Utstillingen fant sted ved Curtis Culwell Center og det var på parkeringsplassen utenfor at de to terroristene, Nasir Soofi och Elton Simpson, ble skutt. De skal ha hatt bostedsadresse over 150 mil unna i Phoenix, Arizona.

En sikkerhetsvakt ble truffet i beinet i forbindelse med skuddvekslingen, men hans tilstand skal ifølge CNN være stabil.

Nasir Soofi och Elton Simpson skal ifølge kilder ha planlagt å drepe samtlige av de 200 deltakerne på ytringsfrihetmøtet i Texas. (Foto: Privat).
Nasir Soofi och Elton Simpson skal ifølge kilder ha planlagt å drepe samtlige av de 200 deltakerne på ytringsfrihetmøtet i Texas. (Foto: Privat).
h
MULIG TERRORIST: Denne Twitter-kontoen har blitt utpekt som tilhørende en av terroristene. Den ble stengt kort tid etter angrepet. (Foto: Twitter).
Screen-Shot-2015-05-03-at-8.47.43-PM
PRESSEMELDING FRA LOKALMYNDIGHETENE

Politiet mistenker at mennene var utstyrte med sprengstoff, rapporterer WFAA.

En innsatsstyrke evakuerte butikker i nærheten og besøkende på Muhammed-utstillingen ble plassert i et eget rom i bygget.

Under utstillingen, Mohammed Art Exhibit and Contest, så ble prisen for beste Muhammed-tegning blant annet delt ut. Blant deltakerne fantes den nederlandske politikeren Geert Wilders og den kjente kontrajihadisten Pamela Geller.

– Jeg er sjokkert. jeg hadde holdt tale i en halvtime om tegningene, islam og ytringsfriheten, og hadde akkurat forlatt området, skriver Wilders i en mail til AFP.

D
PREMIE: Geert Wilders, Pamela Geller og andre ga bort premier til vinnerne av en Mohammed-tegning konkurranse.
K
TERROR: En av talerne på utstillingen, Pamela Geller, twitret direkte om terrorangrepet.

Her er talene fra utstillingen, hvor blant annet Geert Wilder, Pamela Geller og Robert Spencer holder taler. Rundt klokken 1.29.35 kommer politiet inn for å informere om terrorangrepet.

Pizzeria-eier og dyrevenn

Nasir Soofi skal tidligere ha eid en pizzarestaurant og Elton Simpson blir beskrevet som en dyrevenn. Naboer av de to som har blitt intervjuet av media sier de aldri i sine villeste fantasier hadde trodd at de to kunne planlegge og utføre et terrorangrep.

Relatert:

– Islam og USA – dødsstraff, terror og muslimske fridager

– Nyheten norske medier glemte – islamist halshugget arbeidskollega i USA

– Kirke i USA utsatt for muslimske trusler

– Terroristen i Danmark var kriminell MENA-innvandrer

– Muslimer angrep i København – to drept – fem politifolk skadd

– Terrorangrep i Paris – 12 døde – politimann henrettet av islamister

– Kanadisk media – Islamske stat bak terrorangrepet

– Islamister i Australia tok gisler

– Statsminister Solberg: 23 norske kommuner må se opp for islamister

– Her er IS sin dødsliste over politikere, forfattere og journalister

– Norge: Terrorfrykt over hele landet