Bakgrunnen til det nye lovforslaget er en dokumentarserie som nylig ble sendt i danske TV2, der to muslimer besøker danske moskeer med skjult kamera.

I dokumentarserien skryter imamene av hvordan islam er på vei til å erobre Europa og oppfordrer muslimer om å ikke jobbe, men istedenfor skaffe seg så mye økonomisk bidrag som mulig.

KAN BLI UTVIST: Den danske imamen Abu Bilal, kjent for sine islamistiske prekener, er en av de som kan risikere å bli utvist fra Danmark. (Foto: Dansk TV2).
KAN BLI UTVIST: Den danske imamen Abu Bilal, kjent for sine islamistiske prekener, er en av de som kan risikere å bli utvist fra Danmark. (Foto: Dansk TV2).

Les også: Dansk kjendis-imam: Utro kvinner skal steines, barn skal slås og frafalne skal drepes

– Man skal ikke fortelle til danskene at man eier noe. Gjør man det så blir det et problem, sier en av de muslimske ledere, ettersom det minsker mulighetene for å motta bidrag.

En imam sier at man ikke behøver å integrere seg i danskenes kultur, ettersom islam vokser så fort i landet. En annen sier at det er greit å slå sine barn om de ikke tilber Allah.

Dokumentarserien har fått stor oppmerksomhet i Danmark og på mandag presenterte Dansk Folkepart (DF) et forslag om å inndra statsborgerskapet for muslimske ledere som lærer ut muslimsk ekstremisme.

– Det skal være mulig å inndra statsborgerskapet, sier DF’s integrasjonspolitiske talsmann Martin Henriksen.

Martin Henriksen - Danish Parliament "Folketinget" - photo: Mogens Engelund
NY LOV: Dansk Folkeparti og deres integrasjonspolitiske talsmann, Martin Henriksen, ønsker at muslimske imamer og ledere som preker hat og anti-danske holdninger skal kunne miste statsborgerskapet og utvises fra Danmark. Forslaget får støtte fra flere danske partier.

Les også: 84 prosent av alle som siktes for grov kriminalitet i København er innvandrere

Han vil og ha mulighet for å dømme imamer og muslimske ledere til fengsel eller bøter om de preker noe som bryter mot danske lover eller danske verdier.

– Det er situasjoner der man med grunnloven i hånden kan si at det bryter mot det danske samfunnets grunnleggende verdier, forklarer Henriksen.

Ifølge den venstreorienterte nettavisen The Local har forslaget allerede fått støtte fra regjeringspartiet Venstre, høyrepartiet De Konservative, samt opposisjonspartiet Socialdemokraterna, som innebærer at DF med stor sannsynlighet kommer til å få det gjennom i stortinget.

Les også: Terroristen i København var MENA-kriminell

Dagen etter at DF presenterte sitt lovforslag opplevde Europa nok et grusomt muslimsk terrorangrep, da 31 mennesker ble drept og over 300 såret i Brussel.

Det danske forslaget kommer den samme uken som den polske regjeringen etter terrorangrepene gikk ut og sa at man ikke lenger ønsker noen asylsøkere eller flyktninger fra muslimske land.

Relatert: