VIDEO: Østerriksk politiker demonstrerer hvordan flyktninger skal behandle kvinner

ØSTERRIKE

En østerriksk politiker har skapt storm på sosiale medier etter at han publiserte en video hvor han demonstrerer, på sin helt egen måte, hvordan flyktninger skal behandle østerrikske kvinner.

Armin Sippel, en regional leder for det nasjonalistiske partiet Det Østerrikske Frihetspartiet (FPÖ), har publisert en video som har gått viralt i Østerrike den siste tiden. Videoen åpner med at Sippel sier «Kjære asylsøker», før han går videre med å forklare hvordan en skal samhandle med «våre» kvinner.

Les også: Kvinne i Østerrike ga afrikansk asylsøker husly – ble funnet voldtatt, kvalt og drept

Les også: Sluttrapporten fra Køln klar: Nesten samtlige overgripere var asylsøkere eller ulovlige innvandrere

I videoen bruker Sippel en utstillingsdukke med blond parykk og kort skjørt, for å demonstrere hva som er, og ikke er, akseptabel atferd når det kommer til fysisk kontakt med kvinner. Han skisserer blant annet at det ikke er greit å verbalt trakassere eller true kvinner, ei heller å fysisk berøre dem. Når han gjør et upassende fremstøt på dukken, kommer det opp et skilt med påskriften «Nei» på både tysk og arabisk.

Videoen ble et objekt for massiv kritikk på sosiale medier og mange flyktninger har følt seg stigmatisert av innholdet. Mange har også reagert på dukkens utseend, og på den siste linjen i videoen; «Hold hendene deres vekk fra våre damer».

Les også: Kvinnelig venstreaktivist gjengvoldtatt av sudanesere – bedt om å tie stille av med-aktivister

Dette har ført til at Sippel har valgt å fjerne videoen fra Facebook-siden sin. Han hevder imidlertid at han ikke angrer på at han la den ut, men at det heller kom som en reaksjon på de «ekstremt aggressive personangrepene» som følge av publiseringen.

Frihetspartiet (FPÖ) har, som mange av sine nasjonalistiske meningsfeller i Europa, vokst kraftig etter flyktningstrømmen.

Flyktninger skryter av voldtekt av jomfru

I nabolandet Tyskland ble en video lagt ut på nettet som viser hvordan ikke-vestlige flyktninger skryter av å ha voldtatt en jomfru.

Les også: Voldtektskurs for nyankomne flyktninger

Om den samme venstresiden som nå har gått ut mot Armin Sippel, har kritisert de sosialdemokratiske politikerne for de mange overgrepene, voldtektene, ranene og mordene som har fulgt med i kjølvannet av flyktningens inntog i landet, vites ikke i skrivende stund.