Radikale muslimer pågrepet for forberedelse til terrorangrep i Sverige

ARRESTASJONER: Svenske myndigheter gikk i dag til aksjon mot flere adresser i nord- og sør-Sverige mot muslimske miljøer. Tre usbekere sitter nå siktet for planlegging av terror. (Foto: Frieord.no/Arkiv).
SVERIGE

Tre muslimer fra Usbekistan ble i dag tidlig pågrepet av svensk sikkerhetspoliti, for forberedelse til terrorangrep, opplyser svenske myndigheter i dag. Flere andre personer har blitt hentet inn til avhør. Pågripelsen kommer ett år etter at en annen usbekisk muslim begikk et terrorangrep i Stockholm med lastebil, hvor fem mennesker døde.

Under mandag morgen gjennomførte det svenske sikkerhetspolitiet med støtte fra politiet flere raid mot adresser både nord og sør i landet.

Pågripelsene førte til at tre usbekiske muslimer ble pågrepet for forberedelse til terrorangrep.

Forberedelsene til det mistenkte terrorangrepet har foregått i en tid, men det finnes ingen indikasjoner om at attentatet skulle utføres i de nærmeste dagene, skriver myndighetene.

Ifølge svenske medier så skal de pågrepne usbekerne ha samme nasjonalitet som terroristen Akhmat Akilov, og minst en av dem skal ha hatt kontakt med Akilov tidligere.

Les også: Terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde i Stockholm – minst 4 døde – 15 skadet

Les også: Anti-norsk stand-up komiker avslørt – betalte Stockholm-terroristen for ulovlig arbeide