Muslimske familier angrep politi og brannmannskap i Danmark under eid-fest – bråket og kastet stokker

Inntil 30 muslimer hadde slått opp telt i Gribskov på Nordsjælland hvor man feiret den muslimske helligdagen eid.

Man antente etterhvert et bål, selv om det var bålforbud i området på grunn av tørken. Flere dansker som gikk tur i området var bekymret og valgte å ringe brannvesenet.

Da brannvesenet ankom plassen forsøkte man å forklare for de 30 muslimene at et åpent bål med i tørketid raskt kan forårsake skogbrann og er en trussel mot både eiendommer og liv i området.

FARLIG: Besøkende i skogområder starter ofte bål og ild uten å tenke på at man kan miste kontrollen over ilden og skape farlige situasjoner. Her fra en annen situasjon. (Foto: Morten Pontoppidan – Frederiksborg Brand & Redning).

Dette forsto imidlertid ikke muslimene og begynte å krangle med brannvesenet. Det førte til at politiet ble tilkalt for assistanse, slik at brannmannskapet kunne få arbeidsro.

Det blir da beskrevet at flere av muslimene ble svært opprørte av tanken på at bålet skulle slukkes. Vitner sier til danske medier at muslimene da begynte å kaste greiner etter politiet og brannmannskapet.

Som jeg har fått referert for meg, så var flere temmelig opphissede. Vi vurderte det slik at vi skulle trekke oss tilbake, da vi ikke ønsker konfrontasjon med mennesker. Det var både kvinner og barn tilstede, sier Dan Houtved hos politiet på Nordsjælland til Ekstra Bladet.

EID-FERING: Ca. 30 muslimer hardde slått opp telt i Gribskov på Nordsjælland. (Foto: Ekstra Bladet).

Istedenfor har politiet bedt brannvesenet om å holde et ekstra øye med med området både under og etter at eid-festen er slutt.

Vaktsjefen hos politiet forteller til Ekstra Bladet at eid-festen begynte på formiddagen og at de hadde fått lov av den lokale skogsforvalteren å sette opp bålplass i skogen.

Dette var imidlertid innsatslederen hos brannvesenet noe uenig i, og man ønsket å slukke bålet uansett. Vi måtte deretter informere innsatslederen på plass at muslimene hadde fått tillatelse av skogsforvalteren – stikk i strid med bålforbudet i området, sier Houtved videre.

Om vi allikevel skulle følge brannvesenets oppfordring, så ville det ført til en konfrontasjon, som vi altså vurderte som ikke hensiktsmessig.

Det rapporteres om at det denne gangen ikke utviklet seg noen skogbrann som følge av den ulovlige bålbrenningen.

Det har heller ikke vært nødvendig å sikte eller pågripe noen for urolighetene, forteller vaktsjefen.

Det er også uklart etter denne saken om det lov å kaste gjenstander på politi og brannvesen i tjeneste i Danmark, uten å bli pågrpet og siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

I det artikkelen går i trykken på Frieord har det kommet flere artikler i danske medier om saken, blant annet fra opprørte politikere, inkludert den danske justisministeren, som ønsker en forklaring fra politiet om hvorfor man valgte å ikke inngripe og følge loven, men lot bålet få stå og ikke pågripe de voldelige deltakerne.

Under artikkelen har har man fått hele 1.200 kommentarer som viser at saken engasjerer. Her er et lite utvalg:

  • Hvis det var 30 danskere der havde lavet bål og nægtede at slukke når politiet kom, var de blevet anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Men der er åbenbart forskel på folk, visse grupper kan gøre hvad det passer dem, med politiets velsignelse, føj!!
  • Havde det været unge danskere havde de jo fået med kniplen og lagt i strips og sat i futtog…
  • De vælger at bevæbne sig med grene, når politiet kommer. Er vold virkelig den eneste mulighed, de kender til?
    Så kan jeg bedre forstå, at det går så godt i Mellemøsten. Og så foran børnene endda. Fremragende eksempel af fædrene.
  • Det er da riv ravende ligemeget,om det er en fest for buddah,johannes døberen,asa thor eller blå mandag.Når politi og brandvæsen siger «FORBUDT pga brandfare» så efterkommer man sgu den ordre.Slattent af politiet,og den skovfoged,der gav tilladelse,bør have et spark,ud af sin stilling og kommunen!!
  • Når det gælder muslimer er vore myndigheder, som sædvanlig, skide bange for at gøre det, der skal gøres. Det eneste, der burde være gjort var at få en vandkanon tilkaldt og slukket brandene.