Muslim ropte «Allahu Akbar» – drepte en og skadet tre på togstasjon i Tyskland

Opprinnelige rapporter sa at mannen som sto bak terrorangrepet på togstasjonen i byen Grafing idag tidlig var en asylsøker, men det viser seg nå at det var en ung mann med tysk statsborgerskap.

Et av ofrene, en mann i 50-årene, døde etter det brutale og uprovoserte angrepet. Tre andre personer ligger nå med kritiske skader på sykehuset.

Mannen som løp barbeint rundt, skal først ha knivstukket et avis-selger rett før klokken 5 på morgenen, før han deretter gikk til angrep på tre andre tilfeldige personer.

D
BLODSPOR: Tydelige blodspor fra terrorangrepet i dag tidlig kan ses på bakken på togstasjonen. Morderen skal til slutt ha blitt overmannet bare meter fra hovedinngangen til stasjonen.
UNDERSØKER ÅSTEDET: Kriminteknikere fra politiet finkjemmer området der angrepet skjedde. (Foto: AP).
UNDERSØKER ÅSTEDET: Kriminteknikere fra politiet finkjemmer området der angrepet skjedde. (Foto: AP).

Han ble overmannet bare noen meter fra hovedinngangen til stasjonen og sitter nå arrestert hos det lokale politiet.

Tyske medier informerer at politiet har arrestert en overgriper som man mener hadde «tydelige islamistiske motiver».

En talsmann for myndighetene sa etter angrepet at «overgriperens uttalelser på åstedet, tyder på politiske motiver – tydelig et islamistisk motiv».

Radiostasjoner i Bavaria forteller nå at drapsmannen er en ung tysk mann, som ikke tidligere er kjent for politiet.

Borgermesteren sjokkert

Borgermesteren i Grafing, Angelika Obermayr, sa følgende til media etter det brutale overfallet:

– Ideen om at mennesker på en vakker morgen kan gå inn på togstasjonen eller selge aviser der, og oppleve å bli ofre for en gal person er forferdelig.

D
SØR-TYSKLAND: Hendelsen fant sted i den største regionale byen Grafing, ikke langt fra Munchen.

Tyske myndigheter frykter terrorangrep

Ifølge Daily Mail skal Tyskland har mistet hundrevis av unge menn som har forlatt landet for å melde seg inn i terrorgruppen IS i Irak og Syria.

Sikkerhetspolitiet i Tyskland har de siste månedene uttalt at man bør være ekstra på vakt, ettersom terrorister planlegger å eksportere terrorangrep slik vi har sett i Paris til Tyskland.

Tyskland har vært en aktiv deltaker i kampen mot IS, men har ennå ikke opplevd et større terrorangrep fra muslimske militante slik som nabolandene Frankrike og Belgia har de siste årene.

D
RADIKALE MUSLIMER: Tyske myndigheter har gått ut med advarsler til sine innbyggere om å være på vakt for mulige terrorangrep. Det finnes informasjon om at den muslimske terrorgruppen IS ønsker å utføre terrorangrep i landet, slik som man har sett i Frankrike og Belgia de siste årene. (Foto: Jihadister demonstrerer i Tyskland).

To togstasjoner ble imidlertid evakuert på nyttårsaften etter at en terrortrussel om en mulig selvmordsbomber fra IS ble oppdaget.

Grafing, hvor drapet og drapsforsøkene fant sted i dag tidlig, er den største byen i det øvre Bavariske distriktet Ebersber. Stasjonen ble stengt ned og etterforskningen pågår nå fra det lokale stats- og terrorpolitiet.

Man har også stengt en plattform som følge av angrepet, som sannsynligvis vil bli åpnet senere i dag.

Polen stenger grensen

Nesten samtidig som terrorangrepet i Tyskland fant sted kom nyheten fra nabolandet Polen at man ikke vil ta inn noen muslimske flyktninger av frykt for nettopp slike angrep mot sine innbyggere.

Både nåværende statsminister Beata Szydlo, samt tidligere statsminister Jaroslaw Kaczynski, fra det samme partiet, Lov og orden, har gått ut og sagt at man kommer til å motsette seg eventuelle lover som tvinger EU-medlemslandene å betale 250.000 euro per avvist migrant.

Drapet og drapsforsøkene i Tyskland i dag bekrefter bare det polske myndigheter har sagt om slike trusler.

Også Ungarn og Slovakia vil følge Polens linje om å beskytte sine egne innbyggere i første rekke, før man etterfølger krav fra EU.