Politifolk i Praha demonstrerte i sympati med svensk politimann

STØTTE. Den svenske politimannen Peter Springare gikk ut med virkeligheten for svenske politimenn. Nå får han støtte av sine tsjekkiske kolleger.
TSJEKKIA

På denne tiden i fjor stilte mer enn fem hundre tsjekkere opp foran den norske ambassaden for å demonstrere mot det norske barnevernets håndtering av en tsjekkisk statsborger. I går kveld var det den svenske ambassadøren som kunne kikke ut av vinduet i sin ambassade og se sinte tsjekkiske demonstranter.

Det tsjekkiske politiet demonstrerte mot behandlingen av den svenske politimannen Peter Springare som varslet på sin Facebook-side om problemene med innvandrerkriminaliteten i vårt naboland.

Les mer: Peter Springare: 22 av 24 mistenkte for drap eller drapsforsøk er innvandrere

Selv om Tsjekkia ikke har et tilsvarende problem, ganske enkelt fordi landet nesten ikke har sluppet inn flyktninger, sier arrangørene at de ønsker å gi den svenske politivarsleren en oppmuntring gjennom å vise solidaritet, skriver den tsjekkiske avisen Zpravy.

TSJEKKISK POLITI: Den svenske politimannen har blitt hengt ut av media og anmeldt av sine egne kolleger. Nå får han imidlertid støtte fra politikolleger i Tsjekkia. «Vi ønsker å vise solidaritet med vår kollega», skriver de. (Foto: Tsjekkisk politi).

Det tsjekkiske politiet har skrevet til den svenske innenriksminister Anders Ygeman. Den svenske nettavisen Fria Tider gjengir brevet det det blant annet vises til at Peter Springare er demonisert og hengt ut i media og anklaget for både rasisme og fremmedfrykt. «Det er selvsagt forferdelig, men det som er verre, og en grunn til at vi vender oss til deg, er at det er et klart forsøk fra svenske myndigheter på å kriminalisere Peter Springare i anledning av hans uttalelser, » skriver politimennene.

Les mer: Norsk politiinspektør innrømmer sannheten om kriminaliteten i Norge

«Disse forsøkene til myndighetene på å kriminalisere og forfølge Peter Springare øker vår bekymring for hans fremtidige skjebne, men vi er også dypt bekymret over utviklingen i Sverige generelt. Det faktum at en politimann fikk alvorlige vanskeligheter og problemer med myndighetene bare fordi han utøvet sin lovfestede rett til å bli konsultert og si sin mening, anser vi som svært alarmerende «, heter det videre i brevet.

I det åpne brevet viser de tsjekkiske politimennene til at tsjekkerne på grunn av deres erfaring med totalitære ideologier «er ekstremt følsomme for mekanismene som minner om det undertrykkende systemet.

Les mer: Svensk politimann gikk ut med sannheten om kriminaliteten – ble politianmeldt

«Vi ber deg bruke maksimal kraft på å prøve å hindre ytterligere beskyldninger og forfølgelse av Peter Springare, og i tilfeller der dette kan være aktuelt, andre representanter for politiet. Disse menneskene burde i stedet ha muligheten til beskyttelse og frihet, samt rett til meningsfrihet og ytringsfrihet. Du kan på den måten signaliserer at landet fortsatt er et symbol på frihet og demokrati,» heter det i brevet fra de tsjekkiske politifolkene til den svenske innenriksministeren.

Peter Springare, som er regnet som en svært erfaren politimann gikk nylig ut på Facebook med fakta om hvem som begår grov kriminalitet i kommunen hans. Det skapte en mediestorm fra media og venstrepolitikere som i mange år har lagt lokk på realiteten. Det førte til at han ble politianmeldt av sin sjef. Frieord har tidligere skrevet om hans sak.

Les mer: Petter Springare får støtte fra dansk politikollega: «Det ser helt likt ut i Danmark»

FÅR STØTTE: Den svenske politimannen får også støtte fra en kollega som jobber i København. Han forteller at det ser helt likt ut i deres hverdag og at det «stort sett ikke finnes noen danske navn i deres døgnrapporter». Han omtaler også de kriminelle innvandrerne som «uoppdragne og uintegrerbare». (Foto: Facebook).

Kommentarer

kommentarer