Miljøaktivister forsøplet for millioner

FORSØPLING. Miljøaktivistene hadde griset ned store områder.
UTENRIKS

I Nord-Dakota, USA, har 2.000 miljøvernere campet i protest mot en planlagt rørledning. I februar trakk de seg tilbake og etterlot tonnevis med søppel.

Opprydningsarbeidet etter miljøvernerne var ferdig forrige torsdag. USA Army Corps of Engineers forteller til The Washington Times at arbeidet med å fjerne 835 lastebillass med avfall og søppel har kostet rundt 1,1 millioner dollar, altså rundt 10 millioner norske kroner.

Et rengjøringsfirma fra Florida fullførte arbeidet som begynte 23. februar. Totalt ble 2,206 tonn avfall fjernet fra de tre leirene Sacred Stone, Oceti Sakowin og Rosebud. Da opprydningen begynte var det frykt for at smeltevann kunne føre tonnevis med avfall ut i den lokale elven.

Det hele ender ikke her. Myndighetene måtte også sende inn dyrepassere for å ta vare på hunder som var satt igjen for å dø av miljøvernerne. Man skal den første dagen ha funnet to hunder og seks valper, men ventet å finne adskillig flere hunder og katter i det man fikk mer oversikt over forsøplingen.

ETTERLATT: Miljøvernerne var ikke mer miljøvennlige enn at de etterlot seg hundrevis av tonn med mat, plast, bokser, papp og emballasje da de var ferdige med å demonstrere.

LASS PÅ LASS MED SØPPEL: 835 lastebillass med søppel og en prislapp på 10 millioner kroner var prisen som miljøvernere kostet de lokale skattebetalerne.

Samtidig fanget en lokal dyrevernsgruppe ytterligere fire hunder som ble funnet i leiren i Nord-Dakota. Totalt etterlot aktivistene tolv hunder da de forlot leiren.

Relatert: