DET MØRKE EUROPA: Sensur ønskes introdusert i svensk grunnlov og innvandringskritikere arrestert i England

Vi starter i Sverige først.

Konstitusjonsutvalgets leder Andreas Norlén (M) oppgir via sin pressesekretær at man kommer til å stemme på syvkløverkoalisjonens forslag om å endre grunnloven.

Den nye loven vil gjøre det mulig å forby informasjon om blant annet innvandring og kriminalitet på ikke-statsstøttede medier på internett.

Sverigedemokraterna har sagt de vil stemme imot forslaget men har ikke nok stemmer til å stoppe det.

Dermed tyder det meste på at den venstreorienterte regjeringens foreslåtte grunnlovsending kommer til å bli stemt igjennom. Den første stemmeomgangen er planlagt allerede i mai, og en andre omgang skal holdes etter valget i høst.

Det er uklart hva strafferammen vil bli for de som bryter loven.

«Ekstremister» pågrepet på flyplassen i London

Samtidig som nyheten fra Sverige kommer ut, har britiske myndigheter pågrepet og satt i arrest den amerikanske Youtube-personligheten Brittany Pettibone og hennes kjæreste, østerrikeren Martin Sellner. De har sittet i arrest siden torsdag og skal ifølge informasjon bli sendt ut av landet i dag.

Begge to er kjent for å være kritiske til masseinnvandringen til Europa og USA og britiske myndigheter har dermed gitt dem statusen «ekstremister» i innreisepapirene sine.

«EKSTREMISTER»: Britisk sikkerhetspoliti nektet denne uken østerrikeren Martin Sellner og hans kjæreste, amerikanerinnen Brittany Pettibone innreise til landet. Ingen av dem har kriminelt rulleblad eller er medlemmer av organisasjoner som er på forbudslisten til myndigheter i sine respektive hjemland. De er derimot kritiske til masseinnvandringen fra ikke-vestlige land og jobber aktivt for en åpen debatt om temaet. For det blir de beskrevet som «ekstremister» av politiet og satt i arrest før de blir utvist på søndag. (Foto: Privat).

Martin Sellner, som er leder for den østerrikske avdelingen av organisasjonen Génération Identitaire, skulle holde en tale om innvandring i Hyde Park i London sentrum.

Han og Pettibone kom altså ikke lenger enn til grensekontrollen på flyplassen, der de ble stoppet av britisk sikkerhetspoliti. De ble så satt i isolasjon fra hverandre og avhørt. Der har de sittet siden torsdag.

Ifølge Brittany Pettibone, har myndighetene opplyst for henne at hun ble stoppet fra innreise til landet ettersom hun hadde planlagt et intervju med menneskerettighetsaktivisten Tommy Robinson. (Som du kan se i et intervju med imam Tawhidi rett under denne saken på vår forside i dag, red. anm.)

Robinson har i flere år vært aktiv i kampen mot at radikal islamisme skal få fotfeste i Storbritannia, gjennom å holde demonstrasjoner, holde taler og har skrevet bøker som ligger på bestselgerlistene. For dette har han blitt politisk forfulgt av politiet og rettsvesenet.

Politiet omtalte blant annet Robinson som en «ekstremist» da de stoppet Pettibone og Sellner på flyplassen.

Storbritannia har på en annen side tillatt at over 2.000 radikale jihadister og muslimske terrorister som har kjempet for terrorgruppen IS i Midtøsten, å returnere til landet. De har endog fått sosialstøtte, gratis boliger, utdanning og arbeide av britiske myndigheter.

VELKOMMEN HJEM: Mens fredelige og europeiske/amerikanske aktivister blir stoppet og satt i arresten i England, slipper returnerte jihadister som har begått massedrap inn i landet uten problemer. Ikke nok med det, de mottar gratis boliger, sosialpenger og hjelp til utdannelse og jobb. (Foto: IS-terrorister/Illustrasjonsbilde).