OPPDATERT: Her er en av de muslimske terroristene.

D
AHMED ALMUHAMED (25), skal være en av terroristene som sto bak massedrapene i Paris på fredag kveld.
DREPTE TERRORISTER: Flere av de drepte terroristene var franske og belgiske statsborgere.
DREPTE TERRORISTER: Flere av de drepte terroristene var franske og belgiske statsborgere.

Ifølge den franske nyhetskanalen France24 så angrep personer bevæpnet med automatvåpen franskmenn på flere steder i Paris på fredag kveld.

D
TERROR I FRANKRIKE: Det skal ha vært minst syv koordinerte muslimske terrorangrep i Paris igår kveld. Minst 140 skal være drept i angrepene og over 200 er skadet. Dødstallene forventes å stige utover dagen. (Faksimile fra BBC).

Det mest omfattende angrepet var mot konserthallen Bataclan, der personer blant publikum ble skutt og hogget ihjel til politiet stormet hallen og skjøt ihjel tre gjerningsmenn.

Ved et sykehus skal en mann bevæpnet med en kalsjnikov ha åpnet ild og myrdet minst minst 18 sivile i tilknytning til en restaurant, med mange skadede.

Rett etterpå utbrøt det skuddsalver i nærheten av nasjonalarenaen Stade de France, hvor minst to selvmordsbombere skal ha slaktet mengder av franskmenn ved å utløse sine sprengladninger, samt ytterligere en fjernstyrt sprengladning skal ha drept ennå flere mennesker.

Samtidig skal hundrevis av mennesker ha blitt holdt som gisler i et konsertlokale i Bataclan i Paris, hvor minst 118 skal ha blitt henrettet kaldblodig og metodisk en etter en, før politiet fikk stoppet dem.

Ennå en massehenrettelse av tilfeldig valgte sivile franskmenn skal ha inntruffet rett etterpå på en T-banestasjon i tilknytning til et kjøpesenter.

På CNN snakker man om hvordan IS-terrorister lett kan blande seg inn i den flyktningstrømmen som nå pågår i Europa. Ifølge opplysninger kan attentatmennene ha kommet til Frankrike på denne måten.

Ropte «Allah akbar» under terroraksjonen

Øyenvitner fra Bataclan forteller for al Arabiya at de bevæpnede mennene under angrepene skrek «Allah akbar» og at «det vi har gjort er et svar på deres innblanding i Syria», før de drepte de første 15 menneskene på konserten.

Les også: Muslimer planla å sprenge Eiffeltårnet

Tidlige rapporter fortalte om minst 100 døde under angrepet mot konserten. Totalt ble det utført syv terrorangrep i byen iløpet av kvelden og de totale dødstallene er ifølge nyere opplysninger fra politiet steget til 140 drepte.

Blant annet skal det ved en bar utenfor fotballstadionet Stade de France nord i Paris, drept tre personer i eksplosjoner. Frankrike og Tyskland spilte en vennskapskamp der igår. Ifølge opplysninger skal det ha dreid seg om en selvmordsbomber.

Myndighetene oppfordrer pariserne å ikke forlate sine hjem, samtidig som landets president Francois Hollande har stengt grensene og erklært unntakstilstand.

– Jeg har bedt om hjelp fra militæret for å forhindre flere angrep, sier Hollande, ifølge NBC.

Bare 10 måneder siden angrepet mot Charlie Hebdo

Det muslimske terrorangrepet i Paris igår kommer bare 10 måneder etter at radikale islamister drepte 12 mennesker under flere terrorangrep mot blant annet satire-magasinet Charlie Hebdo og en kolonialbutikk.

Les også: Terrorangrep i Paris – 12 døde – politimann henrettet av islamister

Igår kunne man kunne også høre bombene gå av under fotballkampen mellom Frankrike og Tyskland inne på stadion:

En mer inngående analyse og bakgrunn for situasjonen kan høres har fra Stefan Molyneux:

Relatert: