Muslimsk taxi-sjåfør og gjeng angrep, slo og ranet homofile menn

D
TOLERANT: Amsterdam har i mange år vært kjent for å være et trygg og inkluderende by for homofile. Nå er dette bildet i ferd med å endres i takt med byens økende innvandrerbefolkning.

Den grove hendelsen fant sted i den nederlandske hovedstaden Amsterdam sist søndag.

Den ikke-navngitte 21-årige mannen hadde avsluttet en kveld ute på en kjent nattklubb for homofile i Amstel da han stoppet en taxi for å kjøre hjem.

Etter at turen hadde startet la mannen merke til at taxisjåføren som var av arabisk bakgrunn kikket i bakspeilet og så ut til å snakke med noen i en bil som kjørte bak dem.

21-åringen merket at taxisjåføren kjørte i ring og ikke til mannens adresse. Han begynte å bli urolig når han også la også merke til at bilen bak fulgte etter dem, og valgte å gå av taxien før han var kommet hjem. Han skal ha gitt taxisjåføren 20 euro, som var mer enn det som sto på takstameteret. Når han gikk ut skal taxisjåføren ha skreket på ham at han skyldte 150 euro.

På et tidspunkt skal 21-åringen ha blitt forfulgt av flere biler. Plutselig skal han ha blitt angrepet bakfra og dratt inn i en av bilene som hadde fulgt etter ham. Han skal ha blitt utsatt for hatske verbale angrep som «hold kjeft din jævla homo». Så skal de ha startet å mishandle mannen mens de kjørte av gårde.

Når de fant mannens verdisaker skal de ha kjørt ham til en minibank hvor mannen måtte ta ut penger til de muslimske mennene. Dette gjorde mannen under trusler om mer vold. Deretter skal mennene ha kjørt i fra mannen mens de skrek noe uforståelig til ham på arabisk.

21-åringen skal da ha løpt hjem. Senere når mannen kom seg på legevakten skal legene ha funnet at han hadde pådratt seg hjernerystelse og flere slagsår på kroppen etter mishandlingen ha ble utsatt for.

Mannen skal ha identifisert mennene som rundt 25 år gamle og av Nord-Afrikansk opprinnelse. En av dem hadde skjegg og hadde på seg en mørk hettegenser og caps.

Flere overfall

Angrepet ligner på et lignende overfall dagen før, hvor en 46 år gammel mann skal ha blitt overfalt utenfor nattklubben «The Warehouse» i Amsterdam. To unge menn skal ha kommet opp til 46-årige Boudewijn van Sante og spurt ham om han ville kjøpe narkotika. Når Van Sante ikke ønsket dette skal de ha begynt å mishandle ham og ropte blant annet «din møkkete jævla homse».

D
SLÅTT OG SPARKET: Boudewijn skal ha blitt angrepet av to marokkanske menn utenfor en nattklubb for homofile i Amsterdam. Dette er et av flere angrep utført av muslimer mot homofile i hovedstaden den siste tiden. (Foto: Privat).

Van Sante skal ha klart å forsvare seg mot noen av slagene og sparkene men til slutt falt han til bakken og skadet seg i ansiktet. De muslimske mennene var ute ettet lommeboken hans og klarte å stjele 60 euro samt mobiltelefonen hans.

Et besøk på sykehuset viste at han ikke hadde fått hjernerystelse, men har fått sterke hodesmerter, er trøtt og glemmer ting. Han beskriver sine angripere som «To marokkanske gutter, i 20-årene».

Angrepene har ført til at politikere nå har tatt opp problemet med angrep på homofile i hovedstaden.

Relatert:

– Ikke-vestlig innvandring en trussel mot homofile

– Omstridt mulim ønsker å bli ordfører i Oslo

– Måtte ha bevæpnet politibeskyttelse mot muslimer i Hardanger

– Lærer på muslimsk friskole: «Homoseksuelle skal steines»

– Den ukrenkelige hetseren

– Flerkulturell nyhetsrunde – Homo-sjokk i Sverige