Romkvinne angrep barnevogn og skadet 11-måneder gammel baby under ransforsøk

VELTET 11-MÅNDER GAMMEL BABY PÅ HODET: En romkvinne som ranet en småbarnsmor på handletur dyttet barnevognen med den 11-måneder gamle babyen for å stjele vesken hennes. Babyen traff asfalten med hodet først og måtte kjøres til sykehuset for behandling. (Foto: Illustrasjonsbilde).
SVERIGE/SIGØYNERKRIMINALITET

En nyankommet rans- og bedrageribande bestående av såkalte romfolk har i den senere tid herjet rundt i Sverige. Ved siden av å lure godtroende svensker gjennom å spille døvstumme og på den måten få penger, så skal de også stå bak personran av alt fra småbarnsmødre til hjelpesløse pensjonister. Dette fikk en mamma med barnevogn utenfor et kjøpesenter erfare.

TIGGERBANDER:
TIGGERBANDER: Når man ikke gir frivillig hender det at rombandene raner de som nekter å gi. Spesielt gir de seg på unge mødre og pensjonister som ikke kan forsvare seg.

Saken går tilbake til august i år, men kom frem først nå i svenske medier, uten at årsaken til dette er gjort kjent.

Saken vekker spesielt oppsikt på grunn av den svært voldelige måten en romkvinne prøvde å rane en mamma med en baby i barnevogn midt på lyse dagen.

Romkvinnen skal med vilje ha dyttet barnevognen med mammaens 11-måneder gamle baby inni overende, slik at babyen falt ut og slo hodet i asfalten.

Når moren hysterisk prøvde å hjelpe sin baby forsøkte romkvinnen å rane til seg håndvesken som var festet til barnevognen.

– Det var forferdelig. Mitt barn blør og har skader i hele ansiktet og kvinnen bare fortsetter å dra i håndvesken, forteller mammaen i et intervju med avisen «Mitti«.

Politiet har identifisert romkvinnen som et gjengmedlem i en større sigøynerliga som har kommet til Sverige for å stjele og begå bedrageri.

Alternative nyhetsmedier i Sverige setter nå spørsmål ved hvorfor svenske statsstøttede medier har vært stille om denne saken til nå.

Drapsforsøket på babyen inntraff når mammaen hadde vært på kjøpesenteret Port 71 i Stockholm. Hun var i ferd med å sette varene i bilen når romkvinnen slo til.

Først forsøkte hun å få mammaen å gi seg penger ved å vifte med en lapp med noe skrevet på og spille døvstum. Når dette ikke fungerte valgte hun istedenfor å forsøke å rane småbarnsmoren for håndvesken hennes.

Politiet i den svenske hovedstaden beskriver overfallet på kvinnen og hennes 11-måneder gamle baby som noe av det mest hensynsløse de hadde sett.

Babyen måtte i stor fart kjøres til Astrid Lingrens barnesykehus med blodutredelser og skader over hele hodet.

BLE KJØRT HIT: Den 11-måneder gamle babyen måtte kjøres til barneakutten på Astril Lindgrens barnesykehus i Stockholm etter drapsforsøket.
BLE KJØRT HIT: Den 11-måneder gamle babyen måtte kjøres til barneakutten på Astrid Lindgrens barnesykehus i Stockholm etter romkvinnens svært brutale ransforsøk.

Daniel Edlund ved Södertörnspolitiets ransgruppe sier i en uttalelse at man vet at kvinnen med vilje dyttet overende barnevognen og at hun også skal ha vært delaktig i forbrytelser som har blitt begått i andre deler av landet.

Dette fordi hun har vært arrestert tidligere når hun forsøkte å rane en politibetjent som jobbet i sivil. Også der skal sigøynerbanden ha brukt metoden med å spille døvstumme for å tigge penger.

Parallellt med å tigge penger distraherer en person offeret med lappen med skrift på, mens en annen fra banden går gjennom offerets lommer og vesker og noen ganger, som i Stockholm, er ranene så grove at de kan karakteriseres som drapsforsøk.

– Man blir ekstra forbannet. Et barn kastet med hodet først mot bakken, det kunne gått mye verre. Vi tror at det er menn i bakgrunnen i disse tilfellene, men at det er kvinner som sendes ut, avslutter Daniel Edlund ved Stockholmspolitiet.