Simmons ble spurt hvordan han føler for det faktum at KISS sin musikk har nådd ut til flerfoldige generasjoner.

– I all ærlighet, det rykker i hjerterota. Jeg er ærlig talt..hvordan skal jeg si det, fordi jeg får klump i halsen… Jeg var ikke født i Amerika. Jeg vet jeg ikke ser sveitsisk ut. Og når jeg kom hit som en en åtte og et halvt år gammel gutt med min mor, så ble jeg ønsket velkommen av Amerika og dets folk og gitt alle fordeler som et innfødt barn har. Noe som er utrolig, når man tenker på det, fordi i andre land, så ville de tygget meg opp og spyttet meg ut. Og i Amerika kunne jeg tenke hva jeg ville, gjøre som jeg ville og søke mot stjernene.

– I USA har jeg lært at man har en plikt å lære å snakke engelsk. Kvitt deg med aksenten, jeg gjorde det. Vær en lovlig innvandrer; jeg er en lovlig innvandrer. Kom til landet, spenn fast sælene, gjør en innsats for å lære kulturen, assimiler deg selv så langt du klarer. Du er stolt av hvem du er, hvor du kommer fra….flott. Uansett hva du er stolt over, så vis respekt for Amerika, som er en smeltedigel og gjør alt mulig. Aksepter en kultur som vi alle kan kommunisere med og gå så og snakk swahili og farsi eller hva nå enn du måtte ønske å snakke.

Huffpost Live sin programleder presset KISS-legenden for hans tilsynelatende aggressive tone i hans beskjed. Simmons svarte:

– Jeg sier faktisk bare det som må sies, fordi det politisk korrekte klimaet er tullete. Det politisk korrekte klimaet dikterer at du ikke bør fornærme noen ved å si ‘lær å snakke forbanna engelsk.’ Så, som en innvandrer, så sier jeg til deg: lær å snakke forbanna engelsk. Det er nøkkelen som vil åpne døren til kongeriket. Hvis du gjør en innsats, så er alle mulighetene i denne kulturen åpne for deg og vil gi deg alle belønninger som jeg har fått. Jeg mener, jeg var ikke født her og Amerika har muligjort for meg å være en sportsklubb-eier, å ha et TV-show, være i et rockeband og ha en restaurantkjede. Vi finansierer filmer nå. Du kan ikke fatte den totalte bredden av alt.

SUKSESSFULL: Gene Simmons er en svært suksessfull innvandrer i USA. Nå gir han råd til andre innvandrere om å lære språket og assimilere seg i kulturen. Kun slik kan man lykkes, forteller rockestjernen i et nylig intervju.
SUKSESSFULL: Gene Simmons er en svært suksessfull innvandrer i USA. Nå gir han råd til andre innvandrere om å lære språket og assimilere seg i kulturen. Kun slik kan man lykkes, forteller rockestjernen i et nylig intervju.

Når programlederen argumenterte for at det kan være vanskelig for noen innvandrere å lære seg å snakke engelsk korrekt fordi de flyttet til Amerika når de var i 40- og 50-årene, så uttaler Simmons:  «Selvsagt er det vanskelig, men hvorfor skal det være lett? Hvorfor skulle det være det?»

– I såfall, gjør en fysisk jobb, som min mor gjorde, som fremdeles snakker med en tykk aksent, for å gjøre det mulig for den neste generasjonen å gå på ordentlige skoler og lære kulturen og språket.

– Jeg snakker fem språk. Lær å snakke et språk korrekt. Det er ikke lett. Men du må ikke.

Simmons fortsatte:

– Jo mer du lærer å snakke engelsk og jo mer du lærer om amerikansk historie, jo større fordeler vil du ha i denne kulturen. Det finnes ingen annen vei. «Jo, men jeg vil ikke lære om det. Jeg er stolt kun over israelsk kultur og vil bare snakke hebraisk». Det er tillatt å gjøre det, men du vil ikke få nøklene til kongeriket. Sånn er livet.

– Det er viktig å si det, fordi ingen har baller store nok til å si det. Så som en som ikke var født her, så kan jeg jeg si det og føle rettferd av å si det, fordi ingen forteller innvandrerne som kommer til Amerika, «Se her, gjør dere selv en tjeneste. Slutt å hovedsaklig se på deres hjemlands TV-kanaler. Oftere enn ikke, lær å snakke engelsk og lær hvordan samfunnet fungerer.