere jagde vekk 70 år gammel bøssebærer fra Røde Kors

Antallet tiggere som har kommet til Skandinavia fra tidligere østblokk-land har økt markant. Dette medfører at det til tider er kamp om de beste tiggerplassene i byene. Disse er som regel utenfor kjøpesentre, i travle handlegater eller utenfor buss- og togstasjoner.

I Sverige har det de siste månedene vært en livlig debatt på alternative nettsteder, og man har blant annet fått inn videoer der man ser en serie fullastede busser med Romfolk ankomme bussterminaler. Disse blir så igjen hentet av minibusser som kjører dem til nøye utvalgte steder som er bestemt av tigger-mafiaen på forhånd.

Flere har filmet på bussterminalene når store turistbusser med tilhengere ankommer Sverige. Ut av bussene velter det hundrevis av organiserte tiggere som alle har fått tildelt sine tiggerområder.

70-årig bøssebærer for Røde Kors fysisk angrepet

Det var i det lille tettstedet Vingåker at en pensjonert kvinne ønsket å samle inn penger til Røde Kors. Dette ble for mye for en tilreisende sigøyner som mente han hadde krav på hele plassen ved handlesenteret. Sønnen til kvinnen som fikk høre historien av sin mor, fikk nok og delte sin historie på Facebook:

Jeg bruker ikke å klage, men nå har det gått for langt..

Forrige uke sto min mamma utenfor Ica City hallen i Vingåker for å samle inn penger for Røde Kors… Hun sto fint og rolig på sin plass når en tigger kom fram og ber henne om å gå derfra. Min mor flytter på seg og ber snilt at han lar henne få være i fred. Han fortsetter imidlertid å jage henne og mener at hun får mer penger enn ham. Mamma nekter å gå fra plassen, da tar tiggeren opp sin mobiltelefon og ringer noen. Etter en stund dukker det opp to utenlandske personer og de tar min mamma under hver sin arm og bærer henne vekk. Mamma er 70 år og kunne ikke gjøre så mye motstand uten måtte akseptere å bli bært vekk.. Heldigvis kom det en eldre mann til unnsetning og skremte dem i vei ved å true å ringe politiet.. Jeg er faenmeg ingen rasist, men nå får det faenmeg være nok med elendigheten… Takk for meg. Ps. Jeg har levert inn en politianmeldelse og håper på det beste.