Røde Kors ber om at korsene tas ned fra kontorene

ØNSKES FJERNET: Røde Kors i Belgia har nå sendt ut eposter om at frivillige skal ta ned kors fra kontorene sine. (Foto: Kors/Illustrasjonsbilde).
UTENRIKS

Frivillige ansatte har kritisert Røde Kors etter å ha mottatt brev fra ledelsen om å fjerne kors fra veggene på kontorene sine, da organisasjonen ønsker å bli mer sekulær.

De belgiske avdelingene til den internasjonale hjelpeorganisasjonen mottok en epost fra den provinsielle Røde Kors-komiteen i Liège om å fjerne alle korsene.

Les også: Muslimer kjøpte kapell i Drammen – rev ned korset og gjorde bygget om til moske

Ándre Rouffart, presidenten i Røde Kors i Veviers uttalte:

Vi ble bedt om å respektere Røde Kors’ prinsipper, og ikke gjøre forskjell mellom rase og religiøs tro.

Les også: Røde Kors-ledere med millionlønninger

Mr. Rouffart sa at det har kommet motstand fra frivillige og andre medlemmer om saken, men sier at det hele har blitt blåst ut av proporsjoner.

Jeg tror det hele er en storm i en tekopp.

Les også: Muslim avbrøt dåpsgudstjenste i Sandefjord og skrek: «Allah er den eneste rette gud!»

RØDE KORS, BELGIA.

Les også: Tyrkia bygger moskeer i Danmark

Flere frivillige som snakket med den belgiske TV-kanalen RTL har uttrykt misnøye med beskjeden. En av de frivillige sa følgende til RTL:

La ting være som de er. Vi pleide å si «Juleferie», nå sier vi «Vinterferie». Julemarkedet i Brussel har blitt omdøpt til «Vintergleder».

For en del av befolkningen – fordi de er muslimer – så må korsene bli fjernet fra Røde Kors-husene, og spesielt det som ligger i Verviers, sa den frivillige fra Røde Kors.

Les også: Kristne i kirken må være stille for å ikke forstyrre muslimene

Les også: Kirketjenere i Bergen ønsker å hjelpe muslimer under Ramadan

Ordren i Belgia kommer etter at franske myndigheter ønsket å fjerne et kors som var plassert over en statue av pave John Paul II i Ploërmel, Bretagne. Forslaget skapte harme blant mange og førte til at polske og ungarske myndigheter tilbød seg å ta korset til sine land.

Slike tiltak må bli sett på som forsøk på å fjerne kontinentets sivilisasjon og kultur, sa den ungarske utenriksministeren Péter Szijjártó.

Les også: Prest fikk halsen skåret over i terrorangrep mot kirke i Frankrike

Les også: Sjokkstudie: 90.000 kristne drept i 2016 – 1 hvert 6. minutt

I Irland så har en katolsk prest, Desmond O’Donnell, uttalt at kristne bør overgi ordet «Jul» i sin helhet, fordi kommersialiseringen av helligdagen har blitt erstattet av den originale kristne meningen.

Mens gamle kristne tradisjoner blir erstattet, så har andre kommet til – inkludert anti-terror barrierer pakket inn i julepapir og røde sløyfer, blant annet i den tyske byen Bochum, for å forhindre muslimske terrorangrep, som det som rammet julemarkedet i Berlin i desember, 2016.

Les også: Røde Kors vil hente inn tusenvis av flyktninger fra Hellas og Italia til Norge

VIDEO: Muslim går amok under kirkebryllup i Spania – forsøker å angripe presten og roper «Allahu Akbar»