Det verdenskjente landemerket Eiffeltårnet i Paris vil snart få et 2.5 meter høyt skuddsikkert glass rundt seg.

Tiltaket skal sikre besøkende turister mot (muslimske red. anm.) terrorangrep fortalte byens myndigheter på torsdag.

Les også: Terrorangrep i Paris – 12 døde – politimann henrettet av islamister

Glassveggene vil koste 20 millioner euro, eller rundt 160 millioner kroner og bli satt opp før sommeren på de nordre og sørlige områdene rundt Eiffeltårnet.

På de vestlige og østlige områdene så vil man fjerne de midlertidige barrierene som ble satt opp for fotball-EM i 2016 og erstatte de med utsmykkede gjerder.

Les også: Muslimer planla å sprenge Eiffeltårnet

Terrortrusselen i Paris er fremdeles høy og de fleste sårbare plassene, som Eiffeltårnet, må beskyttes spesielt, sa viseborgermester Jean-Francois Martins under en pressekonferanse.

Les også: Muslimer bak terrorangrep i Paris – 130 drept – 368 skadet

Les også: Sjokkavsløring: Franske myndigheter skjulte grusom tortur av terrorofre i Paris

TERRORFRYKT: Myndighetene i Paris frykter nye muslimske terrorangrep i fremtiden og installerer nå en 2.5 meter høye glassbarriere rundt det verdenskjente landemerket. I tillegg skal det være bevæpnede kontrollposter før man kommer inn på området.

Les mer: Britisk avis: Paris er et post-apokalyptisk helvete fylt med urin og søppel

Glassbarrieren vil hindre mennesker eller kjøretøy å storme/angripe området som blir besøkt av seks millioner mennesker hvert år.

Sikkerheten i byen har vært høy etter at muslimer gikk til angrep i 2015 og 2016 da 238 mennesker mistet livet under en rekke rasistiske og anti-kristne terrorangrep. Mange hundre mennesker ble skadet, mange alvorlig.

Les mer: Muslimsk terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde med kvinner og barn i Nice- drepte 84 – ropte «Allahu Akbar»

Det siste terrorangrepet fant sted sist uke, da en radikal muslim bevæpnet med machete og med to ryggsekker gikk til angrep på vakter utenfor museet i Louvre.

Den 29-årige egypteren skrek «Allahu Akbar» og stoppet ikke før han ble skutt i magen av vaktene. Terroristen skal ha overlevd og blir behandlet på sykehus.

Les også: Paris: Soldater åpnet ild mot terrorist som skrek «Allahu Akbar» – hadde machete og to ryggsekker

Angrepet kom samme dag som Frankrike lanserte sitt kandidatur for å være vert for sommer-OL i 2024.

Samtidig som man setter opp de skuddsikre glassene, gjerdene og kontrollpostene, så vil man også pusse opp selve Eiffeltårnet i forbindelse med OL-søknaden.

London bygger jernring rundt sentrum

Frieord skrev nylig om hvordan også London planlegger en lignende beskyttelse.

Fra Frieord.no:

Den ukontrollerte innvandringen fra muslimske land har skapt en ny hverdag i Englands hovedstad, London. Etter advarsler fra landets sikkerhetstjeneste bygger man nå en «stålring» som skal sikre byens skyskrapere og finansområde fra terrorangrep. Det inkluderer sikkerhetsposter, jernbarrierer og trafikk-kontroll.

SIKRET MED STÅL-RING: Londons finansdistrikt skal bruke titalls millioner på terrorsikre gater og bygninger. (Foto: Sikkerhetssluse/stålring).

Bemannede sjekkpunkter, hevende gatestolper, begrenset trafikk og kollisjonssikre barrikader er noe av det som planlegges for å sikre Londons forsvar og for å kontrollere trafikkflyten gjennom hjertet av finansdistriktet.

Den foreløpige kostnaden er på femti millioner kroner.

Det hele skal bygges etter advarsler fra sikkerhetstjenesten MI5, som har rapportert at de nye skyskraperne som bygges i finansdistriktet er «svært sensitive» for et angrep utført med kjøretøy.

Les også: Muslimsk borgermester i London: «Terrorangrep er endel av det å bo i byen»

STÅL-RING: Her er et utdrag som viser hvor «stål-ringen» skal etableres i London. Den skal i all hovedsak beskytte finansdistriktet og de nye skyskraperne som bygges i fremtiden. Disse er ifølge britisk terrormyndigheter høyrisiko-objekter for angrep fra muslimske terrorister.

Les mer: Flyselskap ber sine passasjerer om å unngå flerkulturelle områder i London

En tidligere versjon av dette ble bygget etter at den kommunistiske terrorgruppen IRA angrep den baltiske børsen i 1992 og andre mål i finansdistriktet. Da døde fire personer etter angrepene.

Etter at man innførte våpenhvile i 1994 ble tiltakene avviklet.

Les mer: Oslo sikret mot terror med stenging av gater, benker og barrierer

Men etter den massive innvandringen fra muslimske land de siste 40-50 årene og Londons minoritetsstatus for etniske briter, så har truslene kommet tilbake.

De nye skyskraperne er spesielt sårbare for angrep med lastebiler fylt med eksplosiver – og politiet og sikkerhetstjenestene går nå gjennom sikkerheten til alle offentlige bygninger etter det muslimske hat-angrepet mot det kristne julemarkedet i tysklands hovedstad på mandag.

Les mer: Muslimer til engelskmenn i London: «Dette er vårt land nå – kom dere ut!»

TERROR I BERLIN: På mandag kjørte en muslimsk terrorist en lastebil inn i et tettpakket julemarked i Berlin. Hat-forbrytelser mot kristne nasjoner har økt betraktelig etter den massive innvandringen fra muslimske nasjoner de siste tiårene. (Foto: Terror i Berlin).

«TAKK MERKEL»: Flere byer i Tyskland har satt opp betongsperringer inn mot bysentrum og julemarkeder. Noen skrev «Takk Merkel» ironisk på to av dem.

Kostnadene ved planleggingen blir finansiert av en såkalt «terror-skatt» som utbyggere av nye prosjekter må betale og som er endel av det å få godkjenning for å bygge i distriktet.

Et nytt megabygg som skal bli det høyeste i hele finansdistriktet vil få ekstra sikkerhet bygget rundt det. Det inkluderer trafikk-kontroll og blokkering av visse gater rundt bygget.

Les mer: 10 år siden det muslimske terrorangrepet i London

Simon Glyn, som er sjef for City of London Corporation forteller:

– Den lokale situasjonen har endret seg drastisk de siste to årene med flere store prosjekter som er godkjent eller i planleggingsfasen. Størrelsen på de nye utbyggingene er betydelig større enn tidligere  og krever mye høyere sikkerhetstiltak.

Les mer: Den muslimske befolkningen i England og Wales nesten doblet på 10 år

DET NYE GATEBILDET: Politimenn bevæpnet med maskinpistoler har blitt et vanlig syn på gatene i Europa. Muslimske terrorangrep i Paris, Brussel, London, København og Berlin har skapt frykt og uro blant befolkningen. (Foto: Britisk politimann på patrulje).

Han fortsetter:

– Investering i sikkerhet i finansdistriktet som er et av byens tettest befolkede områder er et betydelig mål for (muslimske red. anm.) terrorangrep.

Han påpeker imidlertid at man må se an hvor strenge sikkerhetstiltak man skal innføre og hvordan det vil påvirke hverdagen til de som jobber, handler og bor i området.

Les mer: England: Muslimsk ektepar ville sprenge kjøpesenter fullt av mennesker

Arkitektkontoret Eric Parry Architects, som har tegnet bygget «The Trellis» sier at den økende terrortrusselen er endel av deres planlegging. I deres søknad for bygget skrev de følgende:

– For å beskytte denne ikoniske bygningen og vedlikeholde dens nærvær og rykte så er det viktig at sikkerhetsløsningene er bærbare, motstandsdyktige og kost-effektive.

En talsperson for City of London Corporation sier:

– Vi ønsker å påpeke at London by er en av de tryggeste byene i verden.. fordi vi har den høyeste tettheten av kontorer i finansdistriktet, så er det bare naturlig at vi går gjennom sikkerhetsplanene for dette området.

Les mer: Muslimer voldtok over 2.000 hvite jenter i Storbritannia

Les mer: Brutal video viser hvordan muslimer banker opp 12 år gammel hvit gutt i England

En kommentator under artikkelen påpeker at man heller bør innføre ordentlige grensekontroller, slik at man slipper slike tiltak.

En annen sier at det hele må være en spøk og at hvis EU hadde vært mer påpasselige med hvem som slapp gjennom grensene så ville man ikke engang trenge å tenke på en «stål-ring» i hovedstaden.

En siste leser påpeker at man velger å beskytte de rike bankfolkene og lar resten av byen beskytte seg selv.

Her er en liten 7-minutters dokumentar fra 2011 hvor man ser på de tiltakene som  allerede var på plass.

Les mer: Afrobriter klager over at hvite flytter tilbake til London

Les mer: Bildene VG og Dagbladet ikke tør å vise

Les mer: Muslimer i engelske fengsler feiret terrorangrepet i Belgia

Les mer: 450 arrestert, seks knivstukket og 43 politibetjenter skadet under flerkulturell festival i London

Relatert: