OSCAR-HYKLERIET: Kjendiser som ønsker våpenforbud beskyttet av «vegg med 500 bevæpnede politimenn»

UTENRIKS

Hollywood-eliten, venstreorienterte medier og politikere er alle enige. Innehav av våpen er en uting. Men kun for lovlydige og skattebetalende borgere som vil beskytte seg selv mot kriminalitet. Når de førstnevnte skal ut og vise seg har de både topptrente vakter med våpen og som under Oscar-gallaen i går kveld, en liten hær med maskingevær og skarpskyttere. Dobbeltmoralen kan ses fra månen.

Politimyndighetene i millionbyen Los Angeles sendte ut en liten hær, nærmere bestemt 500 tungt bevæpnede politioffiserer, for å sikre tryggheten til Hollywood-eliten i går kveld, lokal tid.

Det var den 90ende gangen den røde løperen ble rullet ut for de nylig overgrepsskandaliserte skuespillerne og filmskaperne i Hollywood.

Vi har etablert ringer av sikkerhet som starter i midten og går utover, sa kommandør i Los Angeles-politiet, Blake Chow, mannen med ansvaret for å organisere den massive beskyttelsen av Hollywood-stjernene.

Vi har mange offiserer på stasjonære posisjoner og fotpatruljer som holder øye med evenementet.

TUNGT BEVÆPNET: Hollywood-eliten ble godt tatt vare på av tungt bevæpnet politi og væpnede sikkerhetsvakter under Oscar-gallaen i går. Samtidig ønsker den samme eliten å ta fra vanlige borgere muligheten til å beskytte seg selv. (Foto: Politistyrker i Hollywood under Oscar-gallaen).

Flere av Hollywood-skuespillerne og kjendisene bar oransje pins på den røde løperen og under seremonien inne i Dolby Theater som arrangerte gallaen. De oransje pinsene symboliserer våpen-kontroll og organisasjonen til den tidligere New York-borgermesteren Michael Bloombergs for våpenkontroll kalt «Alle byer for våpensikkerhet».

PINS: Hollywood-stjernene bar små pins og farger som symboliserte at de er imot salg og innehav av våpen for vanlige borgere. Det er uklart om pinsen vil stoppe en bevæpnet og farlig forbryter som er på vei inn i et familiehus med barn som sover. (Foto: Anti-våpen pins).

Les også: Sjokkrapport: Helhvitt New York ville gitt 90 prosent færre grove forbrytelser

Glamouren og tilstedeværelsen av Hollywood-stjernene ble imidlertid overskygget av stenging av gater for å forhindre uvedkommende å komme seg forbi sikkerhetsområdet, bygd opp med en vegg av 3 meter høye gjerder og barrikader, FBI-agenter og brannmenn. Politihelikoptre svirret over bygningene og de private sikkerhetsstyrkene fra «Security Industry Specialists», gikk tungt bevæpnet inne i Dolby Theater.

GJERDER OG VAKTER: Ingen uvedkommende var ønsket i nærheten av stjernene på den røde løperen. (Foto: Sikkerhetsvakter setter opp 3 meter høye gjerder utenfor Dolby Theater i går).

Venstresiden og Hollywoods besettelse med våpenforbud har økt den siste tiden etter nok en skoleskyting, denne gang i delstaten Florida, der en elev gikk inn og drepte 17 medelever sist måned.

Diskusjonen har imidlertid satt seg fast i følelser og personlige meninger, istedenfor i fakta. Skytteren i Florida, 19-årige Nicolas Cruz, hadde nemlig en lang historie med mentale forstyrrelser og hadde blitt innrapportert til det lokale politiet dusvinvis av ganger, uten at lokale myndigheter gjorde noe med saken.

Les også: Obamas arv: 1.044 drap og 5.742 skytteepisoder i Chicago og Los Angeles i 2016

Hadde myndighetene gjort jobben sin, så ville hendelsen aldri funnet sted. Å på det grunnlaget ta fra lovlydige og skattebetalende borgere muligheten til å forsvare seg selv har blitt skarpt kritisert av konservative medier i USA.

Lokale politistyrker har også fått kritikk for at de sto utenfor og ventet til skytteren hadde gjort seg ferdig med drapene, istedenfor å løpe inn i bygningen og konfrontere skytteren.

Les også: Afroamerikanere skyter og dreper hverandre i rekordtall – USA ser ny økning i kriminalitet

DOBBELTMORAL: Hollywood-stjernene skyter seg gjennom hundrevis av filmer hvert år med tusenvis av drap og blodige scener. Skuespillerne tjener hundrevis av millioner og promoterer og glorifiserer bruk av våpen. Samtidig står de frem og mener at lovlydige borgere ikke bør eie våpen for å beskytte seg selv. Det er kanskje på tide for stjernene å si nei til filmmanus der våpen brukes til å drepe mennesker før man moraliserer til andre. (Skjermbilde: Breitbart).

Debatten går også på at den absolutt klare majoriteten av skyteepisodene og drapene med våpen skjer i stater styrt av det demokratiske partiet med svært strenge våpenlover. Chicago, Detroit, St. Louis, Los Angeles og Baltimore har skyhøye drapsrater og bruk av skytevåpen. De er alle styrt av demokrater og har strenge våpenlover. Også fattigdom og økonomisk vanstyre går gjennom de samme byene som en rød tråd. Den kanskje viktigste faktoren i våpenkriminaliteten er at de som benytter våpen offentlig og skyter hverandre, er afroamerikanere som i 90-95 prosent av tilfellene både er utøvere og ofre.

En siste viktig opplysning er at en klar majoritet av skyttere på skoler, arbeidsplasser og på offentlige plasser har har vært på tunge psykiatriske medisiner. Det er også påstått fra konservative politikere at flertallet av dem har vært registrerte demokrater.

Les også: Ulovlig innvandrer skjøt og drepte fem personer – se den sjokkerende statistiskken

Les også: Bernie-tilhenger skjøt politiker i USA – vitne: «Han er her for å drepe så mange republikanere som mulig»

Gårsdagens Oscar-galla gikk i så måte uten de store dramatiske begivenhetene og Hollywood-stjernene kunne reise hjem til sine godt bevoktede hus, bak meterhøye gjerder, alarmsystemer og væpnede vakter, langt vekk fra de vanlige menneskene de ønsker å ta fra sin grunnlovsfestede rett til å beskytte seg selv og sine familier med.

 • Vesperian

  Kan ikke fordra disse hyklerne jeg. Skulle ha sendt de uten penger og noen annen form for beskyttelse ned til grensa til Mexico. La de bo der et par år, så får vi se om pipa får en annen lyd.

 • Olaus Trøgheim

  Med så mange skytegale gærninger som de har i USA er det ikke noe dobbeltmoral i å sikre et slikt arrangement. Uansett er er det jo ikke de selv som beslutter noe om hvilket nivå beskyttelsen skal være på.

  • Donald Duck

   At forby våpen for andre, samtidig som man omringer seg selv med med våpen må vel betraktes som dobbeltmoral.

   • Olaus Trøgheim

    Leste du i det hele tatt innlegget? Det er ikke de som omringer de med våpen, men de som har ansvaret for sikkerheten deres. Og årsaken er at alle gærninger som vil kan skaffe seg våpen. Men hvorfor har ikke republikanerne open carry på sine kongresser tror du?

  • Trondandreass1

   I vårt naboland Litauen er drapsstatistikken enda høyere enn I USA. Likeså I Russland, Mexico, Honduras, Brazil, Venezuela m.m. Det disse landene har til felles, er at skytevåpen er strengt forbudt for almuen.
   Jeg foretrekker iallefall det amerikanske systemet hvor selvforsvar er tillatt.

   • Olaus Trøgheim

    Selvforsvar er selvsagt tillatt i alle land.

    • Trondandreass1

     Selvforsvar er ikke tillatt i alle land. I Norge har vi, som i USA et godt lovverk som inneholder retten til å forsvare seg selv og sine eiendeler. Det har man slett ikke i «alle» andre land.

     • Olaus Trøgheim

      Høres ut som noe skikkelig kverulering. Men, ok, i hvilke land har du ikke lov å forsvare deg selv? Med dokumentasjon takk.

     • Trondandreass1

      Var det egentlig ikke deg som først påstod at «selvforsvar er tillatt i alle land»? Det betyr vel at det er deg som må komme med dokumentasjon? Takk!

     • Olaus Trøgheim

      Neida. Det er greit at du forsøker deg på en billig en, men det er du som først kommer med påstanden; «Jeg foretrekker iallefall det amerikanske systemet hvor selvforsvar er tillatt.» Noe som må bety at du mener det er land hvor det ikke er det. Så kom med dokumentasjonen din nå da.

     • Trondandreass1

      Dersom du har en genuin interesse for emnet, kan du jo google litt selv. Tips til deg er for eks Storbritania. Lovverket tillater selvforsvar, men domstolene skal alltid ettergå den enkelte sak og en jury skal avgjøre om selvforsvaret var lovlig eller ikke. I realiteten benyttes selvforsvar og sivil arrest svært lite i Storbritania og andre land som Polen, Ungarn m.f.
      I Norge og for eks USA, er det politiet og eller påtalemakten som først filtrerer dette og avgjør om en domstol skal behandle saken eller ikke.

      Slik jeg leser dine tidligere kommentarer, antar jeg at du ikke er spesielt opptatt av dette, men at du liker å kverulere på nett.

     • Olaus Trøgheim

      Så da konstaterer jeg at min opprinnelige kommentar var korrekt:

      Selvforsvar er selvsagt tillatt i alle land.

     • Trondandreass1

      Du kan konkludere med hva du vi for min del.

     • Olaus Trøgheim

      Ja, for din del som ikke hadde noe å fare med, må jo det bli helt greit.

   • invernes

    15.000 drept med skytevåpen i USA mot 12.000 drap i Russland.
    22.000 årlige selvmord i USA mot 21.000 selvmord i Russland.
    Så de er ganske jevne de 2 supermakter.

    • Trondandreass1

     Ja, men husk at USA har dobbelt så mange innbyggere som Russland.

 • Åshild Dahl Figenschou

  Retten til å ha våpen burde gjelde alle land . At en gjeng med filmstjerner som for det meste består av skjermede psykotiske narkotikamisbrukere opphøyer seg selv til voktere over folket blir jo bare absurd . Hadde noen privatpersoner hatt våpen under konserten i Frankrike hadde ikke dødstallene vært så store . Ravn Figenschou.

  • Hans Hansen

   Også på Utøya. Hvis AUF-ungdommene bar våpen og var trenet i bruk av håndvåpen, ingen Tjotolf på besøk den fatale julidagen i 2011.

   • Åshild Dahl Figenschou

    Sant nok.

 • Hans Hansen

  Enda mer kvalmende feministisk #metoo-hysteri, innsausa i hyklersk anti-våpen propaganda, jeg spyr!! BLOOAAARPHHH!!

 • Mjolne

  Folk bør rett og slett bli mindre «kjendisfikserte», slutte med å se Hollywood filmer, og slutte å kjøpe Se og Hør lignende publikasjoner, og selvfølgelig lære barna sine at dette kun er møl.

 • Frankie

  Vi vet jo hvem som kontrollerer Hollywood..