Muslim i USA arrestert for mordbrann mot moske

Gary Nathaniel Moore (37) sitter arrestert for mordbrann mot en moske i Houston, i deltstaten Texas. Den samme moskeen han har besøkt jevnlig de siste fem årene.

D
GARY NATHANIEL MOORE: Politiet i Houston arresterte en svært hengiven muslim etter moskebrannen i Houston på første juledag.

Moore var en ekstremt lojal muslim og ifølge ham selv besøkte han moskeen for bønnestund fem ganger hver dag, syv dag er i uken.

Moore som har 11 barn, skal ha blitt fanget på overvåkingskamera og sett av vitner som befant seg i nærheten da brannen startet.

80 brannmenn deltok i slukkingsarbeidet. Ingen mennesker ble skadet i brannen.

HELT UTBRENT: Over 80 brannmenn var involvert i slukking av brannen, som ifølge etterforskere skal ha startet ved flere steder inne i moskeen.
HELT UTBRENT: Over 80 brannmenn var involvert i slukking av brannen, som ifølge etterforskere skal ha startet ved flere steder inne i moskeen.

Motivet bak mordbrannen er ennå uklart, men politiet jobber med teorien at selv om Moore var muslim og en hengiven besøker av moskeen, så kan det allikevel handle om et hat-forbrytelse mot muslimer.

Det skal imidlertid være forvirring innen politiet, samt den muslimske foreningen, hvorfor en hengiven muslim skulle brenne ned sin egen moske.

Da politiet gikk gjennom Moore sitt hjem, fant man en ryggsekk og klær som lignet på de man så på overvåkingsbildene, samt tennvæskebeholdere, som var identiske med de man fant inne i moskeen.

Over 30 etterforskere skal ha jobbet døgnet rundt for å komme til bunns i saken. Moore er nå siktet for mordbrann.

D
SIKTET FOR MORDBRANN: Gary Nathaniel Moore er siktet for mordbrann mot sin egen moske. Han risikerer lang tid i fengsel hvis han blir dømt.

Mediene rapporterte i begynnelsen om brannen som et resultat av anti-islamistisk retorikk som har økt den siste tiden, spesielt etter uttalelsene om at muslimer må gjennomgå en bakgrunnsjekk før de får komme inn i USA, fra presidentkandidat Donald Trump.

Hendelsen har fått svært stor omtale i USA, men omtalen av moske-brannen som en «hat-forbrytelse» har derimot forsvunnet fra mediebildet etter at Moore ble arrestert og siktet for å brent ned moskeen.

Norske medier har valgt å ikke omtale moske-brannen.