Romkvinne angrep barnevogn og skadet 11-måneder gammel baby under ransforsøk

TIGGERBANDER:
TIGGERBANDER: Når man ikke gir frivillig hender det at rombandene raner de som nekter å gi. Spesielt gir de seg på unge mødre og pensjonister som ikke kan forsvare seg.

Saken går tilbake til august i år, men kom frem først nå i svenske medier, uten at årsaken til dette er gjort kjent.

Saken vekker spesielt oppsikt på grunn av den svært voldelige måten en romkvinne prøvde å rane en mamma med en baby i barnevogn midt på lyse dagen.

Romkvinnen skal med vilje ha dyttet barnevognen med mammaens 11-måneder gamle baby inni overende, slik at babyen falt ut og slo hodet i asfalten.

Når moren hysterisk prøvde å hjelpe sin baby forsøkte romkvinnen å rane til seg håndvesken som var festet til barnevognen.

– Det var forferdelig. Mitt barn blør og har skader i hele ansiktet og kvinnen bare fortsetter å dra i håndvesken, forteller mammaen i et intervju med avisen «Mitti«.

Politiet har identifisert romkvinnen som et gjengmedlem i en større sigøynerliga som har kommet til Sverige for å stjele og begå bedrageri.

Alternative nyhetsmedier i Sverige setter nå spørsmål ved hvorfor svenske statsstøttede medier har vært stille om denne saken til nå.

Drapsforsøket på babyen inntraff når mammaen hadde vært på kjøpesenteret Port 71 i Stockholm. Hun var i ferd med å sette varene i bilen når romkvinnen slo til.

Først forsøkte hun å få mammaen å gi seg penger ved å vifte med en lapp med noe skrevet på og spille døvstum. Når dette ikke fungerte valgte hun istedenfor å forsøke å rane småbarnsmoren for håndvesken hennes.

Politiet i den svenske hovedstaden beskriver overfallet på kvinnen og hennes 11-måneder gamle baby som noe av det mest hensynsløse de hadde sett.

Babyen måtte i stor fart kjøres til Astrid Lingrens barnesykehus med blodutredelser og skader over hele hodet.

BLE KJØRT HIT: Den 11-måneder gamle babyen måtte kjøres til barneakutten på Astril Lindgrens barnesykehus i Stockholm etter drapsforsøket.
BLE KJØRT HIT: Den 11-måneder gamle babyen måtte kjøres til barneakutten på Astrid Lindgrens barnesykehus i Stockholm etter romkvinnens svært brutale ransforsøk.

Daniel Edlund ved Södertörnspolitiets ransgruppe sier i en uttalelse at man vet at kvinnen med vilje dyttet overende barnevognen og at hun også skal ha vært delaktig i forbrytelser som har blitt begått i andre deler av landet.

Dette fordi hun har vært arrestert tidligere når hun forsøkte å rane en politibetjent som jobbet i sivil. Også der skal sigøynerbanden ha brukt metoden med å spille døvstumme for å tigge penger.

Parallellt med å tigge penger distraherer en person offeret med lappen med skrift på, mens en annen fra banden går gjennom offerets lommer og vesker og noen ganger, som i Stockholm, er ranene så grove at de kan karakteriseres som drapsforsøk.

– Man blir ekstra forbannet. Et barn kastet med hodet først mot bakken, det kunne gått mye verre. Vi tror at det er menn i bakgrunnen i disse tilfellene, men at det er kvinner som sendes ut, avslutter Daniel Edlund ved Stockholmspolitiet.