En muslimsk og bangladeshisk innvandrer til USA, Akayed Ullah (27), forsøkte i dag å drepe uskyldige busspassasjerer i nærheten av Times Square i New York.

Mannen, som kom til USA i 2011 og jobbet som drosjesjåfør i New York, hadde laget en hjemmelaget rørbombe som han hadde festet til kroppen. Den gikk av på bussterminalen Port Authority på Manhattan.

Det informeres imidlertid om at det var meningen at den skulle utløses et annet sted, men gikk av for tidlig på grunn av en feil i mekanikken.

Tre personer skal ha blitt skadet, men ingen alvorlig, i tillegg til den muslimske terroristen og hatforbryteren.

RASIST OG HATFORBRYTER: Den muslimske mannen overlevde selvmordsangrepet da bomben gikk av for tidlig og ikke fungerte slik han ønsket. Ifølge amerikansk media og politimyndighetene så kunne den gjort betydelig skade hvis han hadde utløst den korrekt. (Foto: Drudge.com).

Flere busslinjer ble evakuert på grunn av eksplosjonen og panikk skal ha brutt ut blant de reisende, som inkluderte mange turister.

Terroristen ble raskt pågrepet og det informeres om at han har hatt bostedsadresse i bydelen Brooklyn de siste syv årene. Han skal også ha koblinger til den muslimske terrorgruppen IS.

Det informeres at han skal ha kommet til USA som følge av «chain migration», eller familiegjenforening, slik vi er kjent med fra Norge.

Akayed Ullah skal ha pådratt seg lettere skader som følge av at bomben ikke fungerte og gikk av før han ønsket. I politiavhør forteller 27-åringen at han har laget bomben selv.

Port Authority er den største bussterminalen i USA og besøkes av mer enn 65 millioner reisende hvert år.

New York har nå opplevd to terrorangrep på litt over en måned. I begynnelsen av november kjørte den muslimske terroristen Sayfullo Habibullaevic Saipov (29) ned og drepte åtte mennesker på Manhattan.

Relatert: