Murer har i alle tider blitt brukt for å dele landområder og for å beskytte privat eller offentlig eiendom. Det forstår Facebooks grunnlegger Mark Zuckerberg (32), som i disse dager bygger en 1.8 meter høy mur rundt sin eiendom på Hawaii.

Zuckerberg betalte mer enn 100 millioner dollar da han kjøpte den 2.800.000 kvadratmeter store tomten i 2014, ifølge Huffington Post.

Les mer: Facebook sensurer og fjerner nyheter de ikke liker

Les mer: Edward Snowden: Facebook brukes til å spionere på folk

D
EN REGEL FOR DE RIKE OG EN FOR RESTEN: Som Paven, gjemt bak titalls meter høye murer, så har mangemilliardæren Mark Zuckerberg snakket varmt om åpne grenser og hvordan man ikke skal ha en «vi og dem»-holdning i Europa. Når det gjelder sitt eget og sin familie sitt privatliv velger Zuckerberg imidlertid å stenge seg inn bak høye metallgjerder og murer på sine eiendommer.

Noen som ikke er fornøyde med den enorme muren er Zuckerbergs nye naboer som mener at muren risikerer å blokkere deres havutsikt og hindre vinden fra havet. En av naboene, Gy Hall, fortalte følgende til media:

– Det er virkelig leit at noen kommer inn og kjøper en enorm del av øya, og det første de gjør er å fjerne utsikten som har vært tilgjengelig og satt pris på av lokalsamfunnet i mange år.

Les mer: Paven ønsker åpne grenser til Europa – gjemmer seg bak høye murer og bevæpnede vakter

D
FØR OG ETTER: Mark Zuckerberg har ifølge naboene tatt fra dem utsikten mot havet. (Foto: Nowitbegins.com).

Personer som er ansvarlige for å bygge Zuckerbergs gigantiske mur mener at formålet med den er å hindre trafikkstøy fra nærliggende veier.

Huffington Post formidler også at siden alle strender på Hawaii er offentlige, så vil alle planer Zuckerberg skulle ha hatt om å forlenge muren ned og utover stranden ikke være mulig.

Mark Zuckerberg har gjort seg kjent som en liberal entrepenør som forespråker fri innvandring til land med europeisk-ætted majoritetsbefolkning. I 2013 ga han millioner av dollar til en lobbyorganisasjon som jobbet for å øke innvandringen fra den tredje verden til USA og å gi statsborgerskap til de millioner av ulovlige innvandrere som allerede befinner seg i landet.

Les mer: Donald Trump lover å utvise alle ulovlige innvandrere fra USA – se statistikken

ZUCKERBERGS HJEM I CALIFORNIA:
ZUCKERBERGS HJEM I CALIFORNIA: «Åpenhet og inkludering»? Slik ser hjemmet til Mark Zuckerberg ut i San Francisco. Det gjenspeiler ikke Facebook-grunderen sine uttalelser vedrørende flyktningkrisen og ønsket om åpne grenser i Europa. Hvor mange flyktninger Zuckerberg har tatt imot på sine enorme eiendommer vites ikke. (Foto: James Aylott).

Zuckerberg har også blitt enig med Tyskland og EU om å aktivt forhindre «rasisme» og innvandringskritikk på den sosiale medieplattformen.

På en konferanse i San Francisco tidligere i år sørget han for å kritisere Trumps forslag om å bygge en mur ved den mexicanske grensen:

– Jeg hører skremmende stemmer som krever at vi bygger murer og tar avstand fra mennesker de anser å være annerledes, uttalte Zuckerberg til de fremmøtte da.

Les også: Google åpner for politisk korrekt sensur i søkeresultatet

Les også: Twitter smugblokkerer politisk ukorrekte