Det var Sveriges Television som igår kunne fortelle om en svensk Facebook-gruppe med nesten 500 medlemmer, der man jubler over terrorangrepet. Mange av de som har skrevet innlegg hyller terroristene som drepte 12 personer og skadet minst 20 mennesker i Paris igår.

D
STØTTER TERRORANGREPET: En Facebook-gruppe med nesten 500 medlemmer er fylt opp av lovord om terrorangrepet i Paris igår. (Faksimile SVT).

– Nå får de ekle grisene tenke seg om før de tillater seg å håne Allah og Hans profet, skriver en av gruppens medlemmer i et innlegg.

En annen skriver:

– Be Allah å mangedoble slike attentat og akseptere søstre som deltar i slikt».

Medlemmene i den nå lukkede Facebook-gruppen skriver også sarkastisk at «flertallet» av muslimer vil ta avstand fra terrorangrepet, inkludert imamer i moskeene:

– Gjør dere klare til fredagskhutbah (preken) der imamen kommer til å snakke i to timer med fordømmelse av denne prisverdige handlingen og som prater om ekstremisme og kjærlighet til Allahs fiender.

En annen skriver:

– Disse grisene ble sendt til Jahannam (helvete), de hadde vært med og tegnet og spredt karikaturtegningene av profeten salla Allahu ‘aleyhi wa sallam (Velsignet frase eller fredshilsen).

Etter at media ble satte søkelys på gruppen skal den ha blitt lukket og medlemsskap kun ble akseptert gjennom invitasjon.

D
«MANGEDOBLE TERRORANGREPENE»: Medlemmer i gruppen ser gjerne at slike angrep mangedobles. (Faksimile SVT).

Skrev også på alternative medier

Flere muslimer hadde også skrevet på alternative mediers sosiale nettsider, som Fria Tider sin, og uttrykte glede over de makabre scenene i Paris. En av dem skriver at han lengter etter et folkemord på svensker:

– Håper at de kommer hit til Sverige og henretter halve befolkningen. Innlegget får på kort tid fire «likes» av andre muslimer.

Fria Tider har tatt vekk kommentarene og videresendt dem til sikkerhetspolitiet, Säpo.