Mann og kvinne brant koranen på Youtube – ble arrestert for rasisme

BRENNER KORANEN: En mann i England er arrestert og siktet for rasisme etter at han brant en koran på video. (Foto: Youtube).
UTENRIKS/ENGLAND

Politiet i Storbritannia har gått til pågripelse og siktelse av en mann og en kvinne etter at de la ut en video på Youtube hvor de brant en utgave av koranen.

Videoen som britiske medier velger å ikke dele med sine lesere viser en mann som holder en koran over åpen ild i sin egen hage. Han river så sider ut av boken og kaster dem i ilden.

I videoen så klager mannen (45) på at han ikke klarer å starte et bål, men at boken fungerer fint til formålet.

Britisk politiet klarte å identifisere mannen på videoen og gikk til aksjon. Mannen og en kvinnen (45) ble deretter arrestert for å ha lagt ut videoer/bilder som ifølge politiet «kan skape rasistisk hat».

BRITISK POLITI: Politiet i Storbritannia bruker store ressurser på å pågripe mennesker som ytrer seg negativt om islam. Nylig ble en kvinne og en mann arrestert og siktet for rasisme etter å ha brent en koran. (Foto: Illustrasjonsbilde).

Politisjef Kevin Purcell forteller:

– Det var en urovekkende hendelse og vi vil utføre en grundig etterforskning. Dette etterforskes som en rasistisk forbrytelse.

– Vi har vært i kontakt med vår lokale muslimske samfunn ved rådgiver Jabba Riaz, som er vår kritiske venn og støtter oss i vårt arbeide.

– Hvis noen har bekymringer om innlegg på sosiale medier som oppfordrer til hat, så vil jeg oppfordre dem til å ikke dele innholder, men å kontakte politiet og selskapet der innlegget ble lagt ut så raskt som mulig.

Kopier av koranen er sett på som svært hellig av muslimer og handlinger hvor man behandler boken ufint eller ødelegger den blir sett på som en fornærmelse.

Videoen skal ha blitt spredt fra nettsiden «Britain First«, en nasjonalistisk organisasjon som omtaler seg selv som imot islamiseringen av Storbritannia og kjemper for å ta vare på tradisjonell britisk kultur. Organisasjonen har holdt fredelige demonstrasjoner utenfor moskeer og er kjent for sine kampanjer på internett. Det er ikke bekreftet at personene som politiet har pågrepet har noe med organisasjonen å gjøre.

Det har oppstått uroligheter i flere britiske byer etter de muslimske terrorangrepene i Storbritannia de siste månedene i London og Manchester.

Politiet har slått hardt ned på rasistiske ytringer og trusler mot muslimer og pågrepet flere personer i forbindelse med dette.

Terror mot kristne

Rasistiske og fremmedfiendtlige muslimer har til sammen drept 33 og skadet hundrevis av hvite og  kristne mennesker de anser som «vantro». Terroristene har ifølge dem selv fulgt koranens budskap.

Les også: TERROR I LONDON: Muslimer kjørte inn i fokemengde og knistakk restaurantgjester – ropte «Dette er for Allah»

Relatert: