Misnøyen med den 62-årige forbundskansleren øker i Tyskland. I en kommentar til den siste tidens terrorangrep forklarte Angela Merkel på torsdag at hun på tross av massedrapene nekter å endre sin asylpolitikk – og forklarte det med tyskernes «historiske plikt», en slags arvesynd, å akseptere masseinnvandringen fra den tredje verden.

På lørdag arrangerer flere høyreorienterte organisasjoner en demonstrasjon på historiske Washingtonplatz. Politiet regner med at minst 5.000 mennesker fra ulike deler av landet kommer til å samle seg for å demonstrere under parolen: «Merkel muss weg», eller på norsk, «Merkel må bort».

D
UPOPULÆR: Angela Merkel har måttet oppleve at tyskere har gjennomført demonstrasjoner mot hennes posisjon som forbundskansler i flere måneder. I dag arrangeres det som sies å være den største så langt. Flere tusen mennesker ventes i sentrum av Berlin for å fortelle den tidligere kommunisten at hun må gå av.

På arrangørenes Facebook-side prydes en plakat for demonstrasjonen av et bilde av forbundskansleren ikledd et muslimsk plagg. På Twitter har hashtaggen #Merkelmussweg fått stor spredning.

Demonstrantene kommer å samles på torget klokken 15.00 og politiet forventer seg også motdemonstrasjoner fra venstreekstremister og andre forkjempere for masseinnvandring fra muslimske land.

Den sveitsiske høyrepolitikeren Ignaz Bearth skriver på Facebook at han forventer seg at manifestasjonen blir «kjempestor» og bekrefter også at han kommer til å være på plass som taler, skriver Daily Express.

D
SKAL HOLDE TALE: Ifølge den britiske avisen Daily Express, skal høyrepolitikeren Ignaz Bearth, holde en tale under anti-Merkel demonstrasjonen i Berlin i dag. (Foto: Daily Express).

På nettet støtter flere demonstrasjonen:

– Så enkelt for Merkel å repetere at «vi kan gjøre det». Hun er godt beskyttet. Få den forferdelige kvinnen til å gå av.

En annen skriver:

– Den som fremdeles sier at «vi kan gjøre det», etter hva som har skjedd i Tyskland den siste tiden kan umulig ha forstanden i orden.

Tyskland har blitt rammet av de blodigste ukene i moderne historie etter en rekke blodige terrorangrep. Flere av dem ble utført av asylsøkere, noe som har ført til økte spenninger i samfunnet.