Politiet i Sverige har siden i fjor høst behandlet den massive asylinnvandringen til landet som en «ekstraordinær hendelse». Politiets særskilte innsats overfor asylstrømmen har fått navnet Alma og øverstkommanderende for Alma, Thomas Wallberg, innrømmer at kriminaliteten har økt i takt med asylstrømmen, skriver Fria Tider.

– Det er mer kriminalitet, det er nye forbrytelser og nye gjerningsmenn. Det er helt enkelt mange flere mennesker, sier han til Värmlands Folkblad.

Les også: Media og politi skjulte massive seksuelle overgrep i Sverige

Men når lokalavisa ønsker å få ut samtlige hendelsesrapporter om kriminaliteten ved landets asylmottak blir det stopp. Politiet har nemlig bestemt å hemmeligstemple den informasjonen med henvisning til den ekstraordinære situasjonen.

Thomas Wallberg sier at politiet «mest sannsynlig» kommer å bli «mye mer åpne» om kriminalitet begått av asylsøkere når prosjekt Alma er avsluttet, noe som forventes å være i februar.

Les også: Sverige: Innvandrere kastet skarp granat mot politibil

Fram til da har politiet lagt lokk på all informasjon.

– Heller ingen andre innenfor politimyndighetene kan eller vil svare. Thomas Wallberg er den personen som presseavdelingen får til å stille opp på intervju, skriver Värmlands Folkblad.

«We ar Sthlm»

Opplysningene om hemmeligholdelsen av asylkriminaliteten kommer bare en uke etter at det kom frem at politiet i Stockholm skjulte informasjon om massive seksuelle overgrep mot mindreårige svenske jenter på en festival i Stockholm sist sommer.

Festivalen «We are Sthlm», bringer tusenvis av unge jenter og gutter fra Sverige til hovedstaden for flere dager med musikk og konserter.

D
POLITI SKJULTE OVERGREP: De siste ukene har svenske medier og politi blitt satt under sterkt søkelys, etter at det kom fram at massive seksuelle overgrep mot svenske jenter ble holdt skjult for offentligheten. Grunnen til at man ikke gikk ut med opplysningene var at samtlige av overgriperne var asylsøkere og flyktninger fra Afghanistan og Syria. Man fryktet at dette kunne gi grobunn for rasisme og fremmedfrykt, samt bidra til at partiet Sverigedemokraterna fikk større oppslutning.

Hundrevis av asylinnvandrere, hovedsaklig fra Afghanistan og Syria, skal ha omringet svenske jenter inne på festivalområdet og begått grove seksuelle overgrep, inkludert voldtekter mot forsvarsløse jenter helt ned i 15-års alderen.

Svenske gutter og menn ble i stor utstrekning banket opp og ranet av de samme gruppene asylsøkere og innvandrere.

Det er påpekt at denne mørkleggingen kan ha vært medvirkende til at svenske foreldre lot sine barn få lov til å komme til festivalen, noe de ikke ville gjort om de visste om overgrepene.

Svenske medier hjalp til med mørkleggingen ved å ikke skrive om det som hadde skjedd.

Relatert: