Blir nektet å bygge synagoge av frykt for at den kan tiltrekke seg muslimsk terrorangrep

UTENRIKS/RELIGION

En jødisk forsamling i Australia fikk nylig avslag på sin søknad om å bygge en synagoge. Årsaken er at de lokale myndighetene var redde for at synagogen kan tiltrekke seg terrorangrep.

Jødiske ledere i Australias største by er sjokkerte etter at en lokal domstol avslo deres søknad om å bygge en ny synagoge, da retten fryktet at bygningen ville kunne bli et terrormål.

Tempelet var ment å stå oppført en kort avstand fra Sydneys ikoniske Bondi Beach, men beboere i området klaget at synagogen ville kunne tiltrekke seg et terrorangrep.

Inspektører fra det lokale byrådet som jobbet med søknaden, var enige med beboerne. De påpekte at synagogens arkitektur, som inkluderte tilbaketrukne bygninger og bombesikre vegger, var et bevis på at man ventet et angrep.

Les også: Terror i Australia – Muslim skriker «Allahu Akbar» og dreper fire – inkludert en baby

Byrådet hadde tidligere avslått en lignende søknad med bakgrunn i at eiendommen «var upassende for en synagoge som følge av risikoen for brukerne og andre medlemmer av samfunnet».

Man påpekte også at arkitekturen ville ha en «uakseptabel innflytelse» på gaten og nabolaget.

Avslaget skal ha kommet som et sjokk på det lokale jødiske samfunnet.

– Avslaget er historisk. Konsekvensene er enorme. Det betyr i bunn og grunn at ingen jødisk organisasjon kan eksistere i områder der det bor mennesker, uttalte talsmann Rabbi Yehoram Ulman til lokale nyheter i Sydney.

Les også: Afrikanske gjenger herjer i Australia – raner butikker og barnefamilier

Les også: Australia: Lærerinne sa opp etter at barneskoleelever truet med å halshugge henne

Han fortsatte:

– Det vil kvele jødenes eksistens og aktivitet i Sydney og skape en presedens, at hele Australia belønner terrorisme.

Byrådet kom med en avsluttende uttalelse at den jødiske forsamlingen var velkomne til å komme med nye planer og søknader om utbygginger i fremtiden.

Les også: Australia: Politiet avverget massivt muslimsk hat-angrep mot kristne under julen

Jødiske aktivister har fordømt vedtaket om å forby byggingen av synagogen og sier at australske myndigheter bør fokusere på å bekjempe ekstrem islamisme, istedenfor å nekte fredelige religioner å bygge sine gudshus av frykt for islamistiske angrep.

– Det sender en feil beskjed og viser at vi bøyer oss i frykt for terrorisme, sier Avil Yeminil, en jødisk aktivist til TV-kanalen RT.

Les også: Muslim knivdrepte turisten Mia (21) i Australia – ropte «Allahu Akbar» mens han knivstakk

Terrorangrep avverget i Sydney

Australske myndigheter stoppet nylig et muslimsk terrorangrep, der to muslimer skal ha planlagt å sprenge et fly i Sydney. Ifølge politiet i byen, skal planen ha vært en av de mest sofistikerte de har erfart i landets historie. Den islamske stat skal ha stått bak planen.

Mennene skal også ha planlagt å slippe løs en giftig gass midt blant mennesker i byen.

Hvis de hadde gjennomført angrepet, så kunne så mange som 400 mennesker ombord i et Etihad-fly ha blitt drept.

Les mer: Islamister tok gisler på kafe i Sydney

SIKTET: Khaled Khayat (49) ble pågrepet av australske myndigheter sist uke, etter å ha kommet langt i planleggingen med å sprenge et fullsatt passasjerfly i Sydney.
VILLE SPRENGE FULLSATT FLY: To muslimer er pågrepet og siktet for terror i Sydney, Australia.