Niklas (17) brutalt myrdet av innvandrere – norske medier helt stille

Flere brutale drap relaterte til innvandrere har funnet sted de siste årene i Europa. Frieord har skrevet om flere av dem. Til felles har de at ingen av de norske mediene har valgt å omtale dem. Et slikt drap fant sted i Tyskland sist uke.

17 år gamle Niklas døde sist fredag, etter å ha ligget i koma i en uke. Skadene hadde han fått etter en svært grov og uprovosert mishandling på åpen gate i den tyske byen Bonn. Tre unge menn med ikke-vestlig bakgrunn ble ettersøkt av politiet for mord. En av dem sitter nå i arresten.

Tyskland rystes nå av enda en grov innvandrerrelatert voldsforbrytelse. Lørdag den 7. mai reiste den 17 år gamle Niklas P, fra sin hjemby Bad Breisig til Bonn, bare noen mil nord for byen. Han var i selskap med sin 18 år gamle søster og ytterligere et par venner i samme alder. Formålet med reisen var å se på «Rhein in Flammen», et slags fyrverkeri-show som holdes i en park i Bonn.

Les også: Muslim ropte «Allahu akbar» – drepte en og skadet tre med kniv på togstasjon i Tyskland

D
UTE PÅ FEST: Niklas (17) og gode venner hadde vært ute på et fyrverkeri-show i Bonn og var på vei hjem da de ble angrepet av en gruppe innvandrere som beskrives som med «mørkt hår og brune i huden» av tysk politi. Det endte med at Niklas mistet livet. (Foto: Privat).

Sent på kvelden var ungdommene på vei tilbake til sin hjemby. De hadde tatt en nattbuss til Bad Godesberg, et område i den sørlige delen av Bonn. Der skulle de bytte buss. Idet de gikk til busstasjonen ble de møtt av tre fremmede unge menn. De tre mennene skal ha sagt noe uforståelig til Niklas, før de uprovosert gikk til angrep på ham.

D
FANGET PÅ KAMERA: Det brutale overfallet skal ha blitt fanget på kamera.

17-åringen ble slått i bakken. Han fikk deretter ta imot en mengde spark og slag mens han lå nede. En av hans venner, en jente, forsøkte å stoppe voldsmennene, men ble da selv overfalt og slått. De tre mennene sluttet ikke å mishandle Niklas før han lå urørlig på bakken.

Niklas fikk akutt hjelp av en lege som var i området bare noen minutter etter mishandlingen. Han ble brakt omgående til et sykehus. Der ble han behandlet i nesten en uke for sine skader, men hans liv sto ikke til å redde. På fredag døde 17-årige Niklas av de skadene ha fikk under den ytterst brutale og uprovoserte mishandlingen.

Les mer: Sluttrapporten fra Køln: Nesten alle overgriperne var asylsøkere eller ulovlige innvandrere

Ikke-vestlige gjerningsmenn

Tysk politi har gått ut med detaljerte signalement på de tre unge mennene som mistenkes å stå bak dødsmishandlingen. De tros å være i 17-20-års alderen. Alle tre beskrives som mørkhårede og med brun hud, noe som indikerer at de med stor sikkerhet har ikke-vestlig innvandrerbakgrunn.

Britiske medier kan idag melde at man har arrestert en person med italiensk statsborgerskap, men med «migrasjonsbakgrunn», som har oppholdt seg i Tyskland i flere år. Han skal ikke være etnisk italiensk og være ca. 20 år gammel. Han skal ha et «betydelig kriminelt rulleblad».

På en pressekonferanse i Bonn idag skal politiet ha fortalt at det har vært et svært omfattende politiarbeid med å finne de skyldige. Over 150 ledetråder skal være etterforsket og politibetjenter skal ha jobbet 16-timers dagers for å få et gjennombrudd i saken. Man har også fått hjelp fra det føderale politiet i etterforskningen.

Se også: VIDEO: 16 år gammel tysk jente ber om om hjelp: “Dere har ødelagt mitt land”

D
SORG: Familie og venner av Niklas har vært i dyp sorg etter drapet. En egen minnesplass har blitt anordnet der overfallet fant sted. Det har imidlertid ikke blitt respektert av ytterliggående politiske grupper.

Antirasister holdt fest der Niklas ble overfalt

I en ekstrem kynisk utnyttelse av saken, skal antirasister og venstreekstremister fra det kriminelle nettverket AFA ha arrangert en fest på området der Niklas ble overfalt og slått i koma.

Et vitne var på plassen og dokumenterte hvordan antirasistene spilte høy musikk og danset, på en plass som burde være et sted der man minnes den tragiske hendelsen og venner og familie ønsker å komme for trøst.

Årsaken til «festen», skal være at politiet skal ha delt ut løpesedler på tysk, tyrkisk og arabisk, der de etterlyste gjerningsmennene, som ble beskrevet med sin ikke-tyske etnisitet.

Les også: Tyskland: 600.000 avviste asylsøkere har ikke blitt deportert

Dette førte til at en høyreradikal gruppe skal ha organisert en manifestasjon mot vold i nærheten av mordplassen, ifølge den tyske avisen WDR. Da dukket det opp flere hundre antirasister som ropte, danset og spilte høy musikk – bare meter fra minnesplassen for den myrdede 17-årige gutten.

– De vil altså arrangere en fest og danse og spille musikk, mens vi andre her ved Niklas sin drapsplass forsøker å sørge, sier mannen som filmet spetakkelet og la det ut på Youtube.

Mannen fortsetter:

– De viser ikke noe som helst hensyn for folk som ikke deler deres meninger.

Les også: 500 antirasister arrestert i Tyskland – brant bildekk og angrep politiet

Norske medier og total stillhet

Vi i redaksjonen må igjen få lov til å påpeke norske mediers øredøvende stillhet i denne saken. Den har fått stor oppmerksomhet i Tyskland og blitt omtalt av større europeiske medier. Og vi vet at både NTB og norske dagsaviser har fått den på pulten sin. Men nei, en etnisk tysk gutt som blir uprovosert overfalt og mishandlet, for å falle i koma og dø, det er ikke interessant nok. Eller det passer ikke inn i det «røde journalistiske stortinget«, sitt verdensbilde, som vi omtalte tidligere denne uken.

La oss ta et tankeeksperimentet om det hadde vært «Khaled, 17», som hadde blitt omringet av tre etnisk tyske ungdommer/menn og slått helseløs og i koma, for så å dø av skadene en uke etterpå. At det var en muslimsk jente som hadde blitt tatt i skrittet og slått i ansiktet samtidig som mishandlingen fant sted. Og at det en uke senere ble arrangert en fest av høyreradikale grupper som sang og danset på plassen der han ble drept.

Er det i det hele tatt mulig å forestille seg at norske medier hadde latt den saken ligge? Eller at organisasjoner som Antirasistisk Senter ikke hatt publisert den på sine nettsider og skrevet kommentarer på sosiale medier om den? Nei. Og slik går nå dagene i den etablerte pressen og blant de statsstøttede meningsorganisasjonene som påstår de kjemper mot «all» rasisme.

Les også: Skoleeleven Mads (17) stukket ned og drept av tre innvandrere i Danmark