Politidrapene i USA: «Jeg vil drepe hvite mennesker»

Politisjefen David Brown korrigerte også medienes første rapportering om at den mistenkte som hadde barrikadert seg i en garasje hadde tatt sitt eget liv.

Mannen ble drept av en bombe som politiet kjørte mot ham med en robot.

Innen mannen døde hadde han fortalt politiets forhandlere at han ønsket å drepe hvite mennesker.

Les også: 12 politimenn skutt – 5 drept – ved Black Lives Matter-demonstrasjon i USA

D
SORT MAKT: Micah Johnson skal ha lagt ut flere bilder av seg selv mens han gjør den rasistiske «black power»-salutten. Han skal ha skutt mot politiet flere ganger før han selv ble skutt og drept. Under forhandlinger med politiet skal han ha sagt at han «ønsket å drepe hvite mennesker, spesielt hvite politimenn». (Foto: Facebook/privat).

Han er blitt identifisert som Micah Johnson, en lokal innbygger i Dallas, som har tjenestegjort i militæret. Han skal ikke ha kriminelt rulleblad eller tilknytning til terroristgrupper, ifølge foreløpige rapporter.

D
RASISTER: Den drepte politimorderen ses her posere med den sorte rasisten «Professor Griff» fra hat-bandet Public Enemy. (Foto: Facebook/privat).

Likte det sorte hat-bandet Public Enemy

Det finnes imidlertid et bilde på det sosiale nettstedet Facebook av Johnson sammen med en artist ved navn «Professor Griff» fra hip-hop gruppa og hat-bandet Public Enemy. Bandet er kjent for sine svært rasistiske og sexistiske tekster, samt ekstreme hat mot spesielt politiet.

Store deler av samtalen ønsket ikke politisjef Brown å videreformidle til pressen, men han bekreftet at den mistenkte var sint på hvite mennesker og på politiet som følge av den seneste tidens dødsskytinger av afroamerikanske menn.

– Den mistenkte oppga at han ville skyte hvite mennesker, spesielt politimenn, sa politisjefen på pressekonferansen.

Brown tok seg også tid til å snakke om politiets arbeidssituasjon og om hvor farlig og utakknemlig politiyrket ofte er.

D
DREPT AV MØRKHUDET RASIST: Brent Thompson (43) var en erfaren politimann som hadde tjenestegjort i Irak og Afghanistan. Faren og bestefaren hadde akkurat giftet seg på nytt for to uker siden. (Foto: Politiet).

– Vi kjenner ikke mye støtte på de fleste dagene, vær vennlig å ikke la i dag være som de fleste dagene, sa politisjefen tydelig berørt av det siste døgnets hendelser.

Angrepet mot politimennene skal ha vært godt organisert. Drapsmennene skal ha triangulert sine posisjoner på eleverte plasser. På denne måten fikk de satt politiet i en svært sårbar posisjon i det de begynte å skyte.

Tilsammen fjorten mennesker skal ha blitt skadet under angrepet på torsdag kveld og natt. To av ofrene skal ha vært sivile.

Se en lenger utgave av pressekonferansen her: