Opptøyer, overfall på politi, ran, hærverk og drapsforsøk i Baltimore

Amerikanske medier kunne nylig rapportere om at de fredelige demonstrasjonene som ble arrangert etter at den afroamerikanske mannen Freddie Gray (25) døde sist uke, skal ha utviklet seg til voldsomme opptøyer i Baltimore i delstaten Maryland.

Femten hvite politimenn skal være oppgitt å være skadet alvorlig under sammenstøtene. Flere av dem skal ha brukket bein og armer, mens en ligger i kunstig koma etter å ha blitt truffet i hodet av en gjenstand.

D

CDodT2OWAAIg4eX

Man snakker nå om det kan være rasisme bak angrepet på de hvite politimennene, etter at man fant en tekstmelding fra demonstrantene hvor det sto «drep alle hvite politimenn«.

Politimenn i byen har fått beskjed om å være ekstra på vakt og aldri gå ut alene, samt gå i umerkede klær.

Opptøyene skal ha vært så omfattende at 5.000 soldater fra nasjonalgarden har blitt satt inn for å holde ro og orden i byen. Byen har også innført portforbud.

D

Baltimore2

Gjenger som «The Black Guerilla Family» og de svært voldelige gategjengene Bloods og Crips skal ha lagt ned stridsøksen og forent seg i en kamp for å «utrydde ordensmakten».

D
OVERFALT: Baltimore Sun sin journalist, Justin Fenton, ble reddet fra rasende afroamerikanere av en bevæpnet butikkeier.

Demonstrantene skal ha knust politibiler og butikkvinduer etter at en demonstrasjon kom ut av kontroll. Men også vanlige hvite mennesker på gaten og inne i restauranter og på utesteder skal ha blitt angrepet. Blant annet skal en hvit mann ha blitt dratt ut av en rasende folkemengde med afroamerikanere og blitt slått og sparket brutalt. Angrepet skal ha vært uprovosert og man vet ennå ikke tilstanden til mannen som ble overfalt.

Også journalister skal ha blitt angrepet av den rasende mobben og en journalist som jobbet for den lokale avisen i byen, Baltimore Sun, skal ha blitt reddet av en butikkeier med gevær.

En kvinnelig journalist fra Russia Today skal ha blitt ranet mens hun dekket opptøyene. Hendelsen ble fanget på kamera og kan sees her.

De afroamerikanske opptøyene skal ha vært så omfattende at sikkerhetsvaktene på en baseballkamp som fant sted i nærheten måtte låse tilskuerne inne på stadion til de kunne garantere for deres sikkerhet.

D
ANGRIPER ALT OG ALLE: Den afroamerikanske befolkningen går ikke bare løs på politiet og bygninger, men også uskyldige forbipasserende og journalister. Spesielt blir hvite mennesker valgt ut av mobben.

Baltimore

Baltimore er en av mange byer i USA som har fått endret sin demografi drastisk de siste tiårene. Ved folketellingen i 1970 skal byen ha hatt en overvekt av hvite innbyggere. Men som følge av en svært høy innvandring av afroamerikanere fra andre deler av landet, samt svært  høye fødselstall hos den sorte delen i byen, så er to tredjedeler av byen av idag av afroamerikansk opprinnelse.

www.usnews.com

AppleMark

I takt med befolkningsutskiftningen har den sosiale elendigheten, kriminaliteten og ikke minst antallet mord i byen skutt i været. Dette har man klart å sette en viss stopper for ved å ta ekstra tøffe tak mot kriminaliteten og mot de som begår den.

I de områdene der raseopptøyene nå foregår, i bydelen Mondawmin i Baltimore, så er mellom 90 og 95 prosent av innbyggerne afroamerikanere.

Freddie Gray

Opptøyene og de rasistiske angrepene mot hvite mennesker i Baltimore skal ha startet som følge av arrestasjonen og dødsfallet til en afroamerikansk mann ved navn Freddie Gray. Gray som var en 25 år gammel mann, skal ha blitt arrestert den 12. april av politiet for å ha vært i besittelse av en såkalt springkniv.

Under arrestasjonen skal han ha pådratt seg en rekke alvorlige skader, inkludert en alvorlig ryggmargsskade som ifølge rettsmedisineren var brukket omtrent helt av ved nakken. Han skal også ha hatt tre brudd i ryggsøylen.

25-åringen skal ha gått i koma etter skadene og ble sendt til akuttmottaket i byen, men det var for sent å redde livet hans. Han døde på sykehuset en uke etter arrestasjonen.

Gray skal ifølge øyenvitner ha forsøkt å flykte til fots fra politiet, men ble pågrepet av sykkelpolitiet i et område kjent for narkotikasalg. Det var under arrestasjonen at Gray skal ha pådratt seg skadene i nakken og ryggsøylen.

D
ARRESTERT: Her blir Freddie Gray (25) arrestert. Den nå avdøde afroamerikaneren skal ha fått livstruende skader som følge av arrestasjonen og døde en uke etter på sykehus.

Freddie Gray skal ha hatt en relativt omfattende synderegister som kan leses her (på engelsk):

3-20-15 – dealing cocaine
8-28-08 – possession of narcotics
10-5-12 – illegal gambling
1-25-14 – possession of narcotics over 10 grams
8-24-07 – manufacturing and distribution of narcotics
8-29-07 – distribution of narcotics
9-16-08 – distribution of narcotics
4-16-08 – distribution of narcotics
5-9-12 – distribution of narcotics
1-4-15 – distribution of narcotics
12-31-14 – distribution of narcotics
5-13-14 – stolen property
7-16-08 – distribution of narcotics
3-28-08 – possession of narcotics
2-12-08 – distribution of narcotics
9-29-13 distribution of narcotics
12-4-14 – distribution of narcotics
12-4-14 – possession of narcotics
3-20-08 – Burglary
3-20-08 – possession of narcotics
9-21-07 – distribution of narcotics
4-30-08 – unlawful possession (TWO COUNTS)

(Source: Maryland Dept. of Justice.)

D
DØD: Freddie Gray (25) døde som følge av behandlingen han fikk av politiet i Baltimore. Som respons har den afroamerikanske befolkningen i byen startet opptøyer og skadet minst 15 politimenn.

Relatert:

– Afroamerikaner drepte hvit tenåring og sendte hånende SMS’er til moren

– Hvit politimann skutt i ansiktet i USA – afroamerikanere håner politiet

– Afroamerikaner arrestert for å ha skutt to politimenn i Ferguson

– VG og NTB lyver om politidrapet på Michael Brown

– Michael Brown slo og mishandlet politimannen som skjøt ham

– Afroamerikaner drepte to politimenn i New York

– Drepte hvite tenåringer – fordømmer rasisme mot svarte

– Afroamerikanske torturdrapsmenn slipper dødsstraff

– Bildene og videoene norske medier ikke ønsker å vise