For mange hvite på flerkulturell festival

FOR MANGE HVITE. En av festivaldeltakerne ved årets Urkult festival var i harnisk over at det var altfor mange hvite besøkende på festivalområdet.
FLERKULTURELL FESTIVAL

Det er ikke bare i London hvor man er fortvilet over at det er for mange hvite som flytter tilbake til gettofiserte nabolag. Flere ikke-hvite festivaldeltakere føler seg krenket i vårt naboland Sverige, over at det var for mange hvite på en flerkulturell festival.

Det er den flerkulturelle festivalen Urkult i Näsaker i Midt-Sverige som får hard kritikk av en festivaldeltaker som føler seg krenket og utsatt for rasisme av de hvite deltakerne.

Lina Inez Blanco besøkte musikkfestivalen, med musikk fra hele verden, sammen med noen venninner. I et innlegg beskriver hun sine «fire ekstremt angstfylte dager».

«Når vi går på toget så merker vi at majoriteten av alle på toget er hvite og vi føler umiddelbart ubehag», skriver hun.

På festivalens facebookside beskriver Inez Blanco blant annet at hun føler seg krenket av at det ble solgt «sjokoladeboller eller kall det hva faen dere vil» på området og at hun og hennes venninner stadig ble utsatt for de hvite festivaldeltakerne.

I følge Lina Inez Blanco er et av hovedproblemene på festivalen at det er altfor mange hvite besøkende. Linda Isaksson fra styret i Urkultfestivalen tar selvkritikk og lover bot og bedring.

– Det her er noe som vi må ta tak i. Det første målet er å skape en struktur for at alle skal føle seg trygge på festivalen og bekjempe rasismen som finnes, sier Isaksson til avisa Länstidningen Östersund.

Etter innlegget til Inez Blanco på facebook har flere anklaget henne for å være rasistisk mot hvite. Hun hevder derimot at «omvendt rasisme» ikke eksisterer, og at det bare er hvite mennesker som er rasister.

«Å kalle de følelsene ikke-hvite kjenner mot hvithetsnormen for rasisme, er å usynliggjøre hele vår historie av å ha blitt utsatt for slaveri, slakt og kolonisering av hvite», skriver hun i et innlegg.

 • jomereviersammen

  Det er snart rasisme å ikke være neger.

  Men hadde jeg brukt brune linser og badet i skokrem før jeg gikk ut og spilte bongo og løp etter blondiner, så hadde jeg jo blitt dømt for nettopp rasisme. Dvs, å stille «svake grupper» i et dårlig lys» eller «å spille på stereotypiske afroide trekk» eller et eller annet annet jeg ikke kunne forsvare meg mot.

  Men folkemord er jo ifølge FN en «Menneskerettighet», og så lenge dine besteforeldre verken joiket eller var bongo-virtuoser…så er det fritt fram å utrydde deg og dine.For ikke å si den reneste bragd. Før Jaggisen kommer løpende med nobels krigspris til rungende applaus fra de siste generasjoners etterkommere. Love and Peace Brothers and Sisters!

  Vidunderligste hilsen GHB, FN. NATO, EU USA og Israel. Ha en fortreffelig høst..

  Vennlig Hilsen Satan.

  • jomereviersammen

   Sjekk FN’s folkemordskonvensjon imot FN’s menneskerettigheter, så ser dere at FN bryter mot egen folkemordsdefinisjon ved å kun definere enkelte folkegrupper som verneverdige. Eller som Orwell sa det når han prøvde å advare oss mot det vi har idag; Alle dyr er like, men enkelte dyre er LIKERE enn andre. = Ubermenschen und Untermenschen. Svart Nazisme altså, .

 • leonidas88

  Når skal folk forstå hva egentlig antihvit betyr? når man er 5% av befolkningen og slaver for fargede?
  Verre kommer det til å bli

 • wenche friksen

  Dette er rystende å høre! Det er en flerkulturell festival -og foregikk i Sverige, som er et nordisk land!
  «For mange hvite, -og de solgte Sjokoladeboller eller hva f.. dere kaller det»!?!

  Ville det ikke vært rasistisk om de hvite IKKE dukket opp?? Det er jo FLERKULTURELT!!
  Og naturlig nok,- er det flest hvite i Sverige (enn så lenge)
  Hva slags «samhold og integrering» er da dette?
  Det viser jo bare at utlendinger ikke VIL vite av det folk og land de søker seg til, -så hvorfor da komme hit i det hele tatt?
  Det er neppe noen som forhindrer dem i å reise dit de kom fra, -om det er så ille her?!

  Det som er mest skremmende at Linda Erikson tar selvkritikk, -og lover bot og bedring -for HVA? At de hvite skal holdes borte neste gang??
  Det her er ikke lett å forstå for en vanlig norsk eller svensk borger, som nærmest uhemmet tar imot allerede altfor mange, av vårt gode hjerte -så er dette «takken»?

  Hvis jeg flytter til Kina, -må jeg følge deres skikker og lover -og avfinne meg med at det er flest Kinesere der, -og at disse selger sin mat og «godiser» som er vanlig i det landet!
  Og alle som ikke er interessert i å være en del av samfunnet i sitt nye land, -og som ikke følger det landets skikker og lover, -trenger ikke søke seg dit!!

 • OnkelBlaa

  Hvorfor går hvite på hedningefestival da??

 • Profoss

  Det beste var jo ettenavnet til denne Lina Inez…..oh, the irony.

 • Pingback: - Hvite som ikke vil ha sex med svarte er rasister - Frieord()

 • Pingback: Ap-politiker klager over kritthvitt kommunestyre - Frieord()

 • Pingback: Tok feil om både Brexit og Trump - norske mediers kollektive selvmord - Frieord()