OSCAR-HYKLERIET: Kjendiser som ønsker våpenforbud beskyttet av «vegg med 500 bevæpnede politimenn»

Politimyndighetene i millionbyen Los Angeles sendte ut en liten hær, nærmere bestemt 500 tungt bevæpnede politioffiserer, for å sikre tryggheten til Hollywood-eliten i går kveld, lokal tid.

Det var den 90ende gangen den røde løperen ble rullet ut for de nylig overgrepsskandaliserte skuespillerne og filmskaperne i Hollywood.

Vi har etablert ringer av sikkerhet som starter i midten og går utover, sa kommandør i Los Angeles-politiet, Blake Chow, mannen med ansvaret for å organisere den massive beskyttelsen av Hollywood-stjernene.

Vi har mange offiserer på stasjonære posisjoner og fotpatruljer som holder øye med evenementet.

TUNGT BEVÆPNET: Hollywood-eliten ble godt tatt vare på av tungt bevæpnet politi og væpnede sikkerhetsvakter under Oscar-gallaen i går. Samtidig ønsker den samme eliten å ta fra vanlige borgere muligheten til å beskytte seg selv. (Foto: Politistyrker i Hollywood under Oscar-gallaen).

Flere av Hollywood-skuespillerne og kjendisene bar oransje pins på den røde løperen og under seremonien inne i Dolby Theater som arrangerte gallaen. De oransje pinsene symboliserer våpen-kontroll og organisasjonen til den tidligere New York-borgermesteren Michael Bloombergs for våpenkontroll kalt «Alle byer for våpensikkerhet».

PINS: Hollywood-stjernene bar små pins og farger som symboliserte at de er imot salg og innehav av våpen for vanlige borgere. Det er uklart om pinsen vil stoppe en bevæpnet og farlig forbryter som er på vei inn i et familiehus med barn som sover. (Foto: Anti-våpen pins).

Les også: Sjokkrapport: Helhvitt New York ville gitt 90 prosent færre grove forbrytelser

Glamouren og tilstedeværelsen av Hollywood-stjernene ble imidlertid overskygget av stenging av gater for å forhindre uvedkommende å komme seg forbi sikkerhetsområdet, bygd opp med en vegg av 3 meter høye gjerder og barrikader, FBI-agenter og brannmenn. Politihelikoptre svirret over bygningene og de private sikkerhetsstyrkene fra «Security Industry Specialists», gikk tungt bevæpnet inne i Dolby Theater.

GJERDER OG VAKTER: Ingen uvedkommende var ønsket i nærheten av stjernene på den røde løperen. (Foto: Sikkerhetsvakter setter opp 3 meter høye gjerder utenfor Dolby Theater i går).

Venstresiden og Hollywoods besettelse med våpenforbud har økt den siste tiden etter nok en skoleskyting, denne gang i delstaten Florida, der en elev gikk inn og drepte 17 medelever sist måned.

Diskusjonen har imidlertid satt seg fast i følelser og personlige meninger, istedenfor i fakta. Skytteren i Florida, 19-årige Nicolas Cruz, hadde nemlig en lang historie med mentale forstyrrelser og hadde blitt innrapportert til det lokale politiet dusvinvis av ganger, uten at lokale myndigheter gjorde noe med saken.

Les også: Obamas arv: 1.044 drap og 5.742 skytteepisoder i Chicago og Los Angeles i 2016

Hadde myndighetene gjort jobben sin, så ville hendelsen aldri funnet sted. Å på det grunnlaget ta fra lovlydige og skattebetalende borgere muligheten til å forsvare seg selv har blitt skarpt kritisert av konservative medier i USA.

Lokale politistyrker har også fått kritikk for at de sto utenfor og ventet til skytteren hadde gjort seg ferdig med drapene, istedenfor å løpe inn i bygningen og konfrontere skytteren.

Les også: Afroamerikanere skyter og dreper hverandre i rekordtall – USA ser ny økning i kriminalitet

DOBBELTMORAL: Hollywood-stjernene skyter seg gjennom hundrevis av filmer hvert år med tusenvis av drap og blodige scener. Skuespillerne tjener hundrevis av millioner og promoterer og glorifiserer bruk av våpen. Samtidig står de frem og mener at lovlydige borgere ikke bør eie våpen for å beskytte seg selv. Det er kanskje på tide for stjernene å si nei til filmmanus der våpen brukes til å drepe mennesker før man moraliserer til andre. (Skjermbilde: Breitbart).

Debatten går også på at den absolutt klare majoriteten av skyteepisodene og drapene med våpen skjer i stater styrt av det demokratiske partiet med svært strenge våpenlover. Chicago, Detroit, St. Louis, Los Angeles og Baltimore har skyhøye drapsrater og bruk av skytevåpen. De er alle styrt av demokrater og har strenge våpenlover. Også fattigdom og økonomisk vanstyre går gjennom de samme byene som en rød tråd. Den kanskje viktigste faktoren i våpenkriminaliteten er at de som benytter våpen offentlig og skyter hverandre, er afroamerikanere som i 90-95 prosent av tilfellene både er utøvere og ofre.

En siste viktig opplysning er at en klar majoritet av skyttere på skoler, arbeidsplasser og på offentlige plasser har har vært på tunge psykiatriske medisiner. Det er også påstått fra konservative politikere at flertallet av dem har vært registrerte demokrater.

Les også: Ulovlig innvandrer skjøt og drepte fem personer – se den sjokkerende statistiskken

Les også: Bernie-tilhenger skjøt politiker i USA – vitne: «Han er her for å drepe så mange republikanere som mulig»

Gårsdagens Oscar-galla gikk i så måte uten de store dramatiske begivenhetene og Hollywood-stjernene kunne reise hjem til sine godt bevoktede hus, bak meterhøye gjerder, alarmsystemer og væpnede vakter, langt vekk fra de vanlige menneskene de ønsker å ta fra sin grunnlovsfestede rett til å beskytte seg selv og sine familier med.