Bernie-tilhenger skjøt politiker i USA – vitne: «Han er her for å drepe så mange republikanere som mulig»

HATET FRA VENSTRE

Den stadige hatretorikken fra media og politikere på venstresiden har ført til mange rasistiske og politiske angrep det siste året. I dag skjøt og skadet en mann fem mennesker i Virginia. Gjerningsmannen ble selv skutt av politiet, men overlevde.

OPPDATERT KL. 21:06: Det er nå klart at Trump-motstanderen døde som følge av skadene han pådro seg etter å ha blitt skutt av politiet. Det har også kommet frem at han var en aktiv demokrat som bidro i kampanjen til Bernie Sanders under valgkampen sist høst.

Det var den republikanske politikeren Steve Scalise som ble skutt og såret av en Bernie Sanders-tilhenger som ifølge et vitne bevisst var ute etter å drepe republikanere.

Ifølge vitner skal han ha ankommet plassen og spurt mennesker; «Er dere demokrater eller republikanere?», før han begynte å skyte.

ARRESTERT: James T. Hodgkinson (66) var en stor fan av kommunisten Bernie Sanders. Han skrev på sin Facebook-profil at president Donald Trump var en forræder. (Foto: Privat).

To stabsansatte og to politifolk ble også skadet av gjerningsmannen. Til sammen skal over 100 skudd ha blitt avfyrt under situasjonen som varte i over 10 minutter.

Scalise skal ha vært på en baseballbane for å spille en treningskamp med andre republikanere og ansatte fra staben, da våpenmannen dukket opp. Scalise ble truffet av en kule i hoften.

Årsaken til at politiet var tilstede og kunne konfrontere våpenmannen er at Scalise har en høy stilling innen det republikanske partiet og alltid har med seg beskyttelse.

Gjerningsmannen, 66-årige James T. Hodgkinson er pågrepet og siktet for drapsforsøk.

OPERERERT: Steve Scalise skal ha blitt skutt i hofta. Han ble operert tidligere i dag og skal være utenfor livsfare. (Foto: Gage Skidmore).

Hatet fra venstre

Frieord har skrevet flere artikler og lagt ut en rekke videoer av grove overfall av barn, kvinner og eldre, samtidig som store nyhetsmedier stadig bruker mer aggressiv retorikk mot president Trump.

Vi skrev også nylig om hvordan komikeren og CNN-verten Kathy Griffin lagde en video hvor hun holdt opp et halshugget og blodig hode av Donald Trump.

Det påpekes etter skyteepisoden i dag at den svært aggressive og hatefulle retorikken som demokratene har brukt etter at deres kandidat Hillary Clinton tapte valget kan ha vært en årsak til hendelsen i dag.

Og det tok ikke lang tid før den første tweeten fra en venstreekstrem nettside kom.

LER AV DRAPSFORSØK: Journalist hos det venstreekstreme nettstedet Vox.com ler av drapsforsøket og mener at man ikke kan respektere et liv hvis det tilhører høyresiden i politikken.
RADIKALISERT: Likte venstreekstreme TV-show. Det er trolig at gjerningsmannen ble radikalisert av TV-show som The Rachel Maddow Show, The Daily Show With Trevor Noah og Real Time With Bill Maher. Flere av disse programmene går også på TV i Norge. (Foto: Facebook).

Samtidig som drapsforsøket på de tre republikanerne og to politimennene, så går det et teaterstykke i New York der president Donald Trump blir drept på scenen.

Teaterstykket blir hyllet av den venstreorierte pressen, men flere av sponsorene har nå trukket seg.