Det er et av Danmarks mest virale nyheter – filmen som viser hvordan fem somaliere uprovosert angriper og mishandler 13-årige Noah ved en jernbanestasjon i Fredericia på Jylland i Danmark.

Det hele foregår mens andre somaliere hånler og filmer mishandlingen med sine mobilkameraer.

Videoen av mishandlingen skal ha blitt sett over 1.6 millioner ganger.

VIDEO: Norsk skoleelev slått til blods av utlendinger på skole i Trondheim

D
HAR FÅTT NOK: Brian Anker gikk ut med informasjon om hva som hadde skjedd med hans 13-årige sønn. Videoen der sønnen (13) får juling av en større gruppe somaliere er sett over 1.6 millioner ganger. (Foto: Fria Tider/Privat).

BT, Ekstrabladet og Lokalavisen er noen av de avisene som har skrevet om saken. (Ingen norske medier har omtalt saken, selvfølgelig).

Mishandlingen fant sted midt på dagen sist fredag i nærheten av jernbanestasjonen i Fredericia. 13-årige Noah hadde avtalt å møte noen bekjente somaliere, som er ett år eller mer eldre enn ham, for å finne på noe sammen.

Men da han kom til plassen var stemningen urolig og somalierne ville ikke snakke dansk, men forsøkte istedenfor å snakke somalisk med den danske gutten.

Les mer: Jente (11) alvorlig banket opp av muslimer på lekeland i Skien

Da Noah ikke forstod hva somalierne sa og situasjonen ble ubehagelig ville 13-åringen gå hjem. Da gikk imidlertid somalierne til angrep og slo ham ned mens de filmet mishandlingen.

«Brian Anker har fått nok nå», skriver Noahs pappa Brian på Facebook. «Men faenmeg.. Nok er nok.. Jeg deler dette fordi min tålmodighet er slutt… Nå skal vi faenmeg stå sammen og bekjempe det som skjer rundt oss», fortsetter barnefaren.

Brian søkte opp den lokale moskeen og ifølgte BT også en somalisk kulturforening og skal da ha fått en unnskyldning. Men i byen spredte ryktene seg om at somalierne skulle banke opp Noahs kamerater så fort skolen begynte etter sommerferien.

VIDEO: Afrikaner angriper, slår og sparker norsk ungdom i Stjørdal

Den opprørte pappaen har også kontaktet politiet, men ettersom de somaliske voldsmennene er under 15 år, har saken allerede blitt henlagt.

– Jeg håper at barnevernet får tak i disse ungene slik at dette kan kveles i starten, slik at de ikke fortsetter slik etter å ha fylt 15 og blir ekte kriminelle, sier Brian.

På Facebook advarer han også for at det neste gang kan være lesernes barn som blir mishandlet av somalierne.

Noah opplyses å ha vondt i nakken og endel blåmerker etter mishandlingen, men kom i all hovedsak fra det uten alvorlige skader.

Les mer: Dansk kjærestepar mishandlet med sykkelkjeder av afrikanere på julaften

Mange lignende saker

Frieord skrev denne uken om hvordan en 14 år gammel gutt fra Askøy skal ha blitt overfalt og banket grovt opp av en gjeng på 10 somaliske ungdommer på Norway Cup. Gutten skal ha pådratt seg kraftig hjernerystelse, blått øye, samt blåmerker over hele kroppen.

Ingen norske medier har villet skrive om etnisiteten til overgriperne, men vitner som har kommentert på sosiale medier har avslørt at det dreide seg om en gruppe ungdommer med afrikansk opphav.

Les mer: 14-årig norsk gutt slått ned av somalisk gjeng på Norway Cup – fikk hjernerystelse, blått øye og skader over hele kroppen

Frieord har tidligere vist hvordan muslimske innvandrere i Europa overfaller og mishandler unge barn. Her er en video fra Storbrtiannia, hvor en 12 år gammel hvit gutt blir jaget, slått og sparket av en gruppe muslimske ungdommer.

Relatert: