I helgen rapporterte svenske medier om to voldtektsforsøk i den idylliske byen Östersund. Det ene natt til lørdag og det andre natt til søndag. Begge hendelsene fant sted ved byens bro og skal ha hatt lignende fremgangsmåter.

Under mandagen rapporterte byens politi at den ene hendelsen har blitt nedgradert til ulovlig forfølging.

Til den svenske avisen Expressen har politiet forklart at det trolig handler om den samme gjerningsmannen. Han skal være «mørkhudet, rundt 25 og 175 centimeter høy, med mørke klær».

I et intervju med P4 Jämtland gikk etterforskningsleder hos politiet, Suss Braunerhielm, ut med en advarsel til byens knappe 44.000 innbyggere:

Det er sommer, mye slikt kommer til å finne sted i sommer, tror jeg.

Det falt imidlertid ikke i god jord hos politisjef Max Olsson som i går gikk ut i media og tok avstand fra uttalelsene til sin etterforskningsleder.

INGEN FARE: Politisjef i Östersund Max Olsson mener at selv etter to voldtektsforsøk sist helg så er ikke byen farlig å ferdes i på kveldstid for kvinner. (Foto: Twitter).

I et nytt intervju med P4 Jämtland dementerer han påstanden:

Jeg tror at hun mente noe annet i intervjuet. Vi kan konstatere at det skjer en hel del flere forbrytelser utendørs når det er varmt ute. Det finnes ingenting vi går ut og advarer kvinner særskilt for, som å være ute på kvelden eller sent på natten, forklarer politisjefen.

Da lokalradioen forsøker å nå etterforskningslederen Suss Braunerhielm for tilsvar er hun ikke tilgjengelig på telefon.