SD-politiker tok sitt eget liv etter å ha blitt hengt ut som rasist av media

TOK SELVMORD: Mattias Philipson ble 45 år gammel og etterlater seg en liten datter. (FOTO: Båstad kommune).
TOK SELVMORD: Mattias Philipson ble 45 år gammel og etterlater seg en liten datter. (FOTO: Båstad kommune).

Det var på onsdag som Sverigedemokraternas lokale partileder i Båstad og bedriftseieren Mattias Philipson (45), ble funnet død etter å ha skutt seg selv.

Årsaken skal ha vært at løssalgsavisen Expressen hadde hengt ut bedriftseieren med navn og bilde under avisens skandaliseringskampanje mot innvandringskritiske personer ifjor – en kampanje som ble gjennomført i samarbeid med det kriminelle venstrenettverket Researchgruppen.

Philipson drev en liten aktivitetsgård utenfor Båstad der han tilbød lokaler  for utdrikningslag og firmafester for de som bodde i området. Men rundt tiden før selvmordet hadde det blitt kjent at asylbaronen Bert Karlsson skulle åpne et asylmottak med plass til 500 asylsøkere som lå helt inntil Philipsons tomt – noe som skal ha gjort det umulig å lokke kunder til virksomheten, ettersom hans gård i realiteten ville havnet midt i asylmottakets område.

Philipson forsøkte ifølge nettstedet Avpixlat å redde sin bedrift gjennom å bygge små boligenheter og foreslo også for Bert Karlsson at han skulle få benytte hans gård for aktiviteter for de nyankomne asylsøkerne. Men etter Expressens bakvaskelseskampanje viste det seg å være svært vanskelig å gjøre noen som helst forretninger.

Philipson skal også ha blitt utsatt for flere innbrudd på sin eiendom, det siste i desember som gikk svært hardt innpå ham.

– Ingenting fungerer etter at han har blitt hengt ut i media, konstanterer journalisten Gunnar Sandelin på sin blogg.

– Han var ingen rasist, men opplevde at han var hatet. Han fikk ikke være ifred. Han var jaget, sier en av SD-politikerens nære venner.

Sverigedemokraterna sentralt hadde på lørdagen ennå ikke fått beskjed om Philipsons selvmord, ifølge SD sin pressesekretær Henrik Vinge.

– Det er ingenting jeg har hørt om, men jeg skal umiddelbart se på det. Det ville vært en forferdelig tragedie om dette skulle være tilfelle, sier han til nettavisen Fria Tider.

Gunnar Sandelin, som skriver om hendelsen på Facebook, oppgir at Philipson nylig hadde fått beskjed om at Bert Karlsson skulle åpne et flyktningeslott i Hemmeslövs herregård, som grenser til Philipsons tomt.

D
ASYLMOTTAK SOM NABO: Over 500 asylsøkere skulle bo rett ved Philipsons gårdsdrift. (FOTO: Fria Tider).

SD-politikeren Hans Erling Jensen fra Sjöbo har etter dødsbudskapet vært i kontakt med familien til Mattias Philipson. Ifølge dem hadde Philipson siden Expressens publisering sist sommer blitt utsatt for gjentakende kampanjer fra bloggen «Interasistmen», som anses å stå nære det venstreekstreme miljøet i Sverige. Men den utløsende faktoren skal ha vært det nye asylmottaket.

– Den utløsende faktoren er den at det kom frem at asylkongen Bert Karlsson hadde kjøpt denne eiendommen som ligger helt inntil Mattias sin tomt, hans foretak og hans gård og ville flytte inn 500 flyktninger der, sier Hans Erling Jensen til Fria Tider.

Politiet er som vanlig tilbakeholdne med å kommentere selvmord, men bekrefter at man var i Båstad og jobbet med et selvmord den aktuelle dagen.

– Her har jeg en sak fra den fjerde, altså på onsdag, en person som mistenkes å tatt sitt eget liv med hjelp av et skytevåpen, sier en talsperson for politiets områdesentral i Skåne til Fria Tider.

Philipson etterlater seg en liten datter, ifølge Avpixlat.

Feminister og antirasister ønsker at fler tar livet av seg

På nettet har selvmordet skapt glede hos venstresiden i svensk politikk. Twitter-kontoen til gruppen «Feminism i Sverige» skrev blant annet følgende etter Philipsons bortgang:

D
KLAR TALE FRA VENSTRESIDEN.
D
«BURDE TA SELVMORD»: Personene bak Twitter-kontoen viser ingen medmenneskelighet i en tung tid for familien og mannens unge datter. (Foto: Twitter).

Kontoen følges blant andre av partiene Vänstern og Miljöpartiet de gröna i Sverige.

Relatert:

– 500 asylsøkere innkvarteres på luksushotell i Sverige

– Asylsøkere kom til Sverige i privatjet

– 2500 asylsøkere får boliger i uken – svenske studenter må bo i telt

– Åpnet asylmottak – fikk «voldtektsbølge»