Peter Springare: 22 av 24 mistenkte for drap eller drapsforsøk er innvandrere

I innlegget takker han det svenske folket for støtten, samtidig som han avslører at 22 av 24 mistenkte for mord eller mordforsøk i Örebro er innvandrere.

Les også: Svensk politimann gikk ut med sannheten om kriminaliteten – ble politianmeldt

Politianmeldt

Springare som jobber i Örebro-politiet fikk massiv medieoppmerksomhet etter at han skrev et innlegg på Facebook hvor han uttrykte sin bekymring over den kriminalitet og det tankesett som finnes hos de kriminelle innvandrerne. Han mener det er kaotiske tilstander ved politi, skole og helsevesen.

– Dette har hendt mandag til fredag denne uken: Voldtekt, voldtekt, grov voldtekt, overfallsvoldtekt, utpressing, utpressing, overgrep i rettssak, ulovlige trusler, vold mot politiet, trusler mot politiet, narkotikalovbrudd, grovt narkotikalovbrudd, drapsforsøk, voldtekt igjen, utpressing og mishandling».

– De mistenkte i disse sakene kommer ifølge Peter Springare fra følgende land: «Irak, Irak, Tyrkia, Syria, Afganistan, Somalia, Somalia, Syria igjen, Somalia, ukjent land, ukjent land, Sverige.

På bakgrunn av Facebook-innlegget ble politimannen utsatt for grov hets av lokalavisen, samt flere profilerte venstreradikalere på sosiale medier. Han ble også politianmeldt av politimesteren i Örebro, Bo Andersson, for innlegget sitt.

Les også: Krig i Malmø: Fire skuddepisoder på en dag – mann drept, bussjåfør og barnefamilie beskutt

Les også: Svensk politimann fortviler: «Vi er på vei utfor stupet»

SKYTING PÅ ÅPEN GATE: Sverige har etter at masseinnvandringen startet til landet opplevd at mennesker skyter og dreper hverandre på åpen gate i storbyene. I tillegg brukes det bomber og granater under angrep mot boliger.

Stor støtte

Selv om venstremedia, makteliten og venstreekstremister har startet et hylekor mot den profilerte politimannen, har han mottatt massiv støtte fra vanlige svensker.

Nå takker han for støtten på sin Facebook-profil.

– Vil nok engang sende en riktig stor Takk!!! til alle de, rundt om i landet og utenlands, som har sendt brev, kort, hilsninger i ulike medier, blomster, gaver mm. Også en stor takk til alle de som har startet og kjempet med ulike grupper på Facebook til støtte for meg.  Dere skal vite at alt dette støtter og varmer meg enorm, skriver han på Facebook på fredag.

Les også: Svensk politisjef: «Vi kan ikke lenger garantere sikkerheten til det svenske folk»

Les også: Politimann forlatt av sine egne i Sverige

DOMSTOLEN I GØTEBORG: Her er navnene i retten i Gøteborg på en tilfeldig dag. Det ser likt ut i de fleste store svenske byene. Også i Norge vil man ha en overvekt av utenlandske navn i Oslo tingrett.

Springare skriver at det har vært en «isende kulde som biter gjennom marg og bein, når man står på barrikaden i full orkan».

Han sier videre at han har lært mye den siste uken om hvor «betent» innvandringsspørsmålet er. Samtidig mener han at hans opprinnelige tekst er blitt «forvrengt» og «feiltolket».

– Jeg lært mye den her uken. Dels hvor ekstremt betent emnet jeg har tatt opp egentlig er. Men også på et brutalt sett blitt bevisst hvor enkelt det er å forvrenge en tekst så den kan tolkes til noe helt annet, enn det som virkelig ble sagt eller som var meningen fra starten. Avhengig av deres politiske agendaer, skriver han.

Springare sier at han med «kirurgisk presisjon har blitt stemplet som rasist».

– Det har forbauset meg hvor mange kommentatorer og høytstående politikere som har forbeholdt seg retten til å frata meg mine egne erfaringer og sannheter, ved å avfeie dem med at jeg «tar feil» og bare lever på stereotyper, fortsetter han.

– Jeg vil bare si at når det gjelder hva jeg sier, mener eller påstår, så er det min ubrutte sannhet. Likeså hva jeg ser og opplever i hverdagen rundt elendighet, tragedie og voldsom død, og hva dette får for konsekvenser for samfunnet, så er det også min ubrutte sannhet. Jeg vil diskutere lovbrudd som er destruktive og få til en endring, understreker Peter Springare.

Les også: 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner – EN måned i Sverige

Les også: Tidligere SVT-journalist: 163 drap og 435 drapsforsøk i Sverige i 2016

DRAPSMENN: Åtte menn skal nå sitte tilsammen 123 år fengsel i Sverige etter at to av dem gikk inn på en fullsatt restaurant i Gøteborg med et maskingevær i mars i fjor og begynte å skyte vilt rundt seg. To drepte og åtte svært hardt skadde var resultatet. Ingen norske medier har verken publisert bilder eller navnene til drapsmennene, ikke engang omtalt deres etniske bakgrunn, i den svært sparsommelige omtalen av saken fra vårt naboland. (Foto: Politiet/Avpixlat).

Nye tall

Springare gir seg ikke, men fortsetter i sitt siste innlegg med å gi flere eksempler på overrepresentasjon av innvandrere i grov kriminalitet.

– Mord/mordforsøk 1. jan 2015 – 30. des 2016;
12 etterforskede saker. 24 mistenkte gjerningsmenn.
I 10 av sakene var gjerningsmannen av utenlandsk opprinnelse.
I 2 av sakene var gjerningsmannen av svensk opprinnelse.
Av de til sammen 24 involverte gjerningsmennene var 22 av utenlandsk opprinnelse og 2 av svensk opprinnelse.

Springare konkluderer med at innvandrere er «kraftig overrepresenterte når det gjelder alvorlige voldsforbrytelser», og påpeker at Örebro har «veldig, veldig store problemer».

Les også: Dobbeltdrap i beryktet bydel – politiet angrepet da de ankom drapsplassen

Les også: Svenske politibetjenter flykter fra jobben – overarbeidet, utslitte og redde

Etter at den svenske politimannen gikk ut offentlig så har en støttegruppe blitt laget for ham på Facebook. Den har per dags dato over 170.000 følgere. Det er 50.000 mer enn hva statsminister Stefan Löfven har på sin profil.

Relatert: