Nekter å utlevere overvåkingsfilm av kriminelle handlinger – redd for at det vil gjøre mennesker til rasister

USA/KRIMINALITET

Myndighetene i San Francisco nekter å utlevere overvåkingsfilm med kriminelle handlinger utført på deres offentlige tranportnettverk kalt BART. Årsaken? De er redd for at mennesker som ser videoene vil kunne bli rasister.

I San Francisco har man funnet en rar måte å beskytte sine innbyggere.

De nekter å løfte en finger når voldelige opptøyer finner sted, hvor venstreekstremister blant annet brenner ned offentlige bygninger, angriper uskyldige mennesker og demonstrasjoner utarter seg til rene voldsorgier.

Les også: Store opptøyer ved Milo-tale på universitetet i Berkeley

De nekter å overlevere ulovlige innvandrere som har blitt utvist fra landet hele fem ganger, til immigrasjonsmyndighetene. Kriminelle som deretter går ut på gaten og dreper uskyldige mennesker etter å ha blitt løslatt.

Les også: Ulovlig innvandrer utvist fem ganger – skjøt Kathryn (32) foran sin far

De sensurerer overvåkingsfilmer som viser ikke-hvite kriminelle gjenger som angriper og raner passasjerer på offentlig transport i byen deres.

Den siste avsløringen og skandalen kommer etter at TV-selskapet CBS lagde en sak ut av det.

Videoen skal vise hvordan såkalt «minoritetsungdom» ved minst tre anledninger de siste tre månedene har utført ran på Bay Area Rapid Transit, forkortet BART.

TRE ANGREP PÅ TRE MÅNEDER: Myndighetene i San Francisco har opplevd minst tre ulike episoder hvor kriminelle gjenger har angrepet passasjerer og/eller ranet dem på BART.

Et av angrepene, som fant sted den 22. april i år, skal ha involvert mellom 40-60 «ungdommer». (Ja, du leste riktig, opptil SEKSTI personer).

– Jeg tror mennesker er reellt bekymret – de er redde for historiene som har kommet ut etter de siste angrepene, overfallene og tyveriene, sier et styremedlem i BART, Debora Allen.

Allen satte spørsmål ved hvorfor myndighetene ikke ville løslate overvåkingsfilmene til media.

– Jeg forstår ikke hva slags rolle folks hudfarge skal bety i denne saken. Kan dere forklare dette, skrev hun i en epost til myndighetene.

Hun fikk svar fra direktøren i BART, Kerry Hamill:

– Hvis vi jevnlig skulle løslate overvåkingsvideoer av kriminelle handlinger på vårt offentlige transportsystem som involverer mistenkte med minoritetsbakgrunn, spesielt hvis de er mindreårige, så ville vi helt sikkert få spørsmål om hvorfor vi sensasjonaliserer relativt mindre forbrytelser og skaper falske stereotyper i prosessen.

Hamill sier at hun personlig mener at medias interesser av vidoene er å vise dem for befolkingen for å «få høyere seertall».

– De vet at videoer som viser slike hendelser skaper flere treff på på nettsidene deres og flere seere til TV-programmene, fordi folk blir motivert av frykt, skriver hun videre.

En talsperson for BART mener at siden ansiktene til ungdommene som er under 18 blir piksellert, så er videoene meningsløse å vise.

KRIMINELL HANDLING: Myndighetene i San Francisco sitter på detaljerte opplysninger om både tid og sted, samt videoer av hendelsene. Men de ønsker ikke å dele videoene med media, av frykt for hvordan befolkningen i byen vil reagere.

Men Debora Allen påpeker at minst en av gjerningspersonene er 19 år gammel.

– Hva er prioriteten til BART?, spurte Allen under et intervju med TV-kanalen KPIX-TV. Er det passasjerenes sikkerhet som er det viktigste, eller er det å ikke vise rasistiske fordommer?

Ifølge alternative nettsider og journalister som har gravd i saken så skal det ikke dreie seg om «minoriteter» fra Japan eller India. Det skal dreie seg om afroamerikanere. En avis i San Francisco skal i 2015 ha avslørt at rundt 70 prosent av de som er involvert i bråk og kriminelle handlinger på BART er afroamerikanere.

Ingen norske medier har valgt å omtale denne saken.

Det samme skjer i Norge og Europa

Frieord har skrevet om hvordan myndighetene i både Norge, Sverige, Danmark og Tyskland har skjult, løyet eller rett og slett nektet å rapportere om kriminalitet utført av innvandrere til befolkningen og media.

Norge: Oslo-politiet innrømmer mørklegging av voldtekter utført av innvandrere

Sverige: Her blir flyktningbarna arrestert for seksuelle overgrep i Sverige – media og politiet mørkla opprinnelsen

Danmark: Dansk politi anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

Tyskland: Sluttrapporten fra Køln klar – nesten alle overgriperne var asylsøkere og ulovlige innvandrere fra muslimske land