«Rasist», «hore», «fitte» – frivillige ble angrepet av romfolk

SNAKKER UT: Den frivillige arbeideren Linda Eriksson snakker ut etter å ha blitt skjelt ut av romfolk under utdeling av klær til hjemløse i Gøteborg. (Foto: Faksmile/Facebook).
SVERIGE/ROMFOLK

"FY FAEN", sier den frivillige arbeideren Linda Eriksson om romfolket i Gøteborg etter hennes opplevelser under en utdeling av klær og mat til byens hjemløse. Plutselig dukket det opp store mengder romfolk og andre utlendinger og tok for seg av det som var innsamlet til de hjemløse i byen.

D
SINT OG OPPGITT: Linda Eriksson og hennes 14-årige datter ble grovt sjikanert av romfolk. (Foto: Facebook).

Den frivillige arbeideren Linda Eriksson (41), pleier før hver jul å engasjere seg for byens hjemløse. Men lørdagens utdeling av klær og mat ble en ubehagelig opplevelse for henne og hennes datter, og hun snakker ut om sine opplevelser på Facebook:

– Når vi kom til sentrum var det FULLT med uteliggere, rumenere, sigøyenere og andre utenlandske mennesker. Jeg så ikke en eneste svensk hjemløs person. Plutselig tar noen meg på skulderen. Da hadde de allerede begynt å dra klær ut av min pose, før jeg i det hele tatt hadde rukket å gi dem fra meg inne i teltet. De sto og tok for seg alt de kunne få tak i. Fem jakker, seks par sko (som de krevde skulle være av merket ADIDAS eller NIKE) og så mye av alt som de bare kunne få tak i, skriver hun i sitt Facebook-innlegg.

D
KAOS: Romfolkene strømmet til teltene der de innsamlede klærne var lagt frem. Det ble etterhvert en truende stemning og mye bråk og leven.

– Jeg har alltid følt masse kjærlighet og takknemlighet i alle disse sammenhengene. Jeg har alltid hatt mine barn med meg til dette og de har alltid blitt fantastisk tatt imot, skriver hun.

Men nå var hun sjokkert:

– Når vi hadde levert fra oss varene gikk vi utenfor og bare så på. Vi var sjokkerte. Der sto det menn og kvinner, de skrek, dro i klær og kalte de frivillige for rasister. Det var helt kaos, så jeg forsøkte å hjelpe til for å organisere det hele. Jeg gikk inn i teltet til de andre frivillige arbeiderne og tok på meg en gul vest.

Da begynte skjellsordene å hagle:

– De sa ordene «rasist», «hore» og «fitte». Jeg er tusen prosent sikker. Jeg hørte det selv flere ganger. De sa det til meg flere ganger, og også til min datter som er fjorten år gammel.

D
TELT: De frivillige hadde samlet store mengder klær til de hjemløse i byen. Dessverre klarte ikke romfolk å oppføre seg og tok betydelig mer enn trengte. Når de fikk beskjed om å roe seg ned ble de aggressive og anklaget de frivillige for å være rasister. De brukte også skjellsord som «hore» og «fitte», selv til barn som var der. (Foto: Privat).

– Jeg ble så sint tilslutt. Etter en stund kom det to andre uteliggere som var svenske. Jeg sto og snakket med dem og de var veldig takknemmelige og hyggelige.

Linda forteller også i sitt Facebook-innlegg hvordan romfolk ba om å få kasser og kartonger sånn at de kunne ta med seg så mange smørbrød som mulig og at de aldri var fornøyde. Istedenfor var de utrivelige. De hjemløse som var svenske nøyde seg med ett plagg og var ikke så nøye på hva slags klær de fikk med seg, forteller hun. Bare så lenge de kunne varme seg så var de glade.

Hun spurte de svenske hjemløse om hvorfor ikke flere av dem hadde kommet dit idag, men de sa at de svenske uteliggerne var redde for romfolkene og aldri turte å komme til parken hvor utdelingen foregikk når de (romfolkene red. anm.) var her.

– Romfolkene tok så mye de kunne av både mat, kaffe og klær. De samlet sammen alle klærne og annet ved en benk i nærheten. Til slutt kunne man ikke se benken på grunn av mengden av klær de hadde forsynt seg med.

D
TRENGTE BÆREPOSER: Romfolkene bar ut klær og mat i esker og bæreposer. (Foto: Privat).
D
LASS MED KLÆR: Romfolkene tok med seg enorme mengder med klær og ifølge frivillige som jobbet med å dele dem ut var de svært nøye på å kun plukke merkerklær som Adidas og Nike og kastet fra seg alt som virket slitt. (Foto: Privat).
D
SVÆRT MANGE: Romfolkene hadde dukket opp i større antall og forsynte seg grovt av både mat og klær. (Foto: Privat)

Linda fortsetter:

– Utdelingen av klær og mat har vært trivelig og hyggelig i mange år. Uteliggere, alkholikere og andre i nød har vært takknemmelige og hyggelige. Men i år var det annerledes – de frivillige ble hetset, hånet og kalt for rasister og ulike nedsettende kjønnsord under hjelpeutdelingen.

– De sa ordene «rasist», «hore» og «fitte». Og «please» sa de flere ganger også, forteller hun til avisen Nyheter idag.

Nå setter Linda spørsmålstegn om det flerkulturelle samfunnet virkelig er så bra og om svenskene virkelig vil ha det slik.

– Er det dette dere naive svensker vil at Sverige skal utvikle seg til? Er det dette som blir resultatet av et flerkulturelt Sverige? spør hun seg.

Og for dem som føler for å kalle henne rasist for at hun ikke likte lørdagen opplevelse så sier hun følgende:

– Og dere får kalle meg hva faen dere vil. I DON’T CARE!

Fikk sterke reaksjoner

D
FJERNET INNLEGGET: Kvinnen regnet ikke med en slik storm rundt sitt innlegg og har nå valgt å fjerne det fra sin Facebook-vegg. (Foto: Facebook)

Dagen etter å ha lagt ut hva hun opplevde under sin jobb som frivillig, skal Linda Eriksson ha mottatt en rekke trusler på epost og Facebook.

– Noen har sjekket opp hvor jeg jobber, hvilken skole det er og krevd at jeg sier opp jobben min.

Linda Eriksson forteller at hun var svært sjokkert og mistet besinnelsen når hun skrev innlegget på Facebook. En av årsakene skal være at romfolkene blant annet skal ha kalt hennes 14 år gamle datter for «hore».

Langt på vei de fleste har vist stor sympati for hva kvinnen opplevde og følte i ettertid. Men mange antirasister skal ha blitt opprørt over at kvinnen hadde mage å protestere på å bli kalt et utall sexistiske kjønnsord og at hun ikke syntes det var ok at hennes 14 år gamle datter ble kalt en «hore». En Facebook-bruker skriver blant annet følgende:

– Merkelig innstilling fra en frivillig hjelpearbeider. Forventer hun at mennesker som har blitt trampet på hele livet skal være takknemmelige og ta henne imot som barmhjertighetens engel fra oven? Hvem sine behov dreier det som om da?

Som følge av presset på kvinnen har hun nå fjernet innlegget fra sin Facebook-konto.

D
VENNINNE BEKREFTER BRÅKET: Linda Holberg er venninne av Linda Eriksson som skrev Facebook-innlegget. – Ja, det Linda Eriksson sa var sant. De kalte oss rasister, fordi vi satte en grense for hva vi aksepterer. Det var aggressivt og bråkete og svenske uteliggere turte ikke å møte opp, forteller hun til Nyheter Idag. Hun er selv frivillig og hjelper hjemløse mennesker i Gøteborg. (Foto: Privat).

Ville ikke gi fra seg hanskene sine, ble kalt «rasist»

Andre historier kommer også fra utdelingen i sentrum av Gøteborg. Victor, en 26 år gammel mann som bor i Gøteborg var også ute for å hjelpe de hjemløse. Han har pappapermisjon og var tilstede med sin kone for å dele ut klær og mat. Han forteller hvordan aggressive romfolk tok seg til rette:

– En person tok tak i hennes hender (hans kone red. anm.), han ville ha hennes hansker. Når hun forklarte at de var hennes og at hun trengte dem for å ikke fryse, så ble hun kalt en rasist.

– Vi gikk inn med innstillingen om at alle som behøver det skal få klær. Romfolket fikk også klær, men de kom tilbake gang på gang på gang, til tross for at de allerede hadde fått klær av oss flere ganger.

– De trengte seg på, stod og presset mot et bord vi hadde foran oss. Til slutt gikk bordet istykker.

Victor skal også ha vært i nærheten når Linda Eriksson og hennes datter ble verbalt overfalt av romfolk.

– Når vi fortalte dem (romfolket red.anm.) at det rekker nå, at det skal rekke til alle, så fortalte de oss at vi var rasister og begynte tilogmed å kalle en ung jente for «hore».

Til slutt måtte Victor gjøre noe med situasjonen som begynte å komme helt ut av kontroll:

– Ved halv fem tiden begynte jeg å kjøre ut klær til de forskjellige herbergene der de hjemløse fra Gøteborg pleier å være. Vi kjørte til en kafè som heter «En trapp ned», hvor de hjemløse pleier å være. Vi reiste dit med tre lass med klær i en minibuss.

Må endre rutinene

Til våren kommer Victor og hans frivillige venner å samle inn klær på nytt for de utsatte menneskene i Gøteborg. Men da kommer de til å gjøre ting helt annerledes, slik at utleveringen skal kunne skje mer rettferdig.

– Vi kommer til å ha en ny aksjon rundt påsketider, da kommer vi til å ha utdelingen i et lokale av noe slag og levere ut nummererte kuponger til herbergene, slik at klærne kommer til å bli delt ut til alle som behøver dem.

 • Stefandemert

  jag känner ingen som någonsin ger en krona till dessa zigenare som sitter och tigger. Min syster och hennes kompis träffade en zigenarkärring någon gång och vägrade ge ett öre, zigenarkärringen sade då något och rörde fingrarna som kan ha varit en förbannelse, lol. Själv spottade jag en gång åt en zigenare som tiggde utanför en supermarket här. Jag spottade inte på henne, men alldeles brevid henne, typ 2 cm från hennes tiggarskål. Jag fattar inte varför dom fortfarande är här på gatorna med tanke på att ingen ger dom något. Tänk också på att även om detta är nytt i Norden och Nordvästeuropa så har Östeuropa dragits med detta i decennier. Jag har en bulgarisk vän, han sa att en gång skulle den bulgariska regeringen vara snäll och ge några zigenare små hus, de slutade med att zigenarna monterade ner huset och sålde brädorna. Han säger det är fullkomligt meningslöst att hjälpa dessa eftersom de inte fungerar som oss. Bulgarerna vet hur zigenare är, de har haft mängder av dom i århundraden.

  • Elias

   Det finnes nok alltid noen som gir gevinst til tiggere kun fordi det går på skyldfølelsen og samvittigheten til vedkommende. I tillegg er majoriteten av sigøynerne en del av et kriminelt nettverk og dermed får de bla servert gratis små måltider / overnattinger av sine herrer samt av diverse frivillige organisasjoner i storbyene, slik at de igjen da får muligheten til å spare pengene de har tjent inn. Andre velger også å selge narkotika og diverse andre grønne planter, samt drive med naskerier. Beløpet vil nok ikke bli sett på som høyt for nordmenn flest men i Romania har den norske og svenske kronen et meget høyt verdi. Tatt til betraktning får de mye igjen for å komme til Norge. Tragisk? Definitivt. http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/De-tjener-mer-pa-en-dags-tigging-enn-en-maneds-trygd-7219498.html samt http://www.osloby.no/nyheter/For-har-det-vart-lonnsomt-a-tigge-Det-er-det-ikke-i-ar-7264321.html

  • josteinbj

   Nettopp. Vi har glemt vår historie. De som er eldst vet kansje litt.

 • Elias

  Sigøynere er et unntak….. Selv en marokkansk venninne av meg ble forfulgt og fikk grove seksuelle fornærmelser rettet mot seg av en gjeng med sigøynere. Disse menneskene bør bli kastet ut med makt fra de siviliserte landene, så kan myndighetene og frivillige organisasjoner heller hjelpe dem økonomisk o.l i Romania.

 • OnkelBlaa

  En går ikke inn i buret til hyenene når de skal fores.

 • Zarathustrian

  https://www.youtube.com/watch?v=a2SAY5X5ACw

  Ja, Åge er av taterslekt. 😀

 • Burre

  Rotter er rotter.

  • kjellM

   Også de rottene som legger til rette for nye rotter inn i landet.

 • tiger

  Romania har forsøkt å integrere disse menneskene i veldig lang tid uten hell. De er ikke mer undertrykkede enn resten av befolkningen i Romnia… Ps) Rumenere blir bloding fornermet om man kaller sigøynere for romfolk, fordi det kan forveksles med etniske rumenere som da er europeisk folkeslag.

  • Mary Woll

   Jeg kjenner rumenere som dør av skam over at disse kriminelle plageåndene omtales som rumenere. Sigøynerne i Romania opptrer, lever og fungerer helt annerledes enn rumenere ellers.

 • GOvSx

  Jeg kjenner til Fattighuset i Oslo og virksomheten der gjennom en tidligere frivillig: samme der. Men vedkommende har ikke nevnt romere, kun Somaliere – som eksempler. Likedan historie: røsker til seg klager, krangler og lyver om antall barn. Skal ha, skal ha, skal ha. Utakknemlighet. Grådighet. Egoisme. Drama. Selvmedlidenhet. Og oppe i det hele – mange barn på slep.
  Riktig gode forbilder for den oppvoksende slekt. Samme historien gjentar seg på loppemarked hvor det går igjen historier om tyverier av romere, somaliere og deres barn. Tidlig krøkes.

 • Stefandemert

  Jag kan meddela er nyheten om att den svenska socialdemokratiska regeringen är knäckt tack vare sverigedemokraterna. Löfven kan komma att tvingas avgå, och SD håller just nu alla andra partier i ett järngrepp.

  • SuportJustice

   Kjør hårt SD <3

  • sussebassa

   Gammelt nytt for meg, fulgt med i hele dag.
   SD valgte utifra sin politikk og sine velgere, det viktigste.
   De kommer å støtte tidl Alliansen, nærmest deres budsjett.
   Løfven hadde en forestilling om at når han tok vervet som statsminister, mindretallsregjering så ville nok alltids noen støtte han.
   Dumt, urealistisk og altfor arrogant.
   Han skylder alt på SD, at det er de som befinner seg i en lekstue, og ikke han og de andre partiene..som nekter å samarbeide med et demokratisk valgt parti,..hvor lekstue er ikke det.

 • Sint

  Sigøynere er en fattigmanns Jøde

 • Artisjokk

  Det eneste sjokkerende med dette er at det overhodet ikke sjokkerer. Sigøynere er i en klasse for seg når det gjelder frekkhet, ufordragelighet og mangel på skam. De eier INGEN skam, det finnes ikke noen type oppførsel som er for lav for en sigøyner; de selger med glede sine egne barn, om de tjener på det. Menneskehetens absolutte bunnslam. Det er en god grunn til at de var nederste pariakaste i India og Pakistan før de (dessverre) migrerte til Europa for over 500 år siden. Jeg foretrekker å opprettholde en viss grad av sivilisert adferd, men når det gjelder disse, bør man bare runde opp hele bunten og sende de ut på åpent hav i en lekk robåt. Parasitter og kriminelle, uansett hvilket samfunn de befinner seg i.

 • wiggen evensen

  Disse rom folkene må forbyes å oppholde seg og tigge i Norge, dette er bare begynnelsen på slutten for oss etnisk Norske…Sverige er fortapt.

 • Johan Slåttavik

  Forkastelig.

 • Patrick Ramon

  Hvor lenge siden var det «romfolkene» utvandret fra India til Europa ? 800 år?
  Integreringen går tregt…

 • Martin Riggs

  The gypsies are the most disliked European people for a reason. Their manners are very bad, they are filthy and demanding. They want other European peoples to give them things, and unlike the Jews they are very direct in their methods. I`m glad that this Swedish woman got upset. The best way to see the faults of immigrants is to spend some time together with them.

 • Christen Krogvig

  Tenk om vi hadde hatt et fungerende demokrati. Da kunne vi, folket, stemt over EØS-avtalen og Schengen-avtalen. Vi kunne selv tatt stilling til om vi ønsket å åpne grensene for sigøynerne eller ei? Uten demokarti må vi stå med hendene i lommene og se hva som skjer med landene våre.

 • Dacia45

  Untermensch

 • Mary Woll

  Jeg har hørt fra dykkere at mange haiarter ikke er farlige, hvis en ikke er så dum at en gir dem mat. Da våknet rovdyrinstinktene og det kan bli svært farlig.

 • josteinbj

  Skikkelig god voksenopplæring. Måtte flere raddiser på kommentarfeltene oppleve det samme.

 • Pingback: Romfolk bæsjet ned lekeplass for barn i Drammen - Frieord()

 • Pingback: Martin (27) slått og forsøkt ranet av utlendinger på E18 - Frieord()

 • Pingback: Muslim- og sigøyner-gjenger kjemper om makta i europeiske storbyer - Frieord()

 • Pingback: Romanifolk i slagsmål på folkebiblioteket i Trondheim - Frieord()

 • Pingback: Sprøytespisser, narkotika og avføring - sigøynere ødelegger Botanisk hage i Oslo - Frieord()

 • Pingback: 89-årig dame overfalt og ranet av sigøynerkvinner i Oslo()

 • Pingback: Ville ikke stenge sigøynerleir - Frieord()