Det var ved femtiden i går ettermiddag at en mann (25) ble overfalt, slått og sparket mens han lå nede, i nærheten av Medborgerplassen i Stockholm.

Mannen delte ut mat til hjemløse da han ble overfalt bakfra av fire maskerte menn i 20-års alderen. Etter mishandlingen forsvant overfallsmennene i retning mot Södra stasjon.

Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen for overfallet, med de mistenker at det er politisk motivert. 25-åringen som ble overfalt og mishandlet skal derimot ikke ha hatt på seg noen klær eller merker som avslørte hans politiske ståsted.

Den skadede mannen ble kjørt til sykehus. Han var ved bevissthet, men blødde ut fra det ene øret. Politiet karakteriserer overfallet som grov mishandling.

Nordisk Ungdom

Den mishandlede mannen er medlem av gruppen Nordisk Ungdom, men matutdelingen var ikke i regi av organisasjonen. Det er derimot flere av medlemmene som deltar på eget initiativ.

De skal blant annet ha delt ut varme klær til hjemløse i vinter og har vært et svært populært tiltak blant byens fattige og hjemløse. De skal ha jobbet for å bedre forholdene for de hjemløse i mange måneder.

Tiltaket er derimot svært upopulært blant venstreekstremister og de frivillige matutdelerne skal ha mottatt mange grove trusler for sitt arbeid. I følge Nordisk Ungdom skal dette ha bakgrunn i at venstresiden ønsker å ha monopol på å drive solidarisk arbeid.

Tidligere angrep fra venstreekstremister

Frieord skrev i desember i fjor om en annen ung mann fra samme organisasjon som ble overfalt utenfor et fredelig og lovlig møte.

Da skal en større gruppe venstreekstremister og antirasister ha angrepet ham med blant annet slagvåpen og pepperspray. Mannen som var i 20-årene gikk i koma som følge av den grove volden.

 Slik ser den unge mannen ut idag. Han skal ha vært en hårsbredd fra døden når 15-20 antirasister bevæpenet med slagvåpen uprovosert og uten forvarsel gikk til angrep på ham. (Foto: Nyheteridag.se).
ANTIRASISTISK VOLD: Slik ser den unge mannen ut idag. Han skal ha vært en hårsbredd fra døden når 15-20 antirasister bevæpenet med slagvåpen uprovosert og uten forvarsel gikk til angrep på ham. (Foto: Nyheteridag.se).

Relatert: