Norsk flagg skapte bekymring i USA

MEST LEST: Saken om det norske flagget har ligget på førsteplass over "mest leste" saker hos The Seattle Times. (Skjermbilde/TheSeattleTimes).
UTENRIKS

En kvinne i den amerikanske byen Seattle sendte inn et nyhetstips til den lokale avisen om at det mulig hang et flagg med rasistiske motiv i en gate der hun bor. Etter at avisens journalist ankom stedet fant man ut at flagget som det kom inn bekymringsmelding om var det norske flagget.

En litt sær historie dukket i disse dager opp fra den «norske» delstaten Washington helt nordvest i USA, på grensen til Canada. Seattle har tusenvis av etniske nordmenn boende i byen og årlig arrangeres det 17. mai-parader med bunader og flagg, samt serveres norsk mat.

17. MAI I USA: Hvert år arrangerer nordmenn og etterkommere av norske utvandrere 17. mai i sentrum av Seattle. Her fra feiringen i 2017. (Foto: 17thmay.org).

Det norske flaggets røde, hvite og blå farger er imidlertid ifølge en lokal kvinne i byen skremmende lik sørstatsflagget som har en brokete historie i USA. I mange sammenhenger anses sørstatsflagget å være rasistisk og et tegn på slaveriet og forskjellsbehandlingen av sorte amerikanere. Andre derimot ser på flagget som et stolt symbol over historien og kulturen i sør, samt påpeker at mange sorte kjempet for sørstatene under borgerkrigen på 1800-tallet.

Uansett så har venstresiden identitetspolitikk de siste årene skapt en nærmest hysterisk tilstand i hverdagen der alt fra ord og uttrykk, til flagg og matvarer anses å være rasistiske.

Dette ga utslag denne uke da en kvinne sendte inn et tips til lokalavisen The Seattle Times, der hun påpekte at at sørstatsflagg hang foran et hus i et nabolaget hennes, Greenwood. Kvinnen skriver at hun ønsker å vite «hva det betyr», men at hun ikke ønsker å banke på døren til huseieren. Kanskje det er en nyhetssak, spør hun i brevet til avisen.

Kvinnen, Rebecca Morris, er verken dum eller uvitende, utdannet ved tre ulike universiteter som hun er, og skal være forfatterinnen av flere bøker på New York Times bestselgerliste.

FORVIRRET: Kriminforfatterinnen trodde det norske flagget var det amerikanske sørstatsflagget og kontaktet lokalavisen. (Foto: Rebeccamorris.com).

Da journalistene fra The Seattle Times ankom huset der det støtende flagget hang, fant man riktignok en flaggstang, med et amerikansk flagg øverst, og et flagg som beskrives som «rødt, med blå striper».

Uten vind, og kun hengende ned, så kan man anta at det kan være det stjernespekkede «sørlige korset» fra konføderasjonen, skriver avisen.

Darold Norman Stangeland bor i huset der flaggstangen med de to flaggene henger.

Det er et norsk flagg og har hengt der siden starten på OL, sier han til avisen.

Det norske flagget har en rød bakgrunn, med et usentrert hvitt og blått kors, skriver de videre.

The Seattle Times skriver så at Norge har tatt 13 gull, 11 sølv og ni bronsemedaljer under OL i Pyeongchang, og totalt dominert lekene.

Jeg er en stolt norsk-amerikaner. Mine foreldre emigrerte her på midten av 1950-tallet. Jeg har vært kaptein på losbåter i havna, sier Stangeland.

Avisen påpeker så at dette ikke er første gang man blander sørstatsflagget med det norske flagget.

Ifølge The Lewisboro Ledger i New York, den 18. oktober, 2012, var overskriften som følger: «Konføderalt eller norsk? Flagg misforstått på reservat«.

En kvinne som hadde et lite norsk flagg på sin eiendom på Ward Pound Ridge Reservation ble innkalt til det lokale myndighetskontoret.

Det var flaut. Alle i lokalområdet spurte meg om jeg flagget med sørstatsflagget.

Tilbake i Seattle blir bestselgerforfatterinnen og tipseren Rebecca Morris konfrontert med sannheten om «sørstatsflagget» der hun bor.

Tuller du med meg?

Hun sier at hun tilogmed måtte slå opp sørstatsflagget på nettet og det så helt likt ut som det som hang utenfor huset til den norske innflytteren.

Men etter å ha sett enda en gang til innrømmer kvinnen feilen:

Vel, det ser ut som det norske flagget!

LIKE FLAGG: The Seattle Times lagde en grafikk for sine lesere, slik at man kan unngå lignende misforståelser i fremtiden. (Skjermbilde/TheSeattleTimes).

Hun fortsetter:

Kanskje det er historien.. vi er alle så stresset av alt det politiske at vi ser ting som ikke er der.

Avisen avslutter med litt venstreorientert humor og «håper at ingen falske russiske dataroboter skriver sin egen versjon av saken».

Saken fikk såpass mye omtale og oppmerksomhet – som skal ha brutt mot avisens forskrifter – at man valgte å stenge ned hele kommentarfeltet sitt.

Vi på Frieord ønsker Rebecca Morris lykke til videre og håper ikke en av hennes viktigste medforfattere som hun har skrevet bøker med, Gregg Olsen, er altfor fornærmet…

 • Donald Duck

  Ja, det er lett å ta feil:-) Men jeg funderer når dagen kommer at det norske flagget blir forbudt i Norge? Det er jo et kors på det.

  • Åshild Dahl Figenschou

   I Sverige har barn måttet ta av seg sin t-skjorte pga at det var et svenskeflagg på det så ingenting er umulig . Ravn Figenschou.

   • Donald Duck

    Helt forferdelig.

 • invernes

  Den kvinnen må jo være noe av det dummeste som finnes på denne kloden ? men selvsagt alle antifa og metoo er totalt blåst i hodet da.
  Sørstatsflagget burde egentlig være flagget til USA.

  • Donald Duck

   Jeg synes Sørstatsflagget representerer historisk arv og har ingenting med rasisme og diskriminering som en del skal ha det til. Det blir som å forby det tyske språket fordi Hitler pratet tysk.

   • Tore Halvorsen

    Det er bare revisjonistene som påstår det symboliserer rasisme, så er det opp til balanserte folk å avvise slikt tullball. Det blir tross alt bare en sannhet hvis man aksepterer det enten ved å repetere hatet, eller ved å tie….siden «den som tier samtykker» mener jeg.
    På tide å stå opp for våre verdier, for det som er rett og galt, stå opp mot revisjonistisk galskap som bunner ut i hat og undertrykking.

  • LON1

   Ikke glem at kun 7% av USAs befolkning har vært utenfor landets grenser. Det får være grenser for hva man skal forvente av amerikanere som har mer enn nok å tenke på som bl.a. grunnlovens 2. tillegg (om våpen til alle som kan gå på egne ben). I tillegg så er Norge fortsatt hovedstaden i Sverige. De har mye å holde styr på.

   • Voldsom Homo

    Hvis du spør en nordmann om hva som er hovedstaden i Paraguay, tror jeg få kan svare.
    2.grunnlovstilegg er der for en grunn: for at borgerne skal kunne forsvare seg mot en tyrannisk stat. Hadde de ikke hatt rett til å bære våpen, hadde bare kriminelle hatt dem. Da hadde vanlige folk vært fritt vilt. Det er forresten ikke våpen «til allt som går på to bein» sett deg inn i saken.
    Dessuten er det et diktatorisk trekk å nekte borgere å forsvare seg selv.

    • LON1

     Tullball. Spør hvilken som helst nordmann om Paraguay og jeg tror ingen ville svart at det er hovedstaden i Brasil. Våpenhysteriet i USA er vi uenige i. Hvis du mener at helautomatiske våpen gir større trygghet så er min påstand at erfaring viser det motsatte. Forøvrig er det interessant hvilken tyrannisk stat det er aktuelt å forsvare seg mot? Amerikanernes løsning på skoleskyting er åpenbart flere våpen, denne gangen til lærerne. Hva hadde det hjulpet i Florida?

     • Voldsom Homo

      Hva tror du de hadde svart? Hadde de svart Asuncion, hadde jeg blitt imponert. De fleste vet at Brasilia er hovedstaden i Brasil. Skulle bare mangle. Det er et stort land.Norge har færre innbyggere en flere byer i USA. Sverige har litt fler enn new York. At amerikanere blander litt er kanskje ikke så rart da. Er vel ikke være enn å tro at Rio de Janeiro er hovedstaden i Brasil? Mange tror det.
      Tyrraniet væbnede borgere har rett til å forsvare seg mot er når den føderale staten bryter grunnloven.
      Man hører mye om skoleskytinger fordi det passer liberal sosialistenes narativ. Det skrives ikke om bevæpnede borgere som har averget sånne hendelser, nettop pga de er bevæpnet.
      Dessuten har helautomatiske våpen vært forbudt i USA siden 1986.

     • LON1

      Til det siste. I teorien, ja.
      En liten faktaopplysning: Antallet drap begått med skytevåpen i USA har økt jevnt de siste årene, fra 12.547 i 2014 til 14.735 hittil i år (2017). Dette er en økning på drøyt 17 prosent på bare to år.
      Gun Violence Archive har registrert 379 masseskytinger i 2016, hendelser der fire eller flere personer ble skutt av en og samme gjerningsmann. Det er i gjennomsnitt mer enn én masseskyting hver eneste dag.

     • Voldsom Homo

      Sveits har større våpentetthet, og mer liberal lovgivning enn USA. Kan ikke huske skoleskytinger der. Canada har også mange våpen i private hender, nabolandet til usa.her kan du kjøpe fem gevær etter å ha tatt jegerprøven.
      Man bør se på andre årsaker enn bare våpen for at sånn skjer. Jeg tror det skjer fordi noen vil at det skal skje, for å bruke det som påskudd på å avvæpne lovlydige borgere. Kriminelle beholder sine uansett.
      Mange blir drept av våpen i USA, ja.
      Tipper de fleste er negere som dreper negere, eller negere som dreper hvite.

     • LON1

      Beklager. Påstanden om Sveits er feil. Jeg opplever deg som noe faktaresistent og avslutter debatten i visshet at vi ikke blir enige.

     • Voldsom Homo

      Det er lov det☺ du har rett angående Sveits. De har 2 millioner våpen fordelt på 8milioner innbyggere, så USA ligger foran. Er ikke faktaresistent, men godtar ikke enhver påstand. Er vel derfor man leser alternativ media. God kveld☺

     • Kraak

      I Norge er det 1,3 mill. registrerte våpen fordelt på 5 millioner innbyggere så vi har litt flere enn Sveits.

 • Rupert Augustus Zaire

  Det er vel ingen som beskylder venstreekstreme, pc-folk for å være intelligente akkurat 🙂

 • Tore Halvorsen

  Det viser vel bare hvor langt massesuggesjonen og hatet frembrakt og dyrket av ny-kommunistene har kommet. At ikke folk ser det åpenbare må vel tyde på at de enten er redd for å bli trakassert av haterene, eller at de selv er blitt radikalisert. Begge alternativer er forsåvidt skremmende nok i seg selv.