MUSLIMSK TERROR: To tyske turister drept – fire skadet etter at IS-tilhenger svømte opp på strand med kniv i Egypt

EGYPT/TERROR

En IS-terrorist skal ha knivdrept to tyske kvinner, samt skadet fire andre, etter å ha gått til angrep på et turisthotell i feriebyen Hurghada i går kveld. "Gå vekk, jeg vil ikke drepe egyptere", skal mannen ha ropt mens han gikk til angrep.

Heroiske hotellansatte skal ha lagt IS-terroristen i bakken etter at han gikk til et dødelig angrep inne på Sunny Days El Palacio hotell i Hurghada i går kveld.

Les også: Istanbul-terroristen: «Mitt mål var å drepe kristne»

POPULÆRT: Hotellet tilbys til norske reisende og anses å ligge et trygt område. Det skal i skrivende stund ikke være klart om det det var nordmenn tilstede på hotellet da det rasistiske og religiøse angrepet fant sted.

Den muslimske terroristen skal kun ha gått etter ikke-muslimske vestlige kvinner og skal ha ropt til lokale egyptere at de skulle holde seg unna.

Mannens skal ha svømt fra en offentlig strand ved siden av feriehotellet og opp til stranden der turistene solte seg.

Han skal så ha dratt opp kniven og begynt å knivstikke kvinner. Alle ofrene skal ha blitt stukket i ansiktet, halsen og beina. De to drepte kvinnen skal være tyske, mens de fire skadede skal være fra Serbia og Polen.

Utrolige bilder viser hvordan det hele utspant seg etter angrepet.

Les også: Sjokkstudie: 90.000 kristne drept i 2016 – en hvert 6. minutt

OVERMANNET: Ansatte ved hotellet skal ha overmannet terroristen slik at han ikke fikk drept flere av gjestene. De puttet ham til slutt i en bagasjetralle i påvente av politi og sikkerhetsstyrker.

Les også: Iraker planla massedrap på kristne under pavebesøk i Polen

Drepte fem politimenn

Angrepet mot hotellet fant sted bare timer etter at fem politimenn ble skutt og drept av islamister som skjøt mot kjøretøyet deres i Giza, rett utenfor hovedstaden Kairo. Etter at politimennene var drept, stjal terroristene de drepte politimennenes våpen og satte fyr på de døde kroppene.

Politimennene var utstasjonert for å beskytte et turistområde i Saqqara, hvor det finnes templer, graver og andre historiske steder. Området har også den kjente Djoserpyramiden, den eldste pyramidene i Egypt.

ADVARER: Utenriksdepartementet advarte tidligere i år mot å reise utenfor de største turistområdene. Det er nå ganske sikkert at denne advarselen vil bli oppdatert etter gårsdagens angrep mot et populært turisthotell som nordmenn jevnlig besøker, samt drapene på politimennene. (Foto: Regjeringen.no).

Les også: Prest fikk halsen skåret over i terrorangrep mot kirke i Frankrike

HARDT SKADET: En turist ligger hardt skadet i resepsjonsområdet etter angrepet mot Sunny Days Hotel i Hurghada. (Foto: Privat).

TERROR I LONDON: Muslimer kjørte biler inn i folkemengde og knivstakk restaurantgjester – skrek «Dette er for Allah»

LIVE STREAM: Terrorist kjørte lastebil inn i folkemengde i Stockholm – fire drept – 15 skadet

Les også: Muslimsk terrorist (17) ville sprenge bombe i Oslo sentrum

REDDE: En rekke turister opplevde terrorangrepet ved stranden igår kveld.

Les også: Muslimske gjenger skjøt og angrep kristne flyktninger i fransk flyktningleir

Flere lignende angrep

I 2016 skal to muslimske terrorister ha kommet seg opp via stranden med båt ved Bella Vista Hotel i Hurghada, og rakk å knivstikke to turister fra henholdsvis Østerrike og Sverige. Enda en turist skal ha blitt skadet. Mennene skal ha vært bevæpnet med pistoler, kniver og selvmordsbelter og holdt opp et IS-flagg, før en av dem ble skutt og drept av sikkerhetsvakter.

Ni nordmenn skal ha oppholdt seg på hotellet under angrepet, men de kom fra angrepet uskadd.

Angrepet i Hurghada kommer to år etter at en terrorist ved navn Seifeddine Rezgui kom i land via en båt i byen Sousse i Tunisia. Mannen skal ha vært bevæpnet med et maskingevær og drepte 30 britiske turister.

Les også: Terrorangrep mot feriehotell i Sousse, Tunisia – 30 britiske turister skutt og drept

DREPT: Minst 30 turister ble skutt og drept på stranden i ferieparadiset Sousse i Tunisia i 2016. Norske reiseoperatører benytter seg av hoteller i området der terroraksjonen fant sted.

DAGENS VIDEO: Kirke ødelegges av muslimer

Politiet har valgt å være betydelig til stede ved hotellet og en nærliggende strand etter angrepet, ifølge lokale medier i Sousse.

Etter gårsdagens terrorangrep i Hurghada får turister nå informasjon fra lokale myndigheter og reisbyråene om hvordan de skal forholde seg og være trygge.

Les mer: Muslim avbrøt dåpsgudstjenste i Sandefjord og skrek: «Allah er den eneste rette gud!»

Drap på kristne

Angrepene mot turisthotellene i Egypt kommer i tillegg til en rekke alvorlige muslimske terrorangrep mot kristne i landet.

Den 26. mai åpnet en gruppe muslimer ild mot en buss med kristne koptere i Minya-provinsen og drepte 30 mennesker.

Den 9. april plantet muslimer bomber inni Mar Girgis-kirken i Tanta og St. Marks Katedral i Alexandria og drepte 44 kristne.

Les også: Kristne kypriotiske fanger begravd levenede av tyrkiske muslimer etter invasjonen i 1974

BLOD OG LEVNINGER: Bombeangrepet mot katedralen var svært dødelig. 44 mennesker mistet livet under påskefeiringen.
DREPT: Bildemontasjone viser oen av de drepte under hat-angrepet mot katedralen.

Les også: Studie: Kristne tilgir istedenfor å hevnes

Sist uke skal islamister ha angrepet en gruppe egyptiske soldater og drepte 23 av dem i nordlige Sinai.

Etter angrepet i april annonserte Egypts president Abdel Fattah el-Sisi en 3 måneder lang unntakstilstand.

Les også: Svensk terrorekspert: «Antall muslimske terrorangrep vil øke i Europa i 2017»

Relatert: